Също така имаш само права и никакви задължения в обществото!igeorgiev82 написа: 18.10.2023, 14:53:10 Боли ме уя за приходите на някой,интересуват ме само моите разходи
БГ сервизи - общи приказки
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- marcas
- Гараж: Skoda Superb III L&K 272 PS, 7 DSG
-
Audirulzz
- Гараж: Skoda Octavia 3 estate 1.8tsi 4x4 stage 4 - depresses Georgi Milev
- Обратна връзка:
Чек,че нещо се напрегнА излишно ми се струва.
Не беше ли точно ти човека дето преди месец два обясняваше как Порше (пловдивския им еквивален) са страшни лайнари щото неискат да работят с твой части?
-
peyopetrishki
- Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp
Пхахах, човек стегни се малко. Много бързо ми направи анализ.igeorgiev82 написа: 18.10.2023, 14:53:10 Да ве.Ти при кого ще смениш масло,при Д брос и ще ти вземе 90-100 лева или при Стефан за 50 (примерно)
Ако идеш при Стефан,значи и ти си същия скъсаняк като всички
При @SilverBullet ходя, понеже виждам че му е кеф да се занимава, инвестирал е в подемник (което не е малко пари) и предпочитам вместо да си дам парите в Ауди/ФВ/другаде, да ги дам на Стефан. За смеха, мъките, комарите, счупените болтове в 21:00 вечерта, чудесните сандвичи, децата и прочие, въобще няма да отварям дума. При Стефан не ходя на сервиз, ходя на терапия, защото ми харесва. Цената въобще не е фактор, но мога да ти кажа, че винаги му плащам повече отколкото ми каже, понеже той влага повече отколкото трябва.
Части си купувам от Цецо по същата причина - не за да ми е евтино, а защото искам да подкрепя приятел, който прави каквото обича. Много пъти съм му казвал, че не искам отстъпки. За мен 5-10-15% отстъпка не е нищо, но ако той направи такава отстъпка на 20 приятеля този месец, смятай ти от какво лишава семейството си.
Аз в Д-Брос съм ходил години наред и продължавам да ходя там. Днес съм пратил кола на оглед там (от днес за днес!) без въобще да ходя до София и знам, че мога да разчитам на Цецо на 100%.
Ходил съм там и съм казвал, че искам частите да са от @ЦецоNOL, а Цецо сам е комуникирал с бургаския кавал и е поръчвал частите директно в сервиза в София. Нито съм питал колко струва и на каква отстъпка работят, нито съм предлагал да се договоря аз с Цецо, понеже ми е "по-приятел".
Видно е, за разлика от теб мен ме боли уя за приходите на другите, особено за приходите на приятели и кадърни хора. Бих те посъветвал да взимаш пример, но не виждам смисъл
Последно промяна от peyopetrishki на 18.10.2023, 15:11:22, променено общо 1 път.
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
-
peyopetrishki
Да и пак щях да ида при тях, ако не ми бяха дали дата за след 30 дена, просто защото исках история на колата. Маслото Стефан пак щеше да го врътне след 2-3к километра.Audirulzz написа: 18.10.2023, 15:08:05Чек,че нещо се напрегнА излишно ми се струва.
Не беше ли точно ти човека дето преди месец два обясняваше как Порше (пловдивския им еквивален) са страшни лайнари щото неискат да работят с твой части?
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
Глупаво моНче си тиpeyopetrishki написа: 18.10.2023, 15:08:34 Видно е, за разлика от теб мен ме боли уя за приходите на другите, особено за приходите на приятели и кадърни хора.
Четене с разбиране си припомни
-
peyopetrishki
Ти си голям политик бре, това каза, друго ли трябваше да разберем?igeorgiev82 написа: 18.10.2023, 14:53:10 Боли ме уя за приходите на някой,интересуват ме само моите разходи
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
peyopetrishki, аве ти не помниш 2 поста нагоре кво си казал,па се фанА кат бръмбър за сламка за това
Пак казвам,хронология на разговора и четене с разбиране.
Пак казвам,хронология на разговора и четене с разбиране.
-
peyopetrishki
Глупавите сме така
- vermeer
Пичове, тия спорове според мен касаят 5 стинки…
Що не се огледате реално, не виждате ли че и като в повечето други сфери хората скомпетнции са кът. Ако намериш такива дръж се там здраво. Положението е такова, че и да имаш пари няма на кого да ги дадеш…
За компетенциите на Евгени нека всеки да си преценява. Аз нямам колебания.
Що не се огледате реално, не виждате ли че и като в повечето други сфери хората скомпетнции са кът. Ако намериш такива дръж се там здраво. Положението е такова, че и да имаш пари няма на кого да ги дадеш…
За компетенциите на Евгени нека всеки да си преценява. Аз нямам колебания.
-
nmnikolov
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
Веднага се сещам за един нагледен пример - @YYakovliev си сменя гумите в определена гумаджийница и много добро впечатление прави човека какви действия прави при самата смяна и как почиства главината и я защитава. Предполагам също така и джантите не ги оставя с мизерията от ръкавиците му, а си почиства след него. Та дори и този човек да взима повече пари за "простата" услуга смяна на гуми то си заслужава спрямо някой, който ще ти вземе 2 пъти по-малко и ще си остави ръцете. Давам и реални примери при мен:
- старата кола си държах гумите на хотел в М Комплект и там си ги сменях. Надраха ми всички джанти с пистолета... При една смяна ми скъсаха болт. Сложиха гумата без един болт и трябваше в събота да обикалям по спешност да търся и пак да се върна при тях да го сложат.
- старата ми кола трябваше да боядисват врати. като си взех колата целия дисплей на медията беше на бели точки. Отгоре върху таблото се беше отбелязал лист, който явно са го били оставили там. И имаха наглостта да ми върнат така колата.
- Сега шкодата си държа гумите на хотел в ЕТ и там ми ги сменят. Винаги мия колата преди да отида, за да са ми чисти джантите като ги оставя на хотел. Винаги, ама ВИНАГИ си взимам колата с мръсни джанти както и с тиксо по тях. Лепилото веднага събира мизерия и пада търкане да го махна.
- Друг пример - след една смяна на маслото в ЕТ ми бяха омазали капака на двигателя с масло и не си бяха направили труда да го избършат...
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
В тая....дискусия, няма еднозначна и категорична позиция. Това да не е доктор, на който поверяваш здравето си, та да му се кълнеш във вечна вярност
За смяна на масло...аз сам се оправям вече и не заради цените, а заради времето. Пари има, нямам време
Накладки, дискове, пак сам, пак по същата причина. Но когато е нещо сериозно и нямам компетенция, отивам в сервиз и колкото- толкова, когато- тогава и по техните правила
Важни агрегати, като спирачки, окачване, управление не се смятат в пари, а в доверие. И Пейо е прав, понякога е най добре да се довериш на приятел, или поне на приятел на приятел
И пак не е заради парите. Аз примерно няма да пазарувам вече от @ЦецоNOL, що с тия отстъпки за Дара няма парички за сладолед и на мен ми става криво 
За смяна на масло...аз сам се оправям вече и не заради цените, а заради времето. Пари има, нямам време
-
silent
Ще дойде време едно масло няма да има кой да ви смени и ще плащате колкото ви кажат. Нивото е потресаващо ниско. Като цяло добрите и осветени сервизи са официалните за марките и единични проблясъци извън тях. Първите повече заради фирмената покрепа и тясна специализация вторите повече заради лични качества и умения.
Наскоро дадох кола за ремонт та трябваше на майстора аз да обяснявам защо това което не е направил е довело до последствията за радост дребни и поправим при все че хабер си нямам от конкретния автомобил.. Та не съм се пазарил. Не съм му носил части макар че можех. Цената ме устройваше. Ако не ме устройваше или щях да търся друг или аз щях да го правя, но две неща. Първо 90%са изцяло или частично в сивата икономика и второ малко са тези които са съвсем наясно какво правят.
Аз самият започнах да карам нови коли защото остарях и ми омръзна да ремонтирам коли да полагам усилия да съм в час с конкретния автомобил и т.н., още повече че 5дни в седмицата се занимавам с подобна а в някои отношения доста по-сложна техника в официален сервиз Така че всеки който има самочувствието знае може и е добър в това което прави ще иска да му се заплати подобаващо усилието да е такъв. А пък вие избирате. Никой не ви опрял пистолет в челото. Цените в България дори в официалните сервизи на автомобилните марки са смешни в сравнение с тези на запад.
Наскоро дадох кола за ремонт та трябваше на майстора аз да обяснявам защо това което не е направил е довело до последствията за радост дребни и поправим при все че хабер си нямам от конкретния автомобил.. Та не съм се пазарил. Не съм му носил части макар че можех. Цената ме устройваше. Ако не ме устройваше или щях да търся друг или аз щях да го правя, но две неща. Първо 90%са изцяло или частично в сивата икономика и второ малко са тези които са съвсем наясно какво правят.
Аз самият започнах да карам нови коли защото остарях и ми омръзна да ремонтирам коли да полагам усилия да съм в час с конкретния автомобил и т.н., още повече че 5дни в седмицата се занимавам с подобна а в някои отношения доста по-сложна техника в официален сервиз Така че всеки който има самочувствието знае може и е добър в това което прави ще иска да му се заплати подобаващо усилието да е такъв. А пък вие избирате. Никой не ви опрял пистолет в челото. Цените в България дори в официалните сервизи на автомобилните марки са смешни в сравнение с тези на запад.
-
peyopetrishki
То скъпо не е, ние просто сме бедниsilent написа: 18.10.2023, 20:09:07 Цените в България дори в официалните сервизи на автомобилните марки са смешни в сравнение с тези на запад.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Ей, нема да разваляш репутацията на форума! Тука сме масон, олигарх, масон, олигарх....
Бееееее.....
- Us3rnam3d
- Гараж: Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K
Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K