Загуба на антифриз при Superb 3 280 коня

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
deas

Škoda Фен

Гараж: Octavia 1.9

Мнение от deas »

В Еуратек е дори по-евтина от 175, по фактурата по-горе
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Гараж: FreakOBoost

Мнение от The Hooligan »

А защо приемате, че при ремонт за смяна водна помпа винаги се прави едно и също?
От горните фактури е очевидно, че в Трансексперт има много повече вложен труд като време. От вложените части се разбира, че са свалили всмукателния колектор.
Във фактурата на ЕТ няма подобно нещо. Кое е наложило свалянето не можем да знаем тук. Освен това според ЕТ този ремонт се извършва за под 3 часа, но дали е така в действителност? И, ако има странични проблеми, дали им се обръща внимание или колата се издава само с това за което е отишъл?
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Мнение от Rangel »

Ще подкрепя Сами и също мисля, че някои неща не трябва да се постват, освен фактурите на ЕТ. Реално цената за Явор, Маджо и мен може да е различна. Явор ходи от години, Маджо пък ходи х2 на Явор, аз пък евентуално ще ходя за първи път. Лично аз дори цените които Цецо дава на частите като ми ги продава, не смятам за редно да ги споделям. Той ако желае, ще си каже.
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Гараж: Х3 М40i

Мнение от odo »

А за какво е цялата полемика?
Стефан е доволен от сервиза, цената предполагам я е знаел предварително и не го е притеснила.

Иначе по темата, моята водна помпа протече лятото на 2018, когато колата беше на 1 година. ЕТ се съгласиха, че има проблем година и половина по-късно и я смениха на 30 000км.
Аватар
Us3rnam3d

Škoda Фен²

Гараж: Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K

Мнение от Us3rnam3d »

Евгени има добър подход към клиента. Хареса ми, че обяснява нещата подробно и не гледа просто да ти вземе парите. Това + добре свършен ремонт / обслужване е правилната формула за мен. Вече относно цените... всеки сам си прави сметката спрямо това, с което разполага. Никога не съм правил сметка на сервизите за ценообразуването. Колкото - толкова. Ако нещо не си доволен след това - обясняваш. Ама не да си вземеш колата, аху иху, да виждаш, че нещо не е наред, да я вземеш и после да плачеш по форумите (ще се учудите колко много хора са така). Когато бях с Дачията ходих при Явор (сервиз Авантайм-М, сигурно някои тук го знаят), цените там също са горе долу еднакви с тези на Омникар Ауто примерно. Но разликата е, че също не гледа само да ти вземе парите, щото "Рено-Дачия така казват според сервизните бюлетини". Плюс това мога да си наблюдавам колата и да използвам момента да си я огледам, докато я ремонтират / обслужват. Човекът си разбира от работата и цените са съобразени с това. И аз съм против качване на фактури, освен ако не са от оторизиран сервиз.
Последно промяна от Us3rnam3d на 17.10.2023, 12:22:15, променено общо 1 път.
Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K
Аватар
Драгомир

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М

Мнение от Драгомир »

Rangel написа: 17.10.2023, 09:54:08 Ще подкрепя Сами и също мисля, че някои неща не трябва да се постват, освен фактурите на ЕТ. Реално цената за Явор, Маджо и мен може да е различна. Явор ходи от години, Маджо пък ходи х2 на Явор, аз пък евентуално ще ходя за първи път.
Съгласен съм с теб, обаче само за случаите, в които е направена или се ползва специална отстъпка.
Тогава наистина не е коректно да се публикуват цени. Във всички останали случаи информацията е полезна.
Защо да се пускат цените само на ЕТ, а на другите сервизи не?
Аватар
SilverBullet

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia Estate SCOUT MK3 1.8TSI DSG 4X4 STAGE 3
Fabia MK3 1.2 TSI DSG 110HP
Обратна връзка:

Мнение от SilverBullet »

The Hooligan написа: 17.10.2023, 09:46:23 А защо приемате, че при ремонт за смяна водна помпа винаги се прави едно и също?
Тук може да е ключа за бараката. По -принцип помпата я дават да се сваля отдолу с целия корпус и заради това в Еуратек дават това време и цена. Аз също свалях колектора когато сменях моята, защото мислех ,че е единствения вариант. Хубаво е(даже задължително) разбира се да се смени и гарнитурата на всмукателния колектор като се сваля. Скоро сменях само водна помпа ,без термостата без много раглобяване.
Последно промяна от SilverBullet на 17.10.2023, 11:44:06, променено общо 1 път.
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Мнение от Rangel »

@Драгомир, защото всеки сравнява с ЕТ сервиза, който е избрал. Освен това там цените са заковани и отстъпки няма, освен ако не е кампания. Реално ако има и там цена “за теб”, не е редно да се качва фактурата.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Драгомир, Защото веднага всеки почва да остойностява чуждият труд.

Видно е и от дискусията сега. Разликата е основно в графа труд. Без да е ясно какво се включва в този труд се правят изводи.

А и отделно си мисля, че след 30 години преход трябва да сме си извоювали правото да си продаваме задника на цена определена от самите нас. Както и клиента да купува, само ако продукта/услугата го устройва като цена/качество.

Това, което е сигурно в Трансексперт е, че нищо не се прави/сменя, без предварително одобрение от страна на клиента. Дали е скъпо или евтино направеното в случая не мога/не искам да коментирам, но знам, че са малко сервизите, в които клиента получава толкова подробно разяснение на проблема, както и какво ще му струва предварително.
Бееееее.....
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Мнение от The Hooligan »

SilverBullet написа: 17.10.2023, 10:37:08 Тук може да е ключа за бараката.
Аз смятам, че всеки ремонт/обслужване е частен случай и на място се преценява какво, колко и как.
За мен лично, горните фактури трябва да се приемат чисто информативно, а не тема за чоплене на семки.
Цени на части пак е много относително, това сме го коментирали много пъти. Освен това, винаги можеш да си купиш частите от където искаш и да отидеш само за смяната, но евентуалните негативи са в теб а не в сервиза.
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

The Hooligan написа: 17.10.2023, 11:52:57 Освен това, винаги можеш да си купиш частите от където искаш и да отидеш само за смяната
Ами не съвсем. В София сервизите масово отказват да работят с части, незакупени от тях. Под "масово" разбирам всички, където аз ходя през последните години. Преди време можеше, вече не може. Дори някои са сложили табели "Сервизът не работи с части на клиента". Аргументът им е, че с други части не можели да ти дадат гаранция. Аз им обяснявам, че става въпрос за старата ми много уморена кола, където не искам никаква гаранция на частите, даже не искам и гаранция на монтажа, а само искам да ми демонтират старите части и да ми монтират новите, на моя отговорност, ама пак не искат. На всички е ясно каква е истинската причина.
Аватар
Драгомир

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М

Мнение от Драгомир »

@Цецо75, съгласен съм, че много хора гледат в паницата на другия. Това в Бългатия е национален спорт. Факт е и, че много хора се прецакват мощно водени само и единствено в преследване на най-ниска цена.

Работя с крайни клиенти и съм се наслушал на какво ли не. За съжаление малко хора оценяват качеството и добавената стойност, които получават.

Но пък е полезно да се знае колко струва този или онзи ремонт. Всеки има глава на раменете, за да вземе решение за себе си.

Ползвал съм два пъти Трансексперт за смяна на масло и съм доволен :)
peyopetrishki

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp

Мнение от peyopetrishki »

Драгомир написа: 17.10.2023, 12:52:52 За съжаление малко хора оценяват качеството и добавената стойност, които получават.
Защото още по-малко бизнеси се опитват въобще да ги покажат на клиента, така че той да ги види и осъзнае )
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Мнение от The Hooligan »

smoke написа: 17.10.2023, 12:24:37 Ами не съвсем. В София сервизите масово отказват да работят с части, незакупени от тях.
Извинявам се, не поясних, че имах предвид Трансексперт. Последно до колкото знам няма такива ограничения и можеш да отидеш с твои части.
Иначе, като оставим печеленето от частите, което е част от приходите на сервизите, обаче тук се анатемосва, има един друг момент, който никой не предвижда.
Да кажем, че аз отида за смяна на съединител /примерно/
Оставям си колата и съединителя, който съм купил в 9:00 и отивам на работа /с такси или някой ме взима/
В сервиза започват смяна, но се оказва, че това което съм купил, не е точно това което е монтирано на колата заводски.
Какво следва? Аз съм на работа, но трябва веднага да отида и да подменя грешната част. В сервиза е зает един подемник и човек, който ме чака. Обаче, ако аз не мога да подменя тази част за днес, какво се случва? Ремонт за няколко часа става 1 - 2 дни., отделно аз съм загубил време + допълнителни разходи. Да не говорим, че обикновено освен основните части се налага и нещо допълнително. Дали е длъжен майстора да ме чака, щото след мен има записан час за друг ремонт?
И ако се случи тази част да дефектира и се наложи нова смяна, за чия сметка ще бъде? Пак за моя, разбира се.
Така че, ако само гледаме едни цифрички в някаква фактура и не познаваме материята, може много да не ни излезнат сметките.
От друга страна, все повече хора питат за доверени сервизи, които са проверени и доказани, щото много са страдали от разни майстори, вкл. и ЕТ
И на фона на това, виждаме една по-скъпа фактура съпоставена с ЕТ за подобен ремонт и вече рязко ни се върна доверието в ЕТ, щото външните сервизи станали по-скъпи от официалния дилър [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Мнение от igeorgiev82 »

The Hooligan, знам,че си форумният адвокат на Трансексперт [smilie=kiss3.gif] ,ама това защо....
The Hooligan написа: 17.10.2023, 14:55:41 И ако се случи тази част да дефектира и се наложи нова смяна, за чия сметка ще бъде? Пак за моя, разбира се.
Сервиза не е производител.И на него може да се случи дефектна част,ако аз съм взел ОЕМ част и искам сервиза да ми купи същата ОЕМ част,защо да не поеме отговорност ако дефектира?Къде е разликата в частта?Нали в крайна сметка той човърка да я сменя [smilie=pardon.gif]
Ами ако не я е сложил правилно?Ще се оправдае,че е дефектна,ако съм си я купил аз,нали [smilie=sarcastic.gif]
Публикувай отговор

Обратно към “Superb III”