Планувам покупка на нов автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
tinchev54
Здравейте,
Планирам да си конфигурирам и поръчам Superb L and K , 200кс, TDI, без 4x4, обаче от познати чух, че този двигател както при Superb така и при Octavia често стигал до проблем с турбото, загуба на мощност и нужда от смяна на турбо, дори още по време на гаранция. Вярно ли е това? Случвало ли му се е на някога и наистина ли се случва често, а не са единични случаи.
Планирам да си конфигурирам и поръчам Superb L and K , 200кс, TDI, без 4x4, обаче от познати чух, че този двигател както при Superb така и при Octavia често стигал до проблем с турбото, загуба на мощност и нужда от смяна на турбо, дори още по време на гаранция. Вярно ли е това? Случвало ли му се е на някога и наистина ли се случва често, а не са единични случаи.
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Тези "познати" от къде черпят инфо? Статистика някаква? Или журналистически писаници?
Аз не съм чул/чел за такива проблеми. Вероятно има единични случаи, да. Дори в гаранция да е колата - машина е, възможно е да се счупи. Но пък гаранцията ще го покрие.
Поръчвай автомобила и се наслаждавай на модификацията, която си избрал! Ще останеш предоволен от автомобила! Успех!
Аз не съм чул/чел за такива проблеми. Вероятно има единични случаи, да. Дори в гаранция да е колата - машина е, възможно е да се счупи. Но пък гаранцията ще го покрие.
Поръчвай автомобила и се наслаждавай на модификацията, която си избрал! Ще останеш предоволен от автомобила! Успех!
- sonnyer
- Гараж: Kia Sportage NQ5 1.6 T-gdi 150ps Manual-6 speed
Ex: Skoda Superb II FL CFGB
Здравей,
Много се съмнявам мнението на познатите ти да е адекватно. Моторът е нов, едва ли има толкова проблеми, че да е стигнало до познатите ти, че и вече да има слава за това. Във фирмата имаме 3 супърба с този двигател и няма драми вече 3 години.
Страничен съвет - тоя параход, с тая мощност, без 4х4 не е много приятен за управление. Градско буксува, в завоите излиза по-трудно ако решиш да си малко по-агресивен. Бих премислил точно тази част.
Много се съмнявам мнението на познатите ти да е адекватно. Моторът е нов, едва ли има толкова проблеми, че да е стигнало до познатите ти, че и вече да има слава за това. Във фирмата имаме 3 супърба с този двигател и няма драми вече 3 години.
Страничен съвет - тоя параход, с тая мощност, без 4х4 не е много приятен за управление. Градско буксува, в завоите излиза по-трудно ако решиш да си малко по-агресивен. Бих премислил точно тази част.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
не вярноsonnyer написа: 18.09.2023, 13:34:30 Страничен съвет - тоя параход, с тая мощност, без 4х4 не е много приятен за управление. Градско буксува, в завоите излиза по-трудно ако решиш да си малко по-агресивен. Бих премислил точно тази
Супер е,ще върви с лекота без 4х4 -то.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

-
tinchev54
Не искам 4x4, тъй като е свързано с допълнително обслужване и допълнителни възможности за проблеми в бъдеще. Имам приятел, който е със 150 коня суперб 2019г. и казва, че и този мотор му върши перфектна работа.
- sonnyer
- Гараж: Kia Sportage NQ5 1.6 T-gdi 150ps Manual-6 speed
Ex: Skoda Superb II FL CFGB
тъй вярно! Мерси, че влезе да кажеш кое е вярно и кое не. Сега сподели колко километра и по какви пътища ги имаш с подобна конфигурация, и мнението ти ще е още по-полезно.
какво като има допълнително обслужване? То по книга, двигателното масло се сменя на 30 000, но масово хората, които си пазят автомобилите и имат някаква ДВГ грамотност, правят две допълнителни обслужвания за този период от 30 000. Ако търсиш икономия, може да си вземеш ръчка, щото DSG-то и то има обслужване.
какво значи, че някой казва ? По еднакъв маршрут ли карате ? Еднакви стилове на шофиране ?
Все тая де, аз го казвам на база личен опит, ти си преценяй. Твоя е парата, успех!
- Мичев
- Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG
Ето и моите 5 с'тинки по въпроса - карам такъв автомобил малко над 2г. След разработката на двигателя около месец ми се случваше на тръгна с повече газ от колкото е нужно и да прибоксувам. След това - никакви грижи. Дори и сега ако желая тръгвам бързо от място без да превъртя гуми. Дали и колко е полезно 4х4 - не занам, но не изпитвам нужда за такова. Знам, че не съм дал едни пари за него и нямам такъв агрегат за обслужване. Колкото и странно да звучи - карал съм 2 пъти оффроуд като първият път беше ужасно кално и не съм стигал до положение да ми трябва 4х4. Зимно време също не съм виждал зор. Е, разбира се не си карам автомобила като служебен 
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Със дизелов Суперб да се правиш на състезател е глупаво. Това е автомобил за нормално петуване. Дали е 4х4 или предно не от голямо значение как ще стои в завоите. Никога не бин си го взел 4х4 тди-то. Ако е сув да,но Супреб.....
Изключвам най мощната версия която става много мощна. Но дизела е абсолютно ненужно за повечето хора.
Всеки ден почти карам всакакви видове Суперби. Просто такава ми е работата.
Изключвам най мощната версия която става много мощна. Но дизела е абсолютно ненужно за повечето хора.
Всеки ден почти карам всакакви видове Суперби. Просто такава ми е работата.
GUNTER SERVICE

-
bjrov
- Гараж: SUPERB 2.0 TDI, DSG
Колега мога да ти кажа,че познатите ти имат право. Случва се нова но с 190кс двигателя, разбира се не на всеки но има такива случаи с турбината. Аз вече нямам такъв автомобил, но в момента бившата ми кола е в бокса за ремонт на двигателя. А съм я обслужвал винаги по предписание, не по-рано както казват колегите тук и изкара до 150К.
Всичко е на късмет, сега пак имам автомобил със същият двигател и за сега няма проблем.
-
tinchev54
Да, информацията ми е за Octavia scout 2021-2022 , но при тях двигателя пак е 2.0 TDI, та не е ли същия, просто при супърба е с малко повече коне?
Още едно питане. Има ли полза от навигацията - Amundsen или Columbus според вас? Ако няма, ми се иска да спестя тези 800-900 лева, така или иначе ще ползвам Apple car play. И може ли в последствие да се сложи навигацията или ако не се поръча заводски, после няма как?
Още едно питане. Има ли полза от навигацията - Amundsen или Columbus според вас? Ако няма, ми се иска да спестя тези 800-900 лева, така или иначе ще ползвам Apple car play. И може ли в последствие да се сложи навигацията или ако не се поръча заводски, после няма как?
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
До @tinchev54 - Привет.. Ориентирал си се към много хубав Автомобил. Някои от възлите/агрегатите са нови модели и все още няма достатъчно натрупани впечатления. Да се говори за масови Проблеми не е сериозно. Малко повече внимание към правилния начин на експлоатация и обслужване (които не са съвсем същите като препоръките на производителя) и дълго време на дали ще има сериозни Проблеми. А за "4х4"-то - ако стила ТИ на Шофиране не е на ръба на Физиката, не ТИ трябва изобщо. Аз съм спокоен Шофьор и съжалявам, че имам "4х4". И обслужване и по-висок разход на гориво..
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
- dr_rado
- Гараж: Ex:Skoda Superb III FL 2.0 TSI 190 hp DSG
Now: Volvo XC90 D5
Колега, аз съм постоянно с Android auto и изобщо не ползвам фабричната навигация на Skoda. И без това картите им не са така пълни и ъпдейтнати като Google maps или Waze. Според мен спокойно може да пропуснеш тази екстра
-
bjrov
- Гараж: SUPERB 2.0 TDI, DSG
Със сигурност не са масови проблеми и наистина автомобилите са перфектни. Аз просто спазвах препоръките от производителя, което го отчитам като грешка. А на мой колега му замина турбото преди няколко месеца. Просто лош късмет, но има и известна доза истина в думите на познатите на колегата.
Аз миналата седмица си купих предполагам същият двигател 190кс, но вложен в Ауди, не е ново но съм щастлив.
-
method
- Гараж: Skoda Superb 2.0 tdi L&K 190 hp, 4x4, 2017
Аз се сблъсках с подобен случай, когато гледах автомобил за покупка. Става въпрос за Superb, 2.00TDI, 190 кс, 2019, L&K. Собственика премълча, че автомобила е бил със сменена турбина на около 90к, докато още е бил в гаранция.tinchev54 написа: 18.09.2023, 13:28:30 Здравейте,
В по-късен етап на около 170к, когато аз го гледах и по време на по-дълго пробно шофиране, автомобила започна да губи мощност... Long story short в последствие собственика смени за 2ри път турбина (мисля, че спомена, че ремонта му излязъл около 5к от Еуратек).
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Турбина винаги може да се предаде, никой автомобил не е застрахован от това. На посочения модел не се случва по-често от на други, статистически е същото. Реално самата турбина най-често се скапва, защото нещо друго се е прецакало и не е хванато на време. С оглед на това, че всички съвременни коли са турбинирани, а това е един от най-насилените компоненти - нямаш голям избор.
Бееееее.....