Време за доставка на Kodiaq - личен опит
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
tzvetozar
За Спортлайн не знам какви са сроковете, но ние за Вижън чакаме вече 8 месеца и май няма изгледи да дойде тази година, още повече, че Шкода имат проблем с доставките на части от някакъв Словашки завод и завода в Квасини, където се произвежда Кодиак, не работи на пълен капацитет.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
А същевременно, някой току се сдобие с Вижън от склад. Даже по едно време се бяха появили 2 броя в страницата.
Няма логика. Ни е до ниво на оборудване, ни до допълнителни екстри. Ако разчиташ на някакъв срок - забрави, може да дойде след месец, може и след година и месец.
Няма логика. Ни е до ниво на оборудване, ни до допълнителни екстри. Ако разчиташ на някакъв срок - забрави, може да дойде след месец, може и след година и месец.
Бееееее.....
-
evrika321
- Гараж: CorollaFL 1.6 VVT
KodiaqFL 1.5TSI DSG
Здравейте и от мен.
След ходене до представителството на шкода.
И не заинтересованост от тяхна страна да ми вземат парите, се обърнах към mobile.de. Където си харесах 7 местен(Задължителното ми изискване) Skoda Kodiaq TSI 150 DSG Sportl 7-S Matrix Nav EHK ACC с очаквана дата на пристигане 15.09.2023 г в Германия. Като платих капаро за нея някъде около 2.09.2023г 2000евро. Чакам я още.
Та ми е чудно как в Германия поръчват коли и правят доставки ( до колкото разбрах е за испанският пазар) Тук да благодаря на едно момче от шкода Надежда от сервиза ,че ми свърши работа. Че тия продавачите много надути като разберат че си дал капаро бягат буквално при празен салон (не ги разбирам тези търговци сами бягат и от оборота който могат да вземат )
И така от мен чакам още Испанска шкода купувана в Германия![yahoo [smilie=yahoo.gif]](./images/smilies/yahoo.gif)

След ходене до представителството на шкода.
И не заинтересованост от тяхна страна да ми вземат парите, се обърнах към mobile.de. Където си харесах 7 местен(Задължителното ми изискване) Skoda Kodiaq TSI 150 DSG Sportl 7-S Matrix Nav EHK ACC с очаквана дата на пристигане 15.09.2023 г в Германия. Като платих капаро за нея някъде около 2.09.2023г 2000евро. Чакам я още.
Та ми е чудно как в Германия поръчват коли и правят доставки ( до колкото разбрах е за испанският пазар) Тук да благодаря на едно момче от шкода Надежда от сервиза ,че ми свърши работа. Че тия продавачите много надути като разберат че си дал капаро бягат буквално при празен салон (не ги разбирам тези търговци сами бягат и от оборота който могат да вземат )
И така от мен чакам още Испанска шкода купувана в Германия
![yahoo [smilie=yahoo.gif]](./images/smilies/yahoo.gif)

Последно промяна от evrika321 на 01.10.2023, 09:41:25, променено общо 1 път.
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
evrika321, Каква е разликата в цената с аналогичния конфигуриран във България?
Бееееее.....
-
rab000
- Гараж: Сеат Тарако 2022 2.0тди 200кс
Як цвят
.
.-
evrika321
KodiaqFL 1.5TSI DSG
41 188 евро е цената като не съм съпоставял цената тук. До колкото разбрах за различните страни е различно стандартното оборудване.
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
evrika321, Да, просто ми беше интересно колко по-скъпо излиза, при относително еднакво оборудване (до колкото е възможно). За Чехия сме сравнявали и беше по-скъпо, логично е и за Германия да е така.
Нали се наясно, че в случай на покупка от чужбина имаш само стандартната заводска гаранция - 3 години? Няма как да ползваш удължената (5 години , която е локална).
Нали се наясно, че в случай на покупка от чужбина имаш само стандартната заводска гаранция - 3 години? Няма как да ползваш удължената (5 години , която е локална).
Последно промяна от Цецо75 на 01.10.2023, 11:04:35, променено общо 1 път.
Бееееее.....
-
rab000
- Гараж: Сеат Тарако 2022 2.0тди 200кс
Или по евтино?
-
evrika321
KodiaqFL 1.5TSI DSG
по добре 3 години гаранция и чакане месец отколкото 5 г и незнайна доставка във времето ( те до тогава децата ще пораснат
)
-
evrika321
KodiaqFL 1.5TSI DSG
TMBJB7NS4P8055161
Това е вин номера на колата ако някой му се занимава да види какво е оборудването и да съпоставя цените. ( Но цената ще е за испанският пазар,за там е произведена) Германеца я намира, пуска я за продажба със някаква дата във времето и като платиш капаро се задейства и ти я препродава. Нещо такова ще е.
Това е вин номера на колата ако някой му се занимава да види какво е оборудването и да съпоставя цените. ( Но цената ще е за испанският пазар,за там е произведена) Германеца я намира, пуска я за продажба със някаква дата във времето и като платиш капаро се задейства и ти я препродава. Нещо такова ще е.
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
2 години.Цецо75 написа: 01.10.2023, 11:02:16 в случай на покупка от чужбина имаш само стандартната заводска гаранция - 3 години
От сайта на Skoda Auto:
Standard manufacturer's warranty:
= 2 years: Mobility Guarantee
= 2 years: Material and legal defects
= 3 years: Paint
= 12 years: Corrosion
https://www.skoda-auto.com/services/warranty-insurance
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Да моя грешка, 2 години. Което си е сериозен недостатък.
Бееееее.....
-
evrika321
KodiaqFL 1.5TSI DSG
Хареса ли ми и без гаранция ще я купя.
Toyota предлагат 10г или 200000км ,който търси гаранция. Аз търсих 7 места и цена. За мен е важно здраве да има пък всичко останало каквото дойде.
Toyota предлагат 10г или 200000км ,който търси гаранция. Аз търсих 7 места и цена. За мен е важно здраве да има пък всичко останало каквото дойде.
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
evrika321, Да знаеш, че третия ред седалки са много зле. В смисъл стават за обосновка на данъчния кредит и до там.
Бееееее.....
-
evrika321
KodiaqFL 1.5TSI DSG
Така е не можем да я сравняваме с VW шаран или някоя баничарка но големият е на 5 г и докато стане на 10г мисля че няма да му е тясно. А и винаги мога да го завъртя с по малките. Всичко съм гледал и карал