Загуба на антифриз при Superb 3 280 коня

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
dotamaster

Škoda Фен

Гараж: Superb 3 2.0TSI 4x4 2018

Мнение от dotamaster »

Да се върнем на темата, какъв разход на антифриз за какъв период/пробег се приема за нормален и не трябва да води до притеснения за водна помпа, термостат или друго? Използването на G13(mit Silikat) до колко оказва вляние? Питам за 2.0TSI CJXA.
ABBC3_OFFTOPIC
Us3rnam3d написа: 17.10.2023, 10:31:27 Когато бях с Дачията ходих при Явор (сервиз Авантайм-М, сигурно някои тук го знаят), цените там също са горе долу еднакви с тези на Омникар Ауто примерно.

Аз ходя при него с Реното от точно 10г. и именно това е причината да изкарам толкова с колата - просто си спокоен, че колата ще бъде ремонтирана качествено и ще бъдат направени и допълнителни дейности, ако има нужда, и след одобрение. Само сроковете за чакане не ми харесват - как станаха от 1-2 дни до 1-2 месеца за тези години :) В задачата се търси, кой е Явор(майсторът) на Шкодите :D
[Everybody lies]
silent

Škoda Фен²

Мнение от silent »

Или никакви цени не се коментират или се коментират всякакви цени. Това няма да коментираме цените на колегите щото са ни приятели пък ще коментираме на ЕТ щото са ни неприятели е дебилно. Принципно всеки един ремонт се извършва по определен технологичен порядък. Винаги може да има изключения и да се налагат отклонения от него но за сравнително нови коли които се коментират те са наистина изключения. А това че на някой му е по лесно да свали мотора за да смени гърнето или не знае че може да го свали без да сваля мотора си е негов проблем и не е редно клиента да плаща за излишния му труд.
Аватар
sonnyer

Škoda Ентусиаст

Гараж: Kia Sportage NQ5 1.6 T-gdi 150ps Manual-6 speed
Ex: Skoda Superb II FL CFGB

Мнение от sonnyer »

igeorgiev82 написа: 17.10.2023, 15:31:31 ако аз съм взел ОЕМ част и искам сервиза да ми купи същата ОЕМ част,защо да не поеме отговорност ако дефектира?Къде е разликата в частта?Нали в крайна сметка той човърка да я сменя
най-просто казано - сервизът си има доставчик, от който пазарува. Примерно сервизът пазарува от Елиткар. Ти обаче си взел частта от Тех-ко. Не мисля, че е правилно сервизът да връща част към Елиткар, която е купена от Тех-ко. Сервизът може да ти предложи да закупи част, да ти я монтира, но съответно ще ти я калкулира в цената. После ще ти върне старата и ти се оправяй. Точно този риск е покрит с момента, в който сервизът предоставя и монтира частите. Всички рискове са при него. Той сервиза от къде да знае, че ти не го клатиш и си му занесъл дефектна част, за да избиеш някой лев ?
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Мнение от nmnikolov »

igeorgiev82 написа: 17.10.2023, 15:31:31 Сервиза не е производител.И на него може да се случи дефектна част,ако аз съм взел ОЕМ част и искам сервиза да ми купи същата ОЕМ част,защо да не поеме отговорност ако дефектира?Къде е разликата в частта?Нали в крайна сметка той човърка да я сменя
Има огромна разлика ако сам си занесеш частите и са дефектни или ако купиш от сервиза и също са дефектни. Във вторият случай сервиза ще поиска от търговеца да му замени дефектната част. Ако ти си носиш твои части от кой точно да иска сервиза да му я замени?
Изображение
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Мнение от igeorgiev82 »

sonnyer написа: 17.10.2023, 16:36:42 Той сервиза от къде да знае, че ти не го клатиш и си му занесъл дефектна част, за да избиеш някой лев ?
кАжи чеСно!!! [smilie=sarcastic.gif]
Да занеса дефектна част да я сложат на моята кола,за да клатя сервиза [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
sonnyer

Škoda Ентусиаст

Гараж: Kia Sportage NQ5 1.6 T-gdi 150ps Manual-6 speed
Ex: Skoda Superb II FL CFGB

Мнение от sonnyer »

igeorgiev82 написа: 17.10.2023, 16:42:11 Да занеса дефектна част да я сложат на моята кола,за да клатя сервиза
казвам ти честно. Има и такива. Купил си, монтирал си ама не както трябва, преебал я, после я носи и вика ей го пред теб я отварям, купил съм я от този, виж тук и фактурата. Циганията е страшна. И не само в този бизнес, па ти ако искаш 7 удивителни сложи.
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Мнение от igeorgiev82 »

nmnikolov написа: 17.10.2023, 16:37:27 Ако ти си носиш твои части от кой точно да иска сервиза да му я замени?
Ми,елементарно е,сервиза си купува тогава частта да я смени,и да не се бави,а аз я връщам дефектната и си взимам парите [smilie=pardon.gif]
Сега ще кажете"Ами времето на сервиза"
Ми,то е същото,ако на първоначално поръчаната част от сервиза се е паднала дефектна [smilie=pardon.gif]
Ама нали се сещате,че вероятността да се случи,моя част дефектна,пък на сервиза читава е милимунда [smilie=pardon.gif]
Аватар
Us3rnam3d

Škoda Фен²

Гараж: Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K

Мнение от Us3rnam3d »

dotamaster написа: 17.10.2023, 16:10:17 Да се върнем на темата
Никакъв разход на антифриз не е нормален. Да, може да ти спадне малко нивото ако температурите спаднат рязко, но попринцип според мен не трябва да има такъв. На предишната ми печка съм доливал веднъж, ама там бях сменял радиатор, та беше нормално. След това за 5 години не съм го поглеждал даже. Ако губи антифриз и това се случва често, дори и в малки количества - или го издухва, или тече от някъде. Среден вариант няма. Г13 антифриза аз лично бих го сменил на момента, заедно с казанчето, за да се махне тъпия силикат. След това се промива и се слага Г12 Ево. Именно заради Г13 сега ще сменям радиатор на парното, и ще дам едни 700лв...
ABBC3_OFFTOPIC
Иначе относно Явор, шкодовия еквивалент мисля, че е Сами (bega4kata), но лошото е, че е чак от Варна :) Трансексперт също напомнят на него, защото и двата сервиза работят с твои части и отделят време да ти обяснят нещата. И не те клатят за части без причина, като преди това всичко ти се обяснява.
Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Гараж: FreakOBoost

Мнение от The Hooligan »

igeorgiev82 написа: 17.10.2023, 15:31:31 The Hooligan, знам,че си форумният адвокат на Трансексперт
Е как, аз съм на % от продажбата на части [smilie=kiss3.gif] [smilie=sarcastic.gif]
Знаеш с какво се занимавам, постоянно обикалям разни сервизи и имам инфо по разни теми. Повярвай ми, няма да коментирам неща, които не знам.

sonnyer написа: 17.10.2023, 16:36:42 Не мисля, че е правилно сервизът да връща част към Елиткар, която е купена от Тех-ко.
Не само неправилно, а и невъзможно [smilie=sarcastic.gif]
Никой сериозен сервиз няма да си позволи такива неща, рискувайки бизнес отношенията си с доставчика
igeorgiev82 написа: 17.10.2023, 17:10:54 Ми,елементарно е,сервиза си купува тогава частта да я смени,и да не се бави,а аз я връщам дефектната и си взимам парите
Така се затваря първата обиколка, ти си взимаш парите обратно, а на сервиза си му платил за тази смяна.
След това сервиза ти продава новата част и ЩЕ платиш още един път за смяна. Щото, ако очакваш някъде да го направят за без пари, няма да снане [smilie=sarcastic.gif]
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

dotamaster написа: 17.10.2023, 16:10:17 какъв разход на антифриз за какъв период/пробег се приема за нормален и не трябва да води до притеснения за водна помпа, термостат или друго?
Никакъв разход на антифриз не трябва да има. Ако колата е наред, трябва с години да караш без доливане.

В последно време масово производителите ни убеждават, ча разхода на масло бил нещо нормално, сега ако почнат да ме убеждават, че и разход на антифриз и спирачна течност е нормален, бал съм ти новите коли.
Бееееее.....
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Мнение от igeorgiev82 »

The Hooligan написа: 17.10.2023, 17:44:43 След това сервиза ти продава новата част и ЩЕ платиш още един път за смяна. Щото, ако очакваш някъде да го направят за без пари,
Чекай сА,аз говоря като колата е още на подемника,ква двойна работа да плащам [smilie=pardon.gif]
Тя излезе ли колата от сервиза,айде сполай ти за гаранция [smilie=sarcastic.gif]
Недоказуемо е [smilie=pardon.gif]
Айде ако знаете,кажете сервиз,който е сменял ангренаж със всичката периферия и се е скъсал ремъка в "гаранционния срок" покрил ли е щетите?Примерно [smilie=pardon.gif]
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Темата все пак не е за практиките и порядките в БГ сервизите. Колеги задават конкретни въпроси, които се размиват в спама.
Бееееее.....
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Мнение от The Hooligan »

igeorgiev82 написа: 17.10.2023, 18:46:28 Чекай сА,аз говоря като колата е още на подемника,ква двойна работа да плащам
Тя излезе ли колата от сервиза,айде сполай ти за гаранция
Недоказуемо е
Оффф, абе ние говорим за 2 различни събития. [smilie=kiss3.gif]
Това на подемника имах предвид, ако не си купил правилната част, а не дефектна.

А относно гаранцията имам предвид, когато тя е монтирана вече и си карал някакви км и дефектира.
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Мнение от igeorgiev82 »

The Hooligan написа: 17.10.2023, 19:00:05 относно гаранцията имам предвид, когато тя е монтирана вече и си карал някакви км и дефектира.
И започва....Кладенец No.1 [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Мнение от The Hooligan »

Са, ти пак си имаш гаранция на частите, но от твоя търговец а за ремонта гарантира сервиза. Обаче втората смяна пак ще се плаща [smilie=sarcastic.gif]
Публикувай отговор

Обратно към “Superb III”