Kodiaq 1.5 TSI мнения

Всичко за SUV Kodiaq Mk1 2016-2023
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Kodiaq 1.5 TSI мнения

Мнение от Цецо75 »

Така е, пропана в момента е брутално евтин на фона на всичко останало. Вероятно е защото потреблението в автомобилите методично спада в годините, а от рефракционната тръба си излизат зададени количества и трябва да се пласират.
Бееееее.....
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Kodiaq 1.5 TSI мнения

Мнение от Архимандрит Дионисий »

netizen написа: 27.09.2023, 18:03:44 Като зная колко е зле пасат на предно, не искам да зная как е кодияк на предно, че и с ръчна кутия ...
Можели да дефинираш зле в какво се изразява, защото можеби 80% от нас карат коли на предно все пак да ни просветлиш.
За протокола съм карал доста коли с 2 но предаване даже и няколко с истинско 4х4 и да ти кажа разлика на пътя не намирам. Не визирам извън пътя там е ясно предимството на тези автомобили.
tuningmania

ŠKODA MASTER

Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.

Kodiaq 1.5 TSI мнения

Мнение от tuningmania »

До @Архимандрит Дионисий - Не разбра ли, че ТИ се возиш, не караш [smilie=sarcastic.gif]
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Kodiaq 1.5 TSI мнения

Мнение от bega4kata »

Други са карачите,не си от тях [smilie=sarcastic.gif]
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Kodiaq 1.5 TSI мнения

Мнение от Архимандрит Дионисий »

tuningmania написа: 29.09.2023, 09:50:35 До @Архимандрит Дионисий - Не разбра ли, че ТИ се возиш, не караш
Да забравих, че карат само на Нюрбургринг. [smilie=sarcastic.gif]
В този ред на мисли, понеже доста пътувам по родните пътища и не само, да ти кажа само със състезатели е пълно.
Аз извън градско си карам 110, на магистрала 150 и да ти кажа с тази скорост са единици колите които ме задминават. И се чудя като почнат тука и не само да се коментират как този двигател бил малак, как видишли тези с предно за нищо не стават.
hvp800

Škoda Ludicrous

Kodiaq 1.5 TSI мнения

Мнение от hvp800 »

При колите е едно , ама при паркетниците е съвсем друго .
Абе щом жена ми намира разлика между т-рок на предно и такъв с 4х4 , а тя знае че едната е малко по-сива от другата , и дотам [smilie=sarcastic.gif] .
Преди време имах глупостта да направя едно Кади с малко над 200 коня , е нямаше каране това нещо . Почти всяко тръгване е със въртене на гуми , или мнооооого бавно , за да не превъртат гумите. А да тръгнеш под наклон , на мокро , или бордюр , е тогава да видиш мъка.
И защо говоря за баничарка !?! ами псевдо джипките на предно се държат по същия начин . Общо взето е пълна отврат са ги местиш от т.А до т.Б [smilie=pardon.gif]
Конграмана е ОЛИГОФРЕН
Аватар
netizen

Skoda Electric

Гараж: ID.7 Pro Tourer

Kodiaq 1.5 TSI мнения

Мнение от netizen »

Архимандрит Дионисий написа: 29.09.2023, 09:49:27
netizen написа: 27.09.2023, 18:03:44 Като зная колко е зле пасат на предно, не искам да зная как е кодияк на предно, че и с ръчна кутия ...
Можели да дефинираш зле в какво се изразява, защото можеби 80% от нас карат коли на предно все пак да ни просветлиш.
За протокола съм карал доста коли с 2 но предаване даже и няколко с истинско 4х4 и да ти кажа разлика на пътя не намирам. Не визирам извън пътя там е ясно предимството на тези автомобили.
Супер неприятна е за каране дълга тежка кола, още повече висока. На мокро е зле, на сняг е мега зле.
Покарай кодияк на предно и 4х4 и ще ме разбереш.
Evelin99

Шкода Новак

Kodiaq 1.5 TSI мнения

Мнение от Evelin99 »

Здравейте ,
Няма нужда да си налагате мненията дали е с газ или не .

В момента караме октавия 1,5 gtec ( метан ) супер икономична кола( тежи 1500 кг ) разход в момента от около 8 лв на 100 .
Просто сме на оперативен лизинг и трябва да ги връщаме …. А нови които да са с gtec няма ( защото е спрян мотора )
Остава да си поръчаме на газ … октавия няма смисъл зашото е същата и да караме нещо различно.
Аз съм с дете и багажника винаги е фул макс ( затова сега си поръчваме 4 кодиака вижън с почти фул екстри + акустични стъкла ( но модела 1,5 бензин 150 коня , която кола тежи 1520 кг
Което като тежина спрямо октавия с метановите бутилки ще има разлика от не повече 50 кг

Ако караш по 10-15 к на година разбира се няма смисъл …
Но когато пътуваш около 30-40 на година тогава има много много смисъл…
Ама всеки сам си преценя къде и как да си харчи парите … :)
Цената на кодиак вижън с газово 81200 лв :)
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Kodiaq 1.5 TSI мнения

Мнение от Цецо75 »

Не ви разбирам, но парите са си ваши. Все пак ето ти още малко хинтове.

Ако ще ги взимате 7 местни, да знаеш, че багажника намалява значително.

Кодиака ще харчи повече от Октавията, не заради килограмите, а заради аеродинамиката.

Вземете ги задължително с DCC! Това е най-смислената екстра за тази кола(и 4х4, ама явно там няма да се разберем).

За Октавия 150 Коня са добре, но на Кодиака тия 150 коня може да ти малеят. До 100 е ок, но на магистрала липсата на коне и аеродинамиката на тухла не са добро съчетание.

Във вашия случай незнам защо не взете Супърби. В момента са на промоция, няма да се учудя ако имат 1.5 на склад. Продължавам да не виждам смисъл от Кодиак без 4х4. Барем взехте ли го за по-сериозен тестдрайв тоя Кодиак 1.5 на предно?
Бееееее.....
stivek

Шкода Новак

Гараж: Skoda Kodiaq Vision FL 2021 1.5 TSI ACT

Kodiaq 1.5 TSI мнения

Мнение от stivek »

Evelin99 написа: 02.10.2023, 22:08:59 Здравейте ,
Няма нужда да си налагате мненията дали е с газ или не .

В момента караме октавия 1,5 gtec ( метан ) супер икономична кола( тежи 1500 кг ) разход в момента от около 8 лв на 100 .
Просто сме на оперативен лизинг и трябва да ги връщаме …. А нови които да са с gtec няма ( защото е спрян мотора )
Остава да си поръчаме на газ … октавия няма смисъл зашото е същата и да караме нещо различно.
Аз съм с дете и багажника винаги е фул макс ( затова сега си поръчваме 4 кодиака вижън с почти фул екстри + акустични стъкла ( но модела 1,5 бензин 150 коня , която кола тежи 1520 кг
Което като тежина спрямо октавия с метановите бутилки ще има разлика от не повече 50 кг

Ако караш по 10-15 к на година разбира се няма смисъл …
Но когато пътуваш около 30-40 на година тогава има много много смисъл…
Ама всеки сам си преценя къде и как да си харчи парите … :)
Цената на кодиак вижън с газово 81200 лв :)
На фона на всички убеждаващи те, че ако имаш Кодиак трябва да е 4х4, DSG, DCC и прочие, ето семейния опит от едногодишно притежание на Кодиак, 1.5 TSI, предно предаване, ръчни скорости, оборудване VISION + всякакви глезотии, включително и панорамен покрив.
За една година - изминати 24000 км, ср. разход 6.6/100, при движение 50/50 градско/извъградско (като време, не като километри). В извънградското включвам околовръстното на София и Искърското дефиле, където понякога, заради трафика, разходът е като на градско.

За размерите, теглото и аеродинамиката си, колата се оказа по-икономична от очакванията, дори ме изненадва понякога. Последното пътуване до Гърция и обратно - изминати 850 км, с един резервоар, разход под 6/100. Дори щеше да е по-нисък, ако не бяха неделните задръствания на връщане. Отиването до Амулиани, 350 км, с разход около 5/100.

Относно проходимостта без 4х4 - имаме вила, близо до Своге, където сме почти всеки уикенд, включително и зимата. До къщата се стига по около половин километър стръмен път - силно изровен бетон и черен път. През зимата не сме имали случай да не успеем да излезем, но пък и тя беше доста мека. Там като навали сняг и замръзне, всички SUV 4x4 на живущите наоколо са паркирани в основата на изкачването. Само наистина високопроходими машини успяват да се качат.

И, за да отговоря на всички, задаващи си въпроса "Защо му е на тоя такава кола":
- защо Кодиак - просторно (аз съм 190, синът 198), висока позиция на шофьора, много място за багаж (карал съм колело, строителни материали, климатик, багаж за седмична почивка на 5 човека), по-голям клиренс (за черните пътища на село и в Гърция).
- защо ръчни скорости - не ми хареса DSG на Кодиак, въпреки че правих няколко тест-драйва на различните двигатели. На Карок беше по-добре, но пък колата е доста по-малка. Предпочитам аз да контролирам колата, а не тя да мисли вместо мен, но пък е малко досадно в задръстванията. А и не мисля, че с автоматични скорости разходът щеше да е дори близко до настоящия.
- защо без 4х4 - не вижда смисъл да търкалям нещо, което я се включи 2-3 пъти в годината, я не. През зимата предпочитам да имам вериги, отколкото 4х4. Имахмe няколко години Субару Легаси комби, с бързи и бавни скорости + блокаж, и знам каква е разликата, затова SUV 4х4 ми се вижда безполезно за нашите нужди.
- защо бензин - ако се сметне дългосрочно, добавяйки разхода на Ad Blue и разликата в поддръжката и първоначалната цена, в момента от дизела няма особена икономия. Предишната ни Шкода беше дизел, но времето на тази технология приключва. Бих взел дизел само на кола с наистина висока проходимост, която ще ползвам като такава често.

@Evelin99 Щом знаеш от какво имаш нужда, проучвай, избирай и не се съобразявай с масовото мнение. Ако ми се налагаше да правя по повече от средните 25000 км на година, сигурно и аз бих помислил за газова уредба на Кодиак-а, независимо от мнението на другите.
Успех с избора! ;)
Последно промяна от stivek на 03.10.2023, 12:26:23, променено общо 1 път.
Аватар
SimichOil

Škoda Ludicrous

Гараж: Toyota RAV4 - Plug-in Hybrid
Обратна връзка:

Kodiaq 1.5 TSI мнения

Мнение от SimichOil »

stivek написа: 03.10.2023, 12:06:18 добавяйки разхода на Ad Blue
Това някой изобщо брои ли го за разход? Аз ползвам повече парфюм в ежедневието отколкото колата харчи Ad Blue.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Kodiaq 1.5 TSI мнения

Мнение от Цецо75 »

SimichOil, 1l / 1000km изяжда при мен. Което е около 70ст. на 100км. При разход от 18-20лв. / 100км за нафта.

Проблема на последните дизели не е в адблуто, а в регенерациите. След 2 години опит с печката и аз в момента бих взел бензина (190 кс).
Бееееее.....
Аватар
SimichOil

Škoda Ludicrous

Обратна връзка:

Kodiaq 1.5 TSI мнения

Мнение от SimichOil »

Цецо75 написа: 03.10.2023, 13:30:53 След 2 години опит с печката и аз в момента бих взел бензина (190 кс).
Аз все още не мога да разбера какъв проблем виждате всички с тези регенерации. Аз много трудно мога да я видя кога регенерира. Понякога като изгася колата тя си бръмчи нещо там на място - въртят се някакви перки (определено не е загряла, значи регенерира). Тръгвам си и след време (да речем на следващата сутрин) като отида пак до колата - тя си е свършила каквото трябва и пак си карам. Никакви лампи не ми светят - никакви индикации нямам че прави нещо. Грам не ми пречи кога и как се правят тези регенерации - дори не им обръщам внимание.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Kodiaq 1.5 TSI мнения

Мнение от Цецо75 »

SimichOil написа: 03.10.2023, 15:49:31 Аз много трудно
Не караш последната EVO2 модификация. Мотора е съвсем друг, с предишните и аз не знаех кога регенерира.

А и явно режима ти на каране е такъв, че не избива проблема.
Бееееее.....
Аватар
SimichOil

Škoda Ludicrous

Обратна връзка:

Kodiaq 1.5 TSI мнения

Мнение от SimichOil »

Цецо75 написа: 03.10.2023, 16:09:56 А и явно режима ти на каране е такъв, че не избива проблема.
Дори и градско като карам си карам с доста газ, може и от това да е.
А и в началото като се взехме с колата и се опознавахме се разбрахме да не се месим един на друг, кой какво прави [smilie=sarcastic.gif]
И с жената така :)
Публикувай отговор

Обратно към “Kodiaq Mk1”