Здравейте,
Обмислям закупуването на Камик с двигател 1.5 TSI, 150 к.с., 6mt, обаче с едно елементарно търсене в гугъл излизат редица статии за проблем с този двигател. Споменава се проблем при студено стартиране и прескачане на колата при ниски обороти. Може ли някой собственик на модела да изкаже опит дали това е така и дали този проблем съществува все още, тъй като в интернет се споменава, че от VW са пуснали софтуерен ъпдейт, който оправя проблема, но при много хора проблема си е останал и след това.
Благодаря предварително.
Skoda Kamiq - Кенгуру проблем?
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
sjilx
-
al_tishone
- Гараж: Skoda 120L, Renault 19, Ranault Megane Scenic, Skoda Octavia 1, Skoda Octavia 3
- Обратна връзка:
Взимай колата и карай внимателно и разумно. Не го мисли. Комбинацията е супер. Аз съм с такава О3. Всичко е как чувстваш и управляваш колата.
След смяна на акумулатора при мен се оправи колата. Чети когато намериш нещо подозрително, не преди това. Ще изгубиш удоволствието от покупката. А ако се случи нещо, има кой да питаш и да ти съдейства.
Успех и да се похвалиш.
След смяна на акумулатора при мен се оправи колата. Чети когато намериш нещо подозрително, не преди това. Ще изгубиш удоволствието от покупката. А ако се случи нещо, има кой да питаш и да ти съдейства.
Успех и да се похвалиш.
- ss27
- Гараж: Skoda Kamiq 1.5 TSI DXDB 6MT
Няма го този проблем при новите камици. 1.5 двигателя вече е ревизиран, сега слагат EVO2, а доколкото съм чел кенгуру ефект е имало при първото поколение на 1.5.
Това което наблюдавам при моя Камик , който е произведен април тази година, е че държи малко по-високи обороти при студено палене за минута, две, но смятам че е нормално. Не съм забелязал играене на оборотите.
Това което наблюдавам при моя Камик , който е произведен април тази година, е че държи малко по-високи обороти при студено палене за минута, две, но смятам че е нормално. Не съм забелязал играене на оборотите.
-
ИзтрЪпнал
- Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23
Генерация Ево2 го няма този проблем. Монтира се от около година в автомобилите на ваг групата. 1.5 в камик\скала е приятен за придвижване.
В момента със студените стартове(10тина оС на въздуха) няма проблеми, държа я в гараж с отворен прозорец да се проветрява. Ако не е карана от 2-3 дни иска една идея повече време докато вдигне над 75оС на маслото, иначе ако е ежедневно карана доста бързо достига тези градуси.
Съединителят иска внимателен крак, но се свиква.
Взимай и после пиши на какво оборудване\екстри си се спрял.
В момента със студените стартове(10тина оС на въздуха) няма проблеми, държа я в гараж с отворен прозорец да се проветрява. Ако не е карана от 2-3 дни иска една идея повече време докато вдигне над 75оС на маслото, иначе ако е ежедневно карана доста бързо достига тези градуси.
Съединителят иска внимателен крак, но се свиква.
Взимай и после пиши на какво оборудване\екстри си се спрял.
- ways
- Гараж: Kamiq Vision 1.5 TSI 2023
Както е писал колегата преди мен - съединителя е деликатен и иска една идея повече нежност. Идвайки от Golf1 през първия месец и на мен ми беше терсене, но сега вече на третия му свикнах и нямам първоначалните оплаквания като кенгуру ефект и тресене.
Също така е една идея по-тромава ако не е загряла, но това също е нормално.
Също така е една идея по-тромава ако не е загряла, но това също е нормално.