Съвет за Супърб Скаут

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
tinchev54

Шкода Новак

Съвет за Супърб Скаут

Мнение от tinchev54 »

gmilev написа: 09.05.2023, 12:37:24 Поръчах, след добавките 1-2 седмици дата за производство нямаше, след това отново излезе старата дата м. Септември.
Как следиш датата за производство? Иначе тези 90 дни, които казват, не им вярвай много, аз поръчах LK в договора ми записаха 100 работни дни, казаха, че най-вероятно към февруари ще е готова, а с доставката до БГ може и чак към март месец.

А иначе това с промоцията според мен е трудно да ти намалят от цената. Имай предвид, че скаут вече не може да се поръчва, скоро сигурно ще спрат и LK, по сайтовете в другите държави гледам, че изобщо няма опция Superb Combi или Sedan, a стои вече картинка за новия модел с coming soon. В момента сигурно се заявяват последните автомобили, които да свършат след 4-5-6 месеца и като представят ноември новия съпърб ще почнат да правят първи бройки за следващото лято.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Съвет за Супърб Скаут

Мнение от Цецо75 »

Сега е момента да се поръчва 280 коньовия С3, скоро няма да има такава опция въобще.
Бееееее.....
gmilev

Шкода Новак

Гараж: Шкода Супърб Скаут 2.0 TSI
Toyota Land Cruiser 120
Обратна връзка:

Съвет за Супърб Скаут

Мнение от gmilev »

tinchev54 написа: 26.09.2023, 14:17:19
gmilev написа: 09.05.2023, 12:37:24 Поръчах, след добавките 1-2 седмици дата за производство нямаше, след това отново излезе старата дата м. Септември.
Как следиш датата за производство? Иначе тези 90 дни, които казват, не им вярвай много, аз поръчах LK в договора ми записаха 100 работни дни, казаха, че най-вероятно към февруари ще е готова, а с доставката до БГ може и чак към март месец.

А иначе това с промоцията според мен е трудно да ти намалят от цената. Имай предвид, че скаут вече не може да се поръчва, скоро сигурно ще спрат и LK, по сайтовете в другите държави гледам, че изобщо няма опция Superb Combi или Sedan, a стои вече картинка за новия модел с coming soon. В момента сигурно се заявяват последните автомобили, които да свършат след 4-5-6 месеца и като представят ноември новия съпърб ще почнат да правят първи бройки за следващото лято.
За датата препитвам търговеца, пак според него е твърде вероятно, ако поръчам L&K да стане в срок. Иначе за скаут-а знам, че е спрян и т.н., но се дразня или по-скоро откачам, когато някой така безпардонно се опитва да ме обладае през панталоните [smilie=ireful1.gif]
Аватар
enenen

Škoda Фен²

Гараж: Kia Sportage NQ5 MHEV

Съвет за Супърб Скаут

Мнение от enenen »

Според мен излишно се дразниш. Ако те кефи модела, изчакай си го. Това си е обща практика, не може да очакват продажби на С3 на пълната цена след като официално ще бъде представен С4 съвсем скоро. Даже се чудя как още няма такива отстъпки за Пасат, Тигуан, и Кодиак.

Аз също в момента се оглеждам да заменя с нещо Пасата, но не бих взел модел в края на жизнения си цикъл. Затова ВАГ малко поотпаднаха от списъка ми. Не мога да си представя да дам 80к+ за кола и след 2 месеца да видя по-новия модел по улиците...
gmilev

Шкода Новак

Toyota Land Cruiser 120
Обратна връзка:

Съвет за Супърб Скаут

Мнение от gmilev »

enenen написа: 26.09.2023, 17:21:47 Даже се чудя как още няма такива отстъпки за Пасат,
Има, без да се пазаря ми дадоха 8% отстъпка като отидох да гледам Пасат, но 6 месеца срок, което отива март-април.2024 г. и нямаха наличен All track да видя, а ЕТ, защото са хард търгаши, дадоха 1-2% на съществуващата ми поръчка. Относно жизнения цикъл.... С3 ми харесва повече от С4 и отвън и отвътре, освен това на С3 повечето "детски" болести са отстранени, докато на новия модел, тепърва ще изникват.
Не съм наясно имат ли някаква разлика в ъглите на атака на предната и задната броня Скаут-а и седана, за клиренса вече съм наясно, че не е голяма разликата, така че бих могъл да го преглътна, ако се спра на седан.
Аватар
mokanina

Шкода Новак

Гараж: Superb Combi MK3 2.0 TSI 140 kW

Съвет за Супърб Скаут

Мнение от mokanina »

gmilev написа: 26.09.2023, 19:59:25 а ЕТ, защото са хард търгаши, дадоха 1-2% на съществуващата ми поръчка.
Колега, как ти я дадоха отстъпката?
Аз поръчах моята малко преди да обявят 20% отстъпка и тотално отказаха да ме компенсират по какъвто и да било начин.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Съвет за Супърб Скаут

Мнение от Цецо75 »

enenen написа: 26.09.2023, 17:21:47по-новия модел
Ще видиш голям и шарен екран и скопен двигател. И ще му викат нов модел. Е ще има и други екстри като изключително и само изкуствени кожи и биоразградима пластмаса, пластмасови гуми и спирачки, които не отделят прах. В двигателния отсек също ще има доволно пластмаса и леки сплави. Който са с програмиран период на полуразпад [smilie=pardon.gif]
Бееееее.....
Аватар
Драгомир

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М

Съвет за Супърб Скаут

Мнение от Драгомир »

@Цецо75, много драматично описа новия модел. Не, че не е истина, но не е и толкова зле.
Интересно, че при излизането на всеки следващ модел има подобни очаквания и нагласи, но положението реално не е толкова трагично.

От двигателите е скопен само 280-ката (дизелите изобщо не ги броя), кожа в Супърб не знам дали е имало някога. В С3 със сигурност няма. Гумите можеш да си ги смениш с каквито душа ти иска, а двигателите ще издържат 150-200к без проблем, както и сегашните. Вторите собственици ще му мислят [smilie=pardon.gif]
Аватар
enenen

Škoda Фен²

Гараж: Kia Sportage NQ5 MHEV

Съвет за Супърб Скаут

Мнение от enenen »

@Цецо75, не че не е така, но и ти смени Супърба с пластмасов и еко Кодиак. Нека да ти е гадно, нали, ама надали. [smilie=sarcastic.gif] А и честно казано поне при Пасат аз не видях какво толкова различно има. Кажи речи същата кола, но по-голяма и с лаптопа (вече не знам дали е редно да го наричаме таблет [smilie=sarcastic.gif] ) по средата. Даже са върнали стария волан да не си правят масраф. Единственото потенциално уау нещо е DCC Pro-то, ама и за него напрактика все още нищо не знаем, та не е ясно колко е уау.

Няма какво да се лъжем, това е бъдещето, освен ако някоя евро директива не го забрани някак. Спомням си, че искаха да прокарат нещо за бялата техника да не се разваляла след като изтече гаранцията, но не помня детайли. Същите приказки се приказваха и за О3, за О3 фейслифт, после за О4. Същото ще се случи и със Супърб и Кодиак, няма как. Аз никога не бих купил нов, но в същото време стар автомобил за тези пари.

Едно време докато още бях в Мазда форума, се сещам как сума ти хора си накупиха чисто нови (но залежали) Мазда 6-ци за по 24-25 хил. лв. от някакъв гръцки дилър (май бяха фалирали). Ама тези времена отминаха отдавна. Сега за отминал модел искат 80К, абсурд просто.
Последно промяна от enenen на 27.09.2023, 09:21:15, променено общо 1 път.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Съвет за Супърб Скаут

Мнение от Цецо75 »

enenen написа: 27.09.2023, 09:14:57 пластмасов и еко Кодиак
Аз затова го пиша това, защото това ми е 4тата поред Шкода за 20 години и гледам тенденцията. Апропо, първата още е в движение... [smilie=pardon.gif]
Бееееее.....
gmilev

Шкода Новак

Toyota Land Cruiser 120
Обратна връзка:

Съвет за Супърб Скаут

Мнение от gmilev »

Колеги,
Моята дилема придоби други измерения :) [smilie=fool.gif]
Киа стингър(която карах днес) или Скаут-а, който ще произведат другия месец [smilie=hunter.gif]
Стингър-а много ми хареса, 366 к.с., някой има ли поглед върху този автомобил?
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Съвет за Супърб Скаут

Мнение от igeorgiev82 »

Ходи пробвай и БМВ и Мерцедес и пак ще си смениш дилемата [smilie=sarcastic.gif]
Две коренно различни коли,защо ги сравняваш [smilie=pardon.gif]
gmilev

Шкода Новак

Toyota Land Cruiser 120
Обратна връзка:

Съвет за Супърб Скаут

Мнение от gmilev »

БМВ и Мерцедес не са ми в схемата [smilie=beach.gif] А Киа пробвах, защото я има налична и най-вече - отношението на ЕТ много ме издразни. Парите са горе-долу същите, затова съм в дилемата :)
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Съвет за Супърб Скаут

Мнение от Цецо75 »

Усещането в корееца и Супърба са коренно различни. Въпреки, че Супърба търпи напомпване до не малко коне, вътре си влизаш в семейна кола. Стингъра потъваш като в кокпит.
Бееееее.....
Аватар
skertin

Škoda Фен

Гараж: 1. Skoda Superb III facelift, 2.0 TSI, 190 к.с.
2. Hyundai Kona Hybrid, 1.6 GDI

Съвет за Супърб Скаут

Мнение от skertin »

gmilev написа: 28.09.2023, 19:48:32 28.09.2023, 16:48:32

Колеги,
Моята дилема придоби други измерения
Киа стингър(която карах днес) или Скаут-а, който ще произведат другия месец
Стингър-а много ми хареса, 366 к.с., някой има ли поглед върху този автомобил?
Е добре де, Стингър и Супърб Скаут са напълно различни като концепция. Ако ще е Киа да е новото Соренто или пък Хюндай Туксон/Сантафе. Аз наскоро взех една Кона хибрид за градска кола и трябва да кажа, че ме изненада приятно и имах голямо желание да взема Сантафе за основна семейна кола, но поразгледах ценовата им листа и ми идва доста скъп, затова се насочих към нов Супърб, имайки предвид текущите отстъпки.
По-добре да те мислят за глупак, отколкото да си отвориш устата и да разсееш всички съмнения!
Публикувай отговор

Обратно към “Superb III”