Kamiq Style 1.5tsi evo2 6мт
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
До @ИзтрЪпнал - "DCC" е абревиатура на "Dynamic Chassis Control".
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Ми същото е и при големите. Сега как е изпълнено като чаркове вече е друга тема, вероятно има разлики.ИзтрЪпнал написа: 20.09.2023, 07:57:54 Имах предвид адаптивни амортисьори, които с бутон до скоростния лост се променя настройката им. Навярно като термин ДЦЦ е друго.
Бееееее.....
-
Манев
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TDI-CR 6M
https://www.skoda-auto.bg/models/kamiq/ ... technology
Това е при Камик. Нормал/Спорт докато DCC-то има и Комфорт. Сега защо пише на едното място 10мм, на другото 15мм - Божа работа.
Това е при Камик. Нормал/Спорт докато DCC-то има и Комфорт. Сега защо пише на едното място 10мм, на другото 15мм - Божа работа.
- YoKK
Здравейте, преди две седмици поръчах нов Kamiq, с ниво на оборудване Style и допълнителен цвят графит металик. Доста прочетох по темите и като цяло останах с някои неясноти, които гласно са уточнени с дилъра, но официално не са записани изрично в договора за поръчка. Имах съмнение дали камерата за заден ход е налична в Стайл ниво, но вече го уточних това с колега от форума, че я има. Другите ми два въпроса за ниво Style :
1) воланът 2 или 3 спицов е и дали е кожен, заедно с лоста и ръчната спирачка
2) колата е с безконтактно палене и ме интересува колко броя ключове са ( говоря за ключ с копчета за откл/закл, а не за сервизен ключ без бутон). В този ред на мисли гледах клипчета, че макар с безконтактно палене (, т.е с бутон) , ключът е от вида, при който има изкачащо перо за палене, макар да няма къде да се пъхне. Така ли е верно?
1) воланът 2 или 3 спицов е и дали е кожен, заедно с лоста и ръчната спирачка
2) колата е с безконтактно палене и ме интересува колко броя ключове са ( говоря за ключ с копчета за откл/закл, а не за сервизен ключ без бутон). В този ред на мисли гледах клипчета, че макар с безконтактно палене (, т.е с бутон) , ключът е от вида, при който има изкачащо перо за палене, макар да няма къде да се пъхне. Така ли е верно?
Kamiq, 1,5 tsi, 150hp, MT, 2024, PRINS
-
ИзтрЪпнал
- Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23
1. Стандартният волан за Стайл е 2спицов, кожен и мултифункционален. Скоростният лост и ръчната са също облицовани в кожа.
2. В стайл стандартно има Easy Start. Стандартен прибиращ/изкачащ ключ. Безконтактно палене и гасене с бутон до волана, но трябва да натиснеш бутона на дистанционното за да я отключиш/заключиш и ключа трябва да е в салона или не много далече от него. Ако я придобиваш получаваш 2 броя и никакви други ключове. Равноправни са.
2. В стайл стандартно има Easy Start. Стандартен прибиращ/изкачащ ключ. Безконтактно палене и гасене с бутон до волана, но трябва да натиснеш бутона на дистанционното за да я отключиш/заключиш и ключа трябва да е в салона или не много далече от него. Ако я придобиваш получаваш 2 броя и никакви други ключове. Равноправни са.
- YoKK
Благодаря за отговорите. А старт/стоп с-мата за гаснене на всеки светофар има ли опция да се елиминира по някакъв начин ( различен от копчето, което се активира при всяко ново палене) ?
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
- YoKK
Ами аз веднъж се обърнах към един колега на ЛС и ми се направи забележка да използвам темите във форума. Стана малко като вица- ".... що си с шапка, що си без шапка...". Да, ще го потърся на лично, но така могат да се включат повече хора и информацията да е достъпна , така че да не се повтарят въпросите.
- intense
- Гараж: Octavia 3 FL 1.8 TSI DSG
Няма нужда да е на лично. Плюс това е пълно по темите с този въпрос и отговори и решение има.
-
Jokvn
- Гараж: Skoda Kamiq FL 1.5tsi 7dsg
Тъй като и аз тези дни ще ходя да правя поръчката,интересно ми е добавихте като екстра фабрична аларма и има ли нужда от нея?
- YoKK
Аз лично добавих само цвят допълнително. Аларма може да се върже винаги допълнително, използвайки оригиналните дистанционни на колата, на половин цена. Същата марка 
А относно решение за старт/стопа не видях за гаранционна кола, затова и питах ако нвкой го е правил да сподели. Аз мога да споделя как се шунтира старт/стопа на гаранционен Кашкай J11 без да влияе на гаранцията
А относно решение за старт/стопа не видях за гаранционна кола, затова и питах ако нвкой го е правил да сподели. Аз мога да споделя как се шунтира старт/стопа на гаранционен Кашкай J11 без да влияе на гаранцията

- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Каква е марката? И как се връзва?
- SimichOil
- Гараж: Toyota RAV4 - Plug-in Hybrid
- Обратна връзка:
И аз се интересувам, понеже поръчахме Kamiq Monte Carlo и в бързината забравихме да пишем аларма като екстра, а вече е късно да се сменя поръчката.
- acronym
- Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 110hp
Относно алармата.
Не е фактор който да опази автомобила, но все пак я поръчах за да имам пищялка в случай, че някой я удари, бутне и т.н.
Получавам известие от приложението в телефона при активиране на алармата и мога да реагирам бързо.
Да по-скъпа е (~400лв) от това да се монтира в последствие. Но не исках някой да човърка и прекарва кабели на нов автомобил (не във всеки град има тертиплии като JORDITO), или да бучне сирената на място което ще ми избожда очите всеки път когато отворя капака.
В случая, сирената е еднотонова (не като панаирджийските дето масово слагат по гаражите) силен и отличаващ се от останалите звук. Все още не съм намерил къде да я монтирали.
Има обемни датчици в купето и ако заключа с отворени прозорци, се активира щом си навра главата вътре.
Светодиода за състоянието е монтиран в кората на вратата.
За мен си заслужава разликата в цената, ако някой е решил да добавя аларма.
-
Манев
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TDI-CR 6M
За палене не го буташ никъде, ама ако решиш да я отключиш ръчно, като свалиш капачката на дръжката на вратата и го буташ за да отключиш по старомодния начин.
Мен дилъра ме разубеди. Каза че алармата добавя само пищялка (като се замислих сега може и обемби датчици да добад), но имобилайзера си го имаш и без аларма. Каза че тези "на склад", които те поръчва са без аларма и няма проблем при застрахователите за КАСКО.