Цецо75 написа: 28.10.2023, 21:45:23
Най-малкото можеха да сложат индикация за юзера колко е натрупал сажди
Попринцип си много прав, но за една определена група хора като нас например, които сме ентусиасти на тема автомобили. Масово хората тези неща не ги интересуват, особено на запад. Кога ренегерира, кога не, кога е свършила филтъра, кога прекъсва реген и пълни маслото с нафта и всякакви други производни. Ако добавят някакви такива показатели, повечето хора няма да ги разберат, а и няма да имат желание да го направят и ще се създаде излишен филм за тях. Все пак има индикация, ако се прекъснат няколко регенерации и саждите са много, но не е много ок да се стига до там. Същата дискусия я бяхме водили и в Дачия форума. Системата при Рено работи при абсолютно същия начин. При Сандерото например обаче дори перката отпред не работеше. Единственото, по което можеш да я хванеш (освен ОБД) беше обороти (вдига на 900, ама на 900 работи и печката, така че иди гадай защо са 900) и....... Включването на подгрева на задното стъкло. Е тва ако ми го обясните, верно, консуматор е, ама пак пък толкова
Та да, и там имаше едно гадаене, обдта, сажди, кога пасивно, кога активно... И се бях зарибил яко да и хвана цаката, и накрая просто спря да ми пука. Колкото регенерира - толкова. Ако стане прекалено често - търсим причината.