Свързаност при Karoq facelift

Модел Yeti от 2009 до 2017
Karoq от 2017
Kamiq от 2019
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
nitro

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Karoq 1.5 tsi DSG7 MY24

Мнение от nitro »

Колеги, в напреднали разговори съм с ЕТ за поръчване на Karoq 2.0 TDI, 7DSG ниво на оборудване се колебая между Стайл и Селекшън но от това което четох из форума някои колеги споделят, че не може да се визуализира Waze на навигацията и респективно на дигиталния кокпит. Има ли наистина подобен проблем и ще се радвам на мнения относно дилемата пред която се колебая.
ИзтрЪпнал

Škoda Фен²

Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23

Мнение от ИзтрЪпнал »

nitro написа: 23.08.2023, 07:06:35 на оборудване се колебая между Стайл и Селекшън
Ако нямаш финансови колебания, взимай по-високото ;).

Иначе уейз се визуализира на екрана на медията, на дигиталния кокпит не можеше. Дали още не може, някой с актуален модел и софтуер ще трябва да пише.
nitro

Škoda Фен²

Мнение от nitro »

ИзтрЪпнал написа: 23.08.2023, 10:52:01 Ако нямаш финансови колебания, взимай по-високото ;).
Колебанията ми са по скоро от практична гледна точка. Не искам допълнителни глупости, които не ми трябват. Това което ми харесва от Стайл е матричните светлини, виртуалния педал+ел. отваряне/затваряне на багажника и по-добрите седалки.
ИзтрЪпнал написа: 23.08.2023, 10:52:01 Иначе уейз се визуализира на екрана на медията, на дигиталния кокпит не можеше. Дали още не може, някой с актуален модел и софтуер ще трябва да пише
Би трябвало ако се визуализира на медията да може на виртуалния кокпит, иначе е безумно....
Аватар
andreev

Škoda Racer

Гараж: Škoda Octavia 4 RS, 2.0 TSI, 7DSG - Stage 3

Мнение от andreev »

Не може, само вградената навигация може
power8500

Шкода Новак

Мнение от power8500 »

По скоро дилемата е Вижън или Селекшън,и двете имат 8% остъпка от крайната цена.За Стайл е само 5%,и в крайна сметка цената е почти изравнена с Вижън.Като теглиш чертата накрая, взимаш това което те устройва като цена.
autothrill

Шкода Новак

Мнение от autothrill »

Имам Karoq FL Selection. Със сигурност не се визуализира на дигиталния кокпит Waze/Google Maps.

И двете се визуализират на екранчето на медията, както е написал колегата по-горе.

Липсват ми някои неща на този пакет оборудване и сега бих взел по-висок.
georgi_yanev1108

Шкода Новак

Мнение от georgi_yanev1108 »

Waze се визуализира на екрана на медията. Няма начин да се визуализира само Waze на кокпита, защото реално това е визулизация на екрана на телефона. За мене лично е излишно да се дават 2-3000 отгоре, за да имаш оригиналната навигация, която трябва да я актуализираш и да си плащаш за това. Отделно тя не ти показва къде да се скрили онези приятели с белите астри :D
nitro

Škoda Фен²

Мнение от nitro »

autothrill написа: 23.08.2023, 13:12:01 Липсват ми някои неща на този пакет оборудване и сега бих взел по-висок.
Какво например?
autothrill

Шкода Новак

Мнение от autothrill »

nitro написа: 23.08.2023, 14:22:49Какво например?
ACC, подгряване на челното стъкло, което да не е духалка и по възможност вратата на багажника да не е нужно да се затваря със стабилна засилка.

Някои от тези неща ги има при Vision.
Аватар
spaldingrs

Škoda Фен²

Гараж: Карок Вижън 1.5 TSI DSG 2024
Ford Focus 3 1.0 ecoboost 125 кс 6M 2017

Мнение от spaldingrs »

autothrill написа: 23.08.2023, 15:36:30 ACC, подгряване на челното стъкло, което да не е духалка и по възможност вратата на багажника да не е нужно да се затваря със стабилна засилка.

Някои от тези неща ги има при Vision.
Подгряването на челното стъкло и електрическия багажник с "педала" са в Стайл.
Изображение
Аз заради различната отстъпка и разлика от 600лв(април23) между Стайл и Вижън, избрах Вижън. Безжичното зареждане също хубаво.
Отнасяй се с хората така, както искаш те да се отнасят с теб!
Аватар
spaldingrs

Škoda Фен²

Мнение от spaldingrs »

Здравейте колеги,

имам едно питане относно виртуалния кокпит. Зная, че катрите могат да се изберат да са на кокпита от управлението на волана. Та, въпросът ми е: Можели при тази настройка, чрез Android Auto да си работи примерно Waze-а на медията? Ако някой е пробвал, ще съм благодарен за инфо. Зная, че сега ще провокирам много мнения от типа, "-защо са ти две навигации?, това е тъпо и т.н.", просто ми е интересно. [smilie=pardon.gif]
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

spaldingrs написа: 03.11.2023, 14:27:01 Можели при тази настройка, чрез Android Auto да си работи примерно Waze-а на медията?
Само фабричната навигация има тази възможност. АА не може, съответно и Waze не може.

Има(ше) някакъв софтуерен дефект, при който на някои хора отвреме-навреме им се дублицираше Waze върху виртуалния кокпит, дори и при мен 2-3 пъти там се появяваха за кратко само стрелките за завой наляво-надясно от Waze, но бързо изчезваха. Казвам дефект, защото не е предвидено да е така. Софтуерът позволява това само на фабричната навигация.
nitro

Škoda Фен²

Мнение от nitro »

Ако правилно съм разбрал, колегата пита дали waze може да работи на медията. Ако там наистина не може за каква свързаност говорим, при положение че на по стари модели коли си работи без проблем. За виртуалния кокпит вече е писано из форума че не става.
storm1st

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq Fl 2.0 TSI, DNPA

Мнение от storm1st »

spaldingrs написа: 03.11.2023, 14:27:01 Та, въпросът ми е: Можели при тази настройка, чрез Android Auto да си работи примерно Waze-а на медията? Ако някой е пробвал, ще съм благодарен за инфо. Зная, че сега ще провокирам много мнения от типа, "-защо са ти две навигации?, това е тъпо и т.н.", просто ми е интересно.
:)
Като взех Кодияка това беше едно от нещата , с които си поиграх първите дни ;) . Никакви проблеми / вградена и Waze едновременно визуализирани / . Но на таблото пред теб разбира се, може само фабричната навигация а Waze или предполагам и нещо друго само на екрана на медията / колегите го казват а и е писано доста по въпроса /. И още един тънък момент - само едното може да е със зададен маршрут . На другото се изключва зададения маршрут и си гледаш само картата .

И съответно не знам дали работи при всеки вид медия . При мен е Колумбус и е на Кодияк , Apple Car Play. Предполагам ,че на Карок a и с АА ще е същото . Разбира се може да си дублираш и само щатната навигация на двата екрана .
Аватар
spaldingrs

Škoda Фен²

Мнение от spaldingrs »

:) Благодаря ви колеги! :)
Публикувай отговор

Обратно към “Škoda Kamiq, Karoq, Yeti”