Семейно комби ASZ с RS добавки

Всичко за Шкода Октавия I и Tour, произведена от 1996г. до 2010г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
kalata

Škoda Ludicrous

Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007

Мнение от kalata »

Тези поляци са от 30г в бранша. Произвеждат основно стартери и алтернатори. Аз на малката кола сложих техен алтернатор преди две години. Доволен съм.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
ivogiev

Škoda Фен

Мнение от ivogiev »

kalata написа: 07.02.2022, 10:53:13 Тези поляци са от 30г в бранша. Произвеждат основно стартери и алтернатори. Аз на малката кола сложих техен алтернатор преди две години. Доволен съм.
Точно щях да доуточнявам че май е Полски този стартер :) Абе супер е и му личи отдалече. Пък и получаваш 2 години гаранция, докато рециклажа върви максимум с 6 месеца на горе-долу същите пари.
ivogiev

Škoda Фен

Мнение от ivogiev »

Колата получи рециклаж на 4те спирачни апарата през почивните дни между Коледа и Нова година. Понеже баща ми си купува нова кола, октавията се продава- мисля да взема неговата.
Изображение
Аватар
stanley

Škoda Ентусиаст

Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
Обратна връзка:

Мнение от stanley »

ivogiev написа: 22.01.2023, 20:04:55 Понеже баща ми си купува нова кола, октавията се продава
Може ли подорбности, нещо като обобщение на моментното състояние на колата и цена.
ivogiev

Škoda Фен

Мнение от ivogiev »

stanley написа: 23.01.2023, 14:37:39 Може ли подорбности, нещо като обобщение на моментното състояние на колата и цена.
Не съм имал време да поразгледам какво има на пазара, макар че както сигурно сам си се убедил - едва ли ще има кола която да е нещо сходно до моята.
Технически колата е супер, кара се ежедневно от жена ми и с нея вози децата.
Ето една изрезка от само най-горния ред на ексел, в който вкарвам всички разходи по ъпгрейди и поддръжка на автомобила.
При сериозен интерес и нужда, мога да го споделя:
Изображение
Колата мина ГТП наскоро, ако не греша показанията на пробега й са 335 000км и се покачват. Имам я от 2015-та началото, когато беше на 233 000км.
Върви с два еднакви комплекта алуминиеви джнати 16-ки, едни със чудесни зимни гуми в които има 70% живот и втори комплект с летни гуми, които могат да изкарат още един сезон, но не е лошо да се мисли за смяна. Окачването е бетон. Колата е структурно много здрава, като дойде от централна Италия нямаше точка ръжда.
След 8 години в БГ има леко по ръбовете на предните калници долу, където установих че задържа мизерии. Същите от години почиствам на всяка смяна на гуми летни към зимни и обратното.
Има външни забележки, повечето от които дойдоха от Италия. Планувах да я боядисвам цялостно идния сезон, но така се стекоха обстоятелствата че ежедневна кола ще стане друга,а тази отива на пазара поради липса на място.
ColorMFA-то, xenon-овите ОЕМ фарове в перфектно здраве и след рециклиране от Страхил в Симеоново, Bilstein-а, сваляемия теглич, багажника двойно дъно, плътните носачи от Audi S3 заедно с големите спирачки, които ревизирахме наскоро, подгрева на седалките, новия стартер и 120А алтернатор - всичко работи екстра.
Двигателят е в чудесно здраве и върви адски добре след намесата на майстор софтуеърно. Мина ревизия на турбото преди няма и година заради блокирала частично геометрия. При всяка смяна на ангренаж съм сменял и оригиналните болтове, които държат дюзите, за да не се разбиват леглата им. Дюзите са настройвани с луфтомерни пластини и софтуеърно, в скоростите маслото е оригинално с подобрена формула - казват му "гуменото" в Еуратек. Купил съм още два литра, неотворени за следваща смяна ако се наложи.
Жена ми и децата са доста против продажбата на тази кола, защото си я харесват/обичат , върши им чудесна работа и й имат пълно доверия.
Сега попрегледах обявите, има някакви комбита от Германия дето много са ги напудрили за обявите макар че са тотално стокови, с други двигатели и сигурно с позамазани ръжди.
Моята кола не бих я дал за под 10 000лв, така че приеми това като цена на автомобила с всичките му плюсове и минуси.
Ако решиш ти или друг - телефонът ми е О8896О1489.
Най-добре да се види на живо, да се повозиш и сам да прецениш за какво говорим.
Аватар
zzankov

ŠKODA MASTER

Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp

Мнение от zzankov »

Евала за цената. В добрия смисъл. Под 6000 моята не я давам. Еее там има нов внос. Да си избират. За 12 годишен скаут искат по 22000. Ми добре.
ivogiev

Škoda Фен

Мнение от ivogiev »

Ето я и обявата, че нещо все не стигам да я напиша - избягвах го щото нямаше как да е кратка [smilie=sarcastic.gif]
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... 0422912908
ivogiev

Škoda Фен

Мнение от ivogiev »

Случайно от друг Шкода фен научих че този уикенд в Шкода събора, че както сами виждате вече не съм толкова активен тук.
Ще се включа, за да се видим и позабавляваме с познати, но и всеки който има интерес да види колата на живо.
Редактирах й цената доста, просто защото с 4 коли ми е трудно дори да ги стопанисвам подобаващо.
Цената й е 7500лв с всичко към нея, двата комплекта гуми с джанти ( гумите са много добри всичките, джантите са перфектни), свалени ОЕМ 90А алтернатор, стария стартер и квото още ми е останало от нея.
Ще се видим там макар че сигурно ще дойда направо в събота, не знам още - в момента мисля организацията, че бая късно разбрах за събора.
Обнових обявата и тук, ето линк към нея:
viewtopic.php?t=5513
ivogiev

Škoda Фен

Мнение от ivogiev »

Нещо линка на обявата не работи, сигурно защото изтече и я пуснах наново, та ето го пак:
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... 5338418444
shibumi

Škoda Фен

Гараж: Fabia 1 2006 1.4 TDI PD 80 ps, Octavia Scout 2008 2.0 TDI PD 140 ps, Fabia 1 VRS 2005 :) , Fabia 1 1.9 SDI

Мнение от shibumi »

Успех !!!
ivogiev

Škoda Фен

Мнение от ivogiev »

shibumi написа: 22.08.2023, 00:31:25Успех !!!
Благодаря. Явно ще продължавам да съм шкодаджия, защото пуснах обява и на един от двата Акорда които имам - Хондата се продадае за под седмица.
Октавията остава да си я кара жена ми, изтрих й обявите - а имах двама човека дето искаха да идват на оглед, но ме хванаха на морето и чакаха :)
ivogiev

Škoda Фен

Мнение от ivogiev »

Малко да раздвижа темата.....
След като стана ясно , че колата остава в семейството - набързо похарчихме хиляди левове за някои неща, които наближаваха така или иначе или им беше дошло времето. Предстоеше ми пътуване от 2000км за един уикенд и реших да го направя с Шкодата.
Колата получи нов ангрежаж на Контитек, масла с филтри и нов съединител с маховик Luk
С ангренажа пак дадох болтовете на дюзите да ми сменят, но след тях колата взе да пали по-бавно като е топла. На студено си пали от 1/4.
Човекът не е правил механичен реглаж на дюзите с луфтомерните пластини, което според мен е грешка - но нека някой дето разбира и той да каже каква е причината да губи налягане системата когато е топла?
Кулерът ми е омаслен и явно разхерметизиран леко - било нормално с годините, още повече когато мембраната в картерната вентилация умре.
Съответно ми предстои нов капак клапани заради картерната вентилация и нов кулер.
Понеже не ми се преправят ОЕМ бързите връзки на тръбите, явно ще трябва да се примиря пак с кулер с пластмасови казанчета. Но ако знаете за изцяло алуминиев кулер на ОЕМ бързи връзки - моля споделете.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Последно промяна от ivogiev на 16.10.2023, 10:25:27, променено общо 1 път.
ivogiev

Škoda Фен

Мнение от ivogiev »

Още малко снимки на съединителя с маховика, може да са полезни на някой с номерата:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Мнение от skodko »

Реглаж на дюзите не се прави с луфтомерни пластини.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
ivogiev

Škoda Фен

Мнение от ivogiev »

skodko написа: 16.10.2023, 09:58:46 Реглаж на дюзите не се прави с луфтомерни пластини.
Явно съм в грешка, мислех че ПД-тата ги натиска разпределителния вал и с луфтомерни пластини се настройва хлабина там.
Сподели моля те повече инфо и евентуално от какво може да губи налягане горивната система на топло?
Иначе софтуеърно я закачи момчето и я гледа на диагностиката - едната дюза беше доста по-различна като стойности от другите 3 и след ангренажа имам около 1 градус и малко предварение ама решихме че не ни пречи, най-много да върви малко повече :)
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia I”