Съвет за покупка на Superb

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА
Обратна връзка:

Мнение от ЦецоNOL »

Официално се води това

You no longer need to be holding your key in order to open and lock your car. The KESSY (Keyless Entry, Start and exit SYstem) control unit recognises the key up to 1.5 metres away from the car. The vehicle unlocks automatically when the door handles or tailgate are operated. The engine starts at the push of a button.
Изображение
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Аватар
MHlebarov

Škoda Фен²

Гараж: 2.0 TDi 4x4 L&K 2018

Мнение от MHlebarov »

Ключа е в мен, аз съм на 1 метър от колата, жената бара вратата и се отключва... нищо нову, лек!
Аватар
n_ivanov

Škoda Фен²

Гараж: > Skoda Superb 3 | L&K | 1.8 TSI - 180 к.с. | DSG 7 DQ200
> ex. Mercedes B-class | 180 CDI - 109 к.с. | manual

Мнение от n_ivanov »

Здравейте, извинявам се предварително ако пиша в грешната тема! Предстои ми покупка на С3 (2ра ръка), за семеен автомобил и имам няколко въпроса. Досега все съм гледал за дизел (150 или 190 к.с.), като по-читави двигатели, които при правилна грижа и употреба да изкарат повече километри и време, но сега ми изпадна добра оферта за 2.0 TSI 220к.с. и искам да попитам, дали някой има опит с този двигател. Чета по форумите противоречиви мнения, но никъде не срещам някой от първо лице да се изкаже, всички са от сорта " Един приятел каза...". Разбрах, че веригата била по-кекава и се сменяла на 60к км. и също така за запалителни свещи на всеки 20к. км. - дали е вярно не знам :) .
Колата на годишна база ще се кара в диапазона 15-20к километра, като съотношение градско/извънградско да е 60/40. Също така не съм от този тип хора които ще тръгнат да човъркат по колата и да я засилват допълнително с цел по-голяма мощност и т.н..
Благодаря предварително на отговорилите и се извинявам ако поста е хаотичен (надявам се не съм пропуснал важна информация, която би била от ползва) :)
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Един от най добрите двигатели. Вземай смело.
Веригата след 200 000
Свещи през 50
Масло 10
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
Shake

Шкода Новак

Гараж: Ford Focus II Sedan 2008, 1.6 TDCI, 109 к.с.
Superb III Liftback, L&K, TSI 190 к.с.

Мнение от Shake »

Да се похваля, че най-накрая поръчах и аз. Адреналинът е доста висок и се надявам да няма неприятни изненади от Еуратек. Като гледам колко колеги са поръчали, тези 90 работни дена обещано време няма да са достатъчни със сигурност [smilie=sarcastic.gif]

Доста си смених концепцията откакто писах първия пост. Първоначалния план беше:
  • Superb Combi 2.0 TSI 280hp 4x4
    Графитено сив металик
    Виртуален педал и електрическо отваряне и затваряне на капака на багажното отделение
    Акустични предни странични стъкла със затъмнение на задните странични стъкла
    2 спицов мултифункционален кожен волан за DSG
    Прогресивно управление
    Тотал: 83к лв
В крайна сметка поръчах:
  • Superb Liftback 2.0 TSI 190hp
    Lava Blue
    Акустични предни странични стъкла със затъмнение на задните странични стъкла
    2 спицов мултифункционален кожен волан за DSG
    Подготовка за теглич
    Тотал: 73к лв
Причината за махането на част от екстрите и по-малкия двигател е изцяло финансовата трезвеност, която ме удари след малко мислене и сметки. На живо Lava Blue се оказа доста по-готиния цвят. Sedan vs Combi, ами просто седана ми изглежда много много много по-добре на живо.

Та така, дано скоро съм горд собственик, пък и на събора мога да дойда някой ден. наздраве
Аватар
Stoyanov

Škoda Фен²

Гараж: Superb III, L&K, TSI 190 к.с.
BMW 3 e92, 400+ к.с.

Мнение от Stoyanov »

Поздравления за избора, @Shake. [smilie=pleasantry.gif] Почти абсолютно същия съм поръчал и аз само където вместо волан за DSG имам прогресивен волан.
Разликата в разходите и покупката на 280к.с двигателя не е особено малка. А ако цената не те бърка, най вероятно няма и да търсиш Шкода [smilie=search.gif]
Друго мое мнение, без да обиждам собствениците на 280к.с, е че това не е пример за бегачка. Зависи с какво го сравняваш. Да, от 190 к.с е по бърза, но ако си карал по-бърза кола и 2-те са еднакво незадоволителни. 280-ката има един що годе хубав старт заради 4х4, ама в днешно време е пълно с много и доста по бързи коли.
Аз преди карах доста по бързо, но наблюдавайки какво се случва всекидневно в държавата, просто не искам да съм част от това. Та от 2-3 години съм доста вразумен шофьор, което не съм го очаквал някога от себе си.
Не ми харесва обаче как голяма част от Шкода шофьорите винаги гледат да се сдърпаме на пътя. Може би и колата ми изглежда бърза и ги провокира. Но много от тия "бързите" Супъби винаги държат да ме накажат : ) Другите джигити на пътя са БМВ шофьорите, но от тях го някак по го очаквам, голяма част от тях са безмозъчни. Та като впечатление, Октавия ВРС , или бърз Супърб винаги лаят на пътя ; )
Той поста ми малко наливане стана, но не е това замисълът. По скоро ще се зарадвам повече да се замислят хората и малко по нормално да се кара на пътя, че направо съжалявам цялата държава като я сравня с която и да е по читава. А на пътя едва ли скоро ще се научим на по адекватно поведение.
Изображение
Аватар
toraborat

Škoda Фен

Гараж: 2023 Skoda Superb 3 FL L&K TSI 190ps

Мнение от toraborat »

Още една промо лава TSI 190 L&K :) Гледах всичките цветове в двора еднакво наваляни с калния дъжд и не може да се каже че някоя изглеждаше по-чиста та да наклони избора за цвят, за това синьото.
Аватар
n_ivanov

Škoda Фен²

Гараж: > Skoda Superb 3 | L&K | 1.8 TSI - 180 к.с. | DSG 7 DQ200
> ex. Mercedes B-class | 180 CDI - 109 к.с. | manual

Мнение от n_ivanov »

И аз дадох капаро за моята (макар и не нова от Еуратек), другата седмица ще ходя до Чехия за да я взимам. Колата е Superb Combi L&K 2.0TSI 220к.с., бяла перла, на 147к км., обслужвана само в Шкода Чехия. Колата е проверена по VIN, шофирана е и огледана в сервиз от доверен човек на място, така че се надявам да няма изненади щом отида.
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Мнение от Sec8200 »

Stoyanov, не мога да ти дам плюсче (по някаква причина, не от нежелание), но браво
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Мнение от Rangel »

@Stoyanov, с доста неща съм съгласен, ама да знаеш Супърб 280hp много бързо става жесток роуд килър. Отвори темата на Явор, на Ванкиса… колите са погром. Реално коли с по 350-400hp припадат. Така че доста си върви особено за тези пари.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Това TSI 220кс, някаква вариация на 190кс мотора ли е? Във БГ не се предлага?
Бееееее.....
Audirulzz

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia 3 estate 1.8tsi 4x4 stage 4 - depresses Georgi Milev
Обратна връзка:

Мнение от Audirulzz »

Как да не се предлага.
На @todor87, беше такава
Аватар
toraborat

Škoda Фен

Гараж: 2023 Skoda Superb 3 FL L&K TSI 190ps

Мнение от toraborat »

Това е преди фейслифта, след това става 190 коня.
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

Stoyanov написа: 13.10.2023, 13:30:25 Поздравления за избора, @Shake. Почти абсолютно същия съм поръчал и аз само където вместо волан за DSG имам прогресивен волан.
Разликата в разходите и покупката на 280к.с двигателя не е особено малка. А ако цената не те бърка, най вероятно няма и да търсиш Шкода
Друго мое мнение, без да обиждам собствениците на 280к.с, е че това не е пример за бегачка. Зависи с какво го сравняваш. Да, от 190 к.с е по бърза, но ако си карал по-бърза кола и 2-те са еднакво незадоволителни. 280-ката има един що годе хубав старт заради 4х4, ама в днешно време е пълно с много и доста по бързи коли.
Аз преди карах доста по бързо, но наблюдавайки какво се случва всекидневно в държавата, просто не искам да съм част от това. Та от 2-3 години съм доста вразумен шофьор, което не съм го очаквал някога от себе си.
Не ми харесва обаче как голяма част от Шкода шофьорите винаги гледат да се сдърпаме на пътя. Може би и колата ми изглежда бърза и ги провокира. Но много от тия "бързите" Супъби винаги държат да ме накажат : ) Другите джигити на пътя са БМВ шофьорите, но от тях го някак по го очаквам, голяма част от тях са безмозъчни. Та като впечатление, Октавия ВРС , или бърз Супърб винаги лаят на пътя ; )
Той поста ми малко наливане стана, но не е това замисълът. По скоро ще се зарадвам повече да се замислят хората и малко по нормално да се кара на пътя, че направо съжалявам цялата държава като я сравня с която и да е по читава. А на пътя едва ли скоро ще се научим на по адекватно поведение.
Аз не разбирам какво искаш да кажеш с този пост, който ми се струва адски безсмислен като цяло и ще ти напиша защо. Според мен единствената цел на съжденията ти относно 280 коня мотора е да оправдаеш избора си за по-малкия, в което няма лошо, особено ако е породен от финансови причини, нещо което уважавам като довод и е валидно. Обаче да се опитваш да изкараш, че едва ли не големият мотор е безсмислен, защото колата не била "бегачка" е меко казано смешно. Кой от тук пишещите в този форум и каращ 280 коня Супърб е твърдял, че кара "бегачка" и какво изобщо значи тази дума? Сериозно питам за значението. Дай ми пример за кола "бегачка"?

Какво значи една кола да е бърза / по-бърза? Спрямо кое? Отново мега безсмислени съждения и сравнения, без каквато и да е база. Моя Супърб сега като е около 426 коня с ремап (или като беше сток) да спре да ми прави кеф всеки път като тръгна на път ли? Ми не, кефя се всеки път като натисна педала и да, след ремапа на мотор и кутия ми доставя в пъти по-голямо удоволствие колата да я карам и как се усеща. Това не трябва ли да е единственото мерило, по което трябва да се съди дали някой е направил правилен избор за моторизация, задвижване и т.н., а не някакъв див субективизъм кой как виждал света и какво смята за бърза кола/бегачка? Сигурен съм, че всички, каращи големия мотор на тази кола, демек хора, които имат опит от първа ръка, не са съжалили и за една секунда, че са взели точно него. Също така съм сигурен, че никой от тези хора не си е казал в даден момент - "ех, трябваше да взема 190/220 коня мотора"... Отделно съм карал Супърб 190 коня също и мога да направя разликата, като кола и каква емоция ти носи цялостния пакет, който получаваш. Щото тука е авто-форум, чиято основна цел според мен е да си споделяме емоции относно автомобилите.

За държавата, че Шкодаджиите били новите БМВ-исти и за това, че вече си караш тунингованото БМВ 400+ коня спокойно - няма да коментирам, понеже не виждам връзката с уж основната тема на поста ти.

П.С - Спомних си преди години имаше един господин, който също влезе във форума, да изрази възмущението си от шкодаджиите и как карали. Той караше BMW M5 Competition, обаче на въпроса не го ли натиска все пак от време на време и защо си е купил точно такъв клас автомобил, отговори че го натиска, обаче само по "частни пътища" и никога по основната пътна мрежа.
;)
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
shpeki

Škoda Ludicrous

Мнение от shpeki »

Rangel написа: 14.10.2023, 08:59:25 Супърб 280hp много бързо става жесток роуд килър.
Бързо бързо колко да е бързо, доста ходене по мъките си беше.
В темата малко стана 280 коньовия или смърт. [smilie=sarcastic.gif] [smilie=sarcastic.gif]
Публикувай отговор

Обратно към “Superb III”