SUperb II, 3,6, V6 - грешка "богата смес".

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2008г. до 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
BatZlati 73

Шкода Новак

Мнение от BatZlati 73 »

Здравейте и поздравления на всички от един "заек" във форума!

От Варна съм.
В началото на август се сдобих с един хубавец - Супърб II, 3,6, V6, 4x4. След 1500 км. пробег ми светна чекът на двигателя. Диагнозата беше "богата смес". Един приятел направи диагностиката и щом изчисти грешката, в същия момент двигателят сякаш се отпуши и си пое дълбоко въздух и започна да работи друго яче - по-добре. Все едно преди изчистването на грешката е бил хванат за гърлото, образно казано. Чекът изгасна, разбира се. Човекът каза, че не е от дюзите и от въздушния филтър (чисто нов е) и ме посъветва, ако пак покаже същата грешка, да се направи адаптация на дроселовата клапа към дебитомера. Той не можел, защото имало някакви кодове и цикли за конфигурирането, с които не разполагал.
От него момент минах още около 2000 км. и чекът ми пак светна със същата грешка - богата смес. Някой може ли ми подскаже нещо от личен опит и да ми даде насока за решаването на проблема? Разполагам и с репорт-а от диагностиката.

Благодаря в аванс и поздрави на всички!
Аватар
deas

Škoda Фен

Гараж: Octavia 1.9

Мнение от deas »

BatZlati 73 написа: 28.09.2023, 11:46:49 От Варна съм
Günter service
viewtopic.php?t=17
BatZlati 73

Шкода Новак

Мнение от BatZlati 73 »

Благодаря!
Когато се установи и, надявам се, реши проблема, ще споделя резултата.
Поздрави!
BatZlati 73

Шкода Новак

Мнение от BatZlati 73 »

deas написа: 28.09.2023, 11:56:57
BatZlati 73 написа: 28.09.2023, 11:46:49 От Варна съм
Günter service
viewtopic.php?t=17
Благодаря за насоката!
Ходих при хората, установиха вида на грешката, но бяха плътно заети за две седмици напред. А пък за сигурно идентифициране на първоизточника на проблема беше нужно да оставя колата ден-два при тях. Предложиха ми, докато ми дойде ред, да пробвам с почистване на дебитомера. Направих го още на следващия ден. Вече 2000 км. чекът не е светвал! Проблемът сякаш е решен.
Благодаря на Сами и Васко за отзивчивостта и чудесния нишан!
Весели празници, колеги!
Публикувай отговор

Обратно към “Superb II”