Съвет за Супърб Скаут

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
gmilev

Шкода Новак

Гараж: Шкода Супърб Скаут 2.0 TSI
Toyota Land Cruiser 120
Обратна връзка:

Съвет за Супърб Скаут

Мнение от gmilev »

Няма да вдявам, но при положение, че са монтирани на вратата на багажника се чудя, дали осветяват до облегалките навътре или не... Та затова и питането ми е към колегите с комби-та :)
Аватар
Erebus

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 2.0 TDI

Съвет за Супърб Скаут

Мнение от Erebus »

На Оставия лифтбек не осветява нищо, представям си на супърб комби как е ..
Аватар
Scub40

Škoda Фен²

Гараж: Шкода Кодиак 2.0TSI LPG 190к.с 4х4 ДСГ7
Шкода Октавия Комби 3 фейслифт 1,6тди ръчка 2020

Съвет за Супърб Скаут

Мнение от Scub40 »

А няма ли и в самия багажник, отстрани, на гърба на външните стопове или където преди фенерчето стоеше? Хайде, някой със Супърб комби да се изкаже.
На Кодиак има на гърба на стоповете към калниците,маалко са ниско, но по-добре от нищо. В някои версии и фенерчето го има.
gmilev

Шкода Новак

Toyota Land Cruiser 120
Обратна връзка:

Съвет за Супърб Скаут

Мнение от gmilev »

Това, което видях като я поръчвах е, че въпросните лампи са на вратата на багажника, смисъл там ясно.... Въпросът е успяват ли да осветят или не [smilie=pardon.gif]
gmilev

Шкода Новак

Toyota Land Cruiser 120
Обратна връзка:

Съвет за Супърб Скаут

Мнение от gmilev »

Привет колеги, надявах се някой да каже за осветлението на багажника.... И докато си се надявам, реших и добавих още някои опции към моята поръчка [smilie=yahoo.gif]
Смених навигацията от Амундсен на Колумбус, добавих: ел. пасажерска седалка, музика Кантон, двоен под на багажника, пакет Black и камера 360 градуса [smilie=hunter.gif]
Не знам с колко ще се удължи срокът за доставка, но реших, че така и така ще чакам, поне да натоваря качествено машината [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
Scub40

Škoda Фен²

Гараж: Шкода Кодиак 2.0TSI LPG 190к.с 4х4 ДСГ7
Шкода Октавия Комби 3 фейслифт 1,6тди ръчка 2020

Съвет за Супърб Скаут

Мнение от Scub40 »

Кантона може ли изобщо да бъде поръчан? [smilie=scratch_one-s_head.gif]
gmilev

Шкода Новак

Toyota Land Cruiser 120
Обратна връзка:

Съвет за Супърб Скаут

Мнение от gmilev »

Тези дни ще стане ясно, принципно бил даден с удивителна ми каза дилъра, което значело, че ще забави доставката, но с колко не се знае :)
gmilev

Шкода Новак

Toyota Land Cruiser 120
Обратна връзка:

Съвет за Супърб Скаут

Мнение от gmilev »

Scub40 написа: 15.03.2023, 21:46:05 Кантона може ли изобщо да бъде поръчан? [smilie=scratch_one-s_head.gif]
Може,
Поръчах, след добавките 1-2 седмици дата за производство нямаше, след това отново излезе старата дата м. Септември.
gmilev

Шкода Новак

Toyota Land Cruiser 120
Обратна връзка:

Съвет за Супърб Скаут

Мнение от gmilev »

Здравейте, колеги! :)
Изправен съм пред голяма дилема - скаут-а, който ще бъде произведен(евентуално) през м. ноември или L&K седан, със същите екстри, който ще е произведен за 90 дни,т.е. с 1 месец по-късно, но с 8000 лв. по-евтин.
Принципно искам скаут-а, но пък се дразня, мноооого се дразня на ЕТ, заради тези "селски чалъми" с ценовите листи.
И като така, каква е разликата между двете купета като проходимост, височина(усеща ли се разликата?) и т.н.
Става въпрос все за 280 к.с. с DSG, DCC и т.н.
Аватар
enenen

Škoda Фен²

Гараж: Kia Sportage NQ5 MHEV

Съвет за Супърб Скаут

Мнение от enenen »

Ами дразнещо си е, да. Като излезе новия Супърб след някой друг месец още повече ще те дразни. Но с тези срокове така се получава за колите, за които се очаква нов модел в близко бъдеще. Ако не бързаш можеш да спестиш някой лев, но аз лично и за тези 90 дни им нямам много доверие...

Личното ми мнение е, че ако екстрите са същите и разликата е само 8 хил. лв., не си заслужава да минаваш от Скаут на седан. Особено като се има предвид, че поръчаната ще дойде след месец-два, а новата може да я чакаш почти половин година. 90 раб. дни са ти 126 дни общо. Но с официални празници, с прословутите затваряния на заводи и т.н., може да станат и 150.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Съвет за Супърб Скаут

Мнение от bega4kata »

gmilev написа: 25.09.2023, 19:37:17 с 1 месец по-късно, но с 8000 лв. по-евтин.
Принципно искам скаут-а, но пък се дразня, мноооого се дразня на ЕТ, заради тези "селски чалъми"
това е изключително некоректно
преговаряй,предяви претенции
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
gmilev

Шкода Новак

Toyota Land Cruiser 120
Обратна връзка:

Съвет за Супърб Скаут

Мнение от gmilev »

Преговарях,
Вносителят, т.е. ЕТ ми намалиха 2000 лв. и въпреки тях, разликата си остава 8000 лв. Исках Скаут, т.к. се надявах да е по-висок, но се оказа, че не е много по-висок, заради това, както и отношението на ЕТ клоня към нова поръчка, ново капаро и каквото сабя покаже.
gmilev

Шкода Новак

Toyota Land Cruiser 120
Обратна връзка:

Съвет за Супърб Скаут

Мнение от gmilev »

enenen написа: 26.09.2023, 09:30:10 Ами дразнещо си е, да. Като излезе новия Супърб след някой друг месец още повече ще те дразни. Но с тези срокове така се получава за колите, за които се очаква нов модел в близко бъдеще. Ако не бързаш можеш да спестиш някой лев, но аз лично и за тези 90 дни им нямам много доверие...

Личното ми мнение е, че ако екстрите са същите и разликата е само 8 хил. лв., не си заслужава да минаваш от Скаут на седан. Особено като се има предвид, че поръчаната ще дойде след месец-два, а новата може да я чакаш почти половин година. 90 раб. дни са ти 126 дни общо. Но с официални празници, с прословутите затваряния на заводи и т.н., може да станат и 150.
Не е въпросът в тях, макар че 8 к са си 8к, а по-скоро в отношението. Производствените цени на колите със сигурност не са се понижили с 10-15000 лв., просто ЕТ, са решили, че вече каквото са могли, са ожънали, но въпреки това, предполагам от продажбите им зависят отстъпките от производителя и са решили на изпроводяк на модела да спечелят вместо 30%, по 15% примерно...
Та това ме дразни изключително много и ме изправи по-скоро пред морална дилема :)
Аватар
Драгомир

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М

Съвет за Супърб Скаут

Мнение от Драгомир »

gmilev написа: 26.09.2023, 11:55:19 Та това ме дразни изключително много и ме изправи по-скоро пред морална дилема
Не разбирам защо се дразниш толкова много. Това е нормална практика при всички производители. Преди излизане на новия модел, стария го пускат с отстъпка. Имаше изключения последните две години, но пазара взе да се намества, понаваксаха с производството, поръчките понамаляха и се върнаха старите практики.

В твоя случай, ако срокът по договора ти е изтекъл, можеш да си вземеш капарото и да направиш нова поръчка на по-ниска цена. Това е възможност, която не всеки има.
Дори след два три месеца може да пуснат последни бройки произведени автомобили на още по-ниски цени. Но едва ли ще има желатана от теб конфигирация с този двигател [smilie=pardon.gif]
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Съвет за Супърб Скаут

Мнение от Цецо75 »

По принцип за клиента е гадно, но то винаги когато пазариш извън промоция и в последствие пуснат промоция се получава този ефект. Не мисля, че може да предяви някакви претенции за съществена неустойка.
Бееееее.....
Публикувай отговор

Обратно към “Superb III”