Предварително ревю на Skoda Superb IV

Всичко свързано с модела Супърб, произведен след 2024г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Заключено
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

И аз не го разбирам това с "остарелия" модел. Особенно в контекста на това, че ДВГ е на доизживяване и в момента тендецията всъщност е да скопяват двигателите, да олекотяват кутиите. Това, което се дава в повече много често са някакви безполезни шарении, по-големи дисплеи и купища нова пластмаса.

При С3, скока беше наистина сериозен спрямо С2. Засега със С4... аз поне такова нещо не виждам.

Реално новия модел се свежда до нов външен вид. Което е въпрос на вкус, както е казало кучето.
Бееееее.....
shpeki

Škoda Ludicrous

Мнение от shpeki »

Няма особено скок, усеща се като фейслифт. Дали защото всичко се инвестира в електричките и ДВг са на доизживяване и само се пускат да има, няма да ни кажат. Но факта си е факт, далеч е от нов модел тази генерация.
Lyubo

Шкода Новак

Мнение от Lyubo »

На мен също ми изглежда като фейслифт на старото купе, подобно на О4/03. Има ли информация дали автомобилът е на нова платформа, купе и окачване или е "претоплена манджа"?
style34

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4

Мнение от style34 »

Аз също съм на ръба да поръчам Супърб, ако удължат още промоцията, но точно защото това вече е стар модел се спирам. Но пък парите са си пари. Кой каквото ще да говори е малко кофти да вземеш модел, с който вече пазара и улиците са пренаситени. И уж чисто нова кола, но пък неактуален модел.
Новият Супърб е много по-добър като екстериор, някак си по-рафиниран и изискан. Интериорът е съвсем друго ниво, поне на клиповете. Единствената грозотия е дисплея пред шофьора. Той наистина е ужасно грозен.
Но ако трябва да избирам между старото и новото и разликата е до 10К, изобщо не бих имал дилема. Въпросът е колко ще струва новият.
Аватар
Stoyanov

Škoda Фен²

Гараж: Superb III, L&K, TSI 190 к.с.
BMW 3 e92, 400+ к.с.

Мнение от Stoyanov »

@style34, аз точно като теб го мислих и затова бая се забавих дори с поръчката. Сегашният модел е вече навсякъде поне в София. И толкова съм свикнал да го гледам, че някак не го усещам сякаш си взимам нова кола. Но както казваш парите са си пари. Затова най вече се спрях на него. Сега е 20% надолу. Новият не само няма да има отстъпки, ами и със сигурност ще е по скъп. Така , че сходно оборудвани модели, не 10 ми поне 20к разлика ще имат (по високите нива). И дали тази разлика в цената си струва за кола с по модерна визия? За мен не.
В момента още може да се поръчва ама само комби. Най вероятно имат и доста преконфигурирани и поръчани лифтбекове.
Изображение
style34

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4

Мнение от style34 »

Така е. Разликата е сериозна. И все още не съм се отказал. Но едва ли не да казваме "то новото не става" е леееко пресилено.
Текущият Супърб, макар и друг клас автомобил, има същия лост и врътки като моята 9+ годишна Октавия. Еми морално остаряло си е.
Аватар
dotamaster

Škoda Фен

Гараж: Superb 3 2.0TSI 4x4 2018

Мнение от dotamaster »

Според мен, има нещо гнило в този Virtual cockpit. Наистина визуално не приляга на executive/high tech възприемането, което Шкода искат техният флагман да има. Възможно е това да е low line опцията, като high line опцията да се бави. Смятам, че след време или при фейс лифт ще излезне нов VC, който ще иглежда коренно по-добре. Причините за това недоразумение при пускането на модела може да са поне две, като аз залагам парите си на втората:
- забавяне от страна на доставчик - в последните 2-3 години редица доставчици имаха редица проблеми, било то софтуерни или хардуерни, което забави не един или два автомобила;
- проклетата диференциация между VW и Skoda (и Пасат и Суперб в частност) - това се изразява в наличието на "премуим фийчъри" при пускане на "премиум" моделът, които се появяват постепенно след няколко години и при "бюджетния" модел, но той е пуснат първоначално без тях. Пример от последното поколение(B8) за такава VAG политика са (поне 3): първият VC, ЛЕД фаровете, 360 камерите, които са налични за Пасат, но липсваха при пускането на Суперб, въпреки че то беше хронологично след пускането на Пасата.

P.S. Не, че Virtual cockpit-a на Пасат Б9 е супер "премиум":
Изображение
[Everybody lies]
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Само в Тигана (новия)за сега им се е получило долу горе.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
shpeki

Škoda Ludicrous

Мнение от shpeki »

Ясно е, че го има сегментирането но чак пък да искат нарочно да е зле VC. Най-вероятно ще го подобрят за пускането, ще е безумно да го пуснат в този вид. Новия модел да има по-грозен интериор от стария може да е само нарочно.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Ама то на Пасата даже е още по-грозно. Това ако се появи така в магазина ще е пълно малоумие.
Бееееее.....
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Мнение от Rangel »

Аз ли не виждам козирката или си е там и просто на клипчето не се вижда?

Аватар
pdimanov

Škoda Фен²

Гараж: VW T-roc 2019, 1.5 TSI, 150hp, 7-speed DSG
Superb III FL Scout 2020, 2.0 TDI, 190hp, 7-speed DSG

Мнение от pdimanov »

Това е Kodiaq-ът. :)
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Мнение от Rangel »

Кой да чете…
rtenchev

Шкода Новак

Гараж: Kamiq Monte Carlo 110hp,
Superb Combi L&K 280hp

Мнение от rtenchev »

Е*а ги в цените, тея как ги мислят тея неща ... [smilie=pardon.gif]
Гледам в немското стартират Пасата от 44.995 ойро, та дано Супърба да е нещо по-нормално [smilie=hunter.gif]
Изображение
silent

Škoda Фен²

Мнение от silent »

Крали са дизайн от Голфа.... [smilie=sarcastic.gif]
Заключено

Обратно към “Superb IV”