Superb 3 Защита за лоши пътища

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Superb 4 Защита за лоши пътища

Мнение от Цецо75 »

Е то къде са пружини там са и амортесьори. Даже с пружините е по-голяма драма, че има хиляда вида като твърдости и намотки и не е ясно коя ще даде по-читав резултат.

Като цяло подмятането Може би ще се повлияе от разпънки. Обаче да се съсипва семейна кола с железа отзад не е оферта. Според мен влияние за нестабилността отзад оказва и тясната стъпка на колата, джанти с по-малко ЕТ и по-широки вероятно ще подобрят нещата. Но това си е мое мнение, на база опита ми с Октавия, не Супърб.
Бееееее.....
Аватар
dimibo

Škoda Ludicrous

Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10

Мнение от dimibo »

Цецо75 написа: 12.06.2023, 10:28:33 джанти с по-малко ЕТ и по-широки вероятно ще подобрят нещата
Ефекта е пренебрежимо минимален, клонящ към никакъв. Аз на Супърба сложиш джанти 8J с ЕТ30 или ET32, не помня вече кое беше, но освен, че започнаха да стържат по предните калници при преминаване с по висока скорост по неравности или по-големи дупки, нищо значително не се подобри, е но пък визията се подобри доста.
Окачване за голф монтирано на супърб няма как да е стабилно.
Günter Stg 1
Aztral

Шкода Новак

Мнение от Aztral »

За разпънки и стабилизиращи щанги не бих се захванал защото като цяло няма да я карам по писта, а ще возя жената и детето с всичките багажи.
Предимно извънградско я карам с често минаване по Айтос/Бургас проходите, където най-вече забелязвам накланянето.
Като гледам на Айбах Про Кита цената е приемлива, но ако ще се сменят и амортисьорите по-скоро бих изчакал сегашните да дадат фира колкото и да ми е трудно да преглътна дискомфорта...

Иначе като джанти съм с VELA 8,0J x 18“ ET 44. Тях ги смених на първата седмица когато дойде колата защото със стандартните 17ки просто не можех да я гледам. Но не промени кой знае колко люлеенето в завоите. Все пак ми прави впечатление, че доста навътре седят в калниците.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Aztral написа: 12.06.2023, 11:06:09 Все пак ми прави впечатление, че доста навътре седят в калниците.
Добре дошъл в Шкода... няма модел, който да не седи така от завода. Предполагам, че пестят гориво, аз друго смислено оправдание за тая грозотия не намирам.
dimibo написа: 12.06.2023, 10:40:29 Ефекта е пренебрежимо минимален, клонящ към никакъв.
Затова казах, че си е мое мнение. Аз имам опит с Октавия 2 (италианския кенеф), както казах, от нея много хора се оплакват, че мята гюбеци. Моята още отначало и сложих джанти с ЕТ 35 (заводското беше около 50 ако не се лъжа). И до ден днешен, който се качи в тая кола ме пита какво съм и правил, че държи пътя като картинг. Реално нищо не съм правил, само джантите. Но това са аматьорски съждения, не нещо обосновано. Факт е обаче, че тая кола наистина се кара с кеф по завои.
Бееееее.....
Аватар
Erebus

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 2.0 TDI

Мнение от Erebus »

Цецо75 написа: 12.06.2023, 11:09:51 друго смислено оправдание
Най-вероятно е свързано с разхода на гориво и емисии. Прави ми впечатление, че голяма част от новите коли са с доста прибрани гуми в калниците.
Aztral

Шкода Новак

Мнение от Aztral »

Предполагам има ефект гумите да стъпват по-широко, но тъй като стои високо вероятно ще си остане люлеенето.

Иначе предполагам може да се сложи джанта с по-ниско ЕТ и да се запази размера на гумите?
Последно промяна от Aztral на 12.06.2023, 12:15:57, променено общо 1 път.
peyopetrishki

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp

Мнение от peyopetrishki »

Айбах ако по рама дават пружини за твоята кола според мен няма да ти трябват амортисьори ))
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
Aztral

Шкода Новак

Мнение от Aztral »

peyopetrishki написа: 12.06.2023, 12:15:42 Айбах ако по рама дават пружини за твоята кола според мен няма да ти трябват амортисьори ))
Пуснах едно запитване до eibachshop.com, ще пиша като отговорят.
Aztral

Шкода Новак

Мнение от Aztral »

Разчетох се и по briskoda форума и там също има хора които се оплакват от защитата за лоши пътища, обаче вариантите за стабилизиране изглежда не са много без осезаемо да се снижи колата.

Изглежда с Eibach Pro Kit, просвета отпред спада с 30мм а отзаде с 25мм от стандартната височина. Съответно при мен със защитата за лоши пътища ще клекне с около 45мм отпред и 40мм отзаде. Струва ми се че ще стане прекалено ниска натоварена с багажи по нашите пътища. Освен това предницата кляка повече от задницата и теоретично трябвало да се калиброват фарове, камера и т.н. На практика не знам дали оказва някакво влияние...

Друг варианти който видях са пружини от Sportline (или дори стандартни) с Billstein B6 амортисьори. Това което ми допада тук е, че отпред и отзад ще клекне пропорционално. Чувам отзиви че поведението не било лошо.

И последния вариант който гледах е на задницата да сложа пружини Eibach за 4х4 (моята е с предно) а отпред Sportline пружини. Малко Франкенщайн ми се струва това изпълнение.

Като цяло съм доста раздвоен защото изглежда че нещата са малко на принципа проба грешка. От една страна Айбаха ще реши проблема с накланя ето и стои добре на визия, но вероятно ще имам ядове с просвета. Със стандартни пружини или Sportline + B6 не съм сигурен дали ще се получи желания ефект.

Ако някой с Айбах или Sportline окачването може да сподели впечатления ще е чудесно.
Petar 338

Шкода Новак

Мнение от Petar 338 »

Здравейте аз съм суперб комби 2.0 тди 190 само на предно 2018 с пакет лоши пътища возия отвратителна смених само пружини от 1.6 тди падна с 4см возията доста се подобри и стана доста по устоичвс но пак си тропа като кауца
kkehayov

Шкода Новак

Мнение от kkehayov »

Аз пък се интересувах да вдигна моята, но като гледам мненията почвам да се отказвам. Текущата ми е Суперб 3 с DCC и е на 18ки. Смея да кажа, че е мега стабилна. Карам я на "нормален" режим. Но към неравностите те учи на респект, демек бавничко. Честно казано на същите легнали полицаи с Фабията минавам 2 пъти по бързо.

Все пак да питам - някой ползвал ли е китове за вдигане и има ли впечатления?
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Незнам да има такава кола във форума, особенно пък с DCC.

Единствения вариант, който ми хрумва е да се вземе цялото окачване от Скаут, но с все DCCто, защото мисля и то беше нещо по-различно. Което ще е начинание безумно като финанси, кабели, адаптации...

С две думи карай си колата и това е.
Бееееее.....
Публикувай отговор

Обратно към “Superb III”