Съвет за покупка на Superb

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
Shake

Шкода Новак

Гараж: Ford Focus II Sedan 2008, 1.6 TDCI, 109 к.с.
Superb III Liftback, L&K, TSI 190 к.с.

Мнение от Shake »

Здравейте,

Това ми е първото мнение в този форум, а даже и като цяло в който и да е форум за коли. Карам си от 10 години 2008г Форд Фокуса 1.6 TDCI и мисля съм един от най-лошите собственици на кола. Понякога ми става мъчно за колата, как въобще не ѝ обръщам никакво внимание, но това е друга тема.

От известно време съм си харесал Skoda Superb Combi и по-специално 2.0 TSI 280hp 4x4. Доста голям скок е спрямо дизеловия трактор, който сега карам, но пък мисля, че е крайно време за малко промяна.

От вчера Еуратек са пуснали доста добри цени за Superb-ите (и уж 90 работни дена срок за доставка, но надали). Тъй като съм далеч от разбирач на тема коли, нямам представи кой пакет и кои екстри си заслужават. Екстрите, които забелязах най-често да се споменават, са акустичните стъкла и aдаптивния контрол на окачването DCC. Разликата между Business пакета и L&K пакета за този двигател е 9000лв, което определено не е малка сума, но и разликата в екстрите е голяма. Като се добавят и 1000лв за цвят, доста бързо ще се стигне до големи суми.

Може ли да споделите мнение кои екстри според вас си заслужават, както и има ли огромен смисъл от 280к коня двигателя или 190к също е сравнително ОК?

П.П. Видях и как би трябвало да изглежда новия Superb IV. Наистина е страшно готин, но предполагам цените няма да имат нищо общо.
Аватар
xVanchOx

Шкода Новак

Гараж: Skoda Superb III Facelift combi L&K 4x4 2.0 TSI 280p.s.

Мнение от xVanchOx »

Здравей, аз съм от няколко дена собственик на супърб комби л&к 280к.с. (850км навъртяни) и колата супер много ми допада, и двигателя също въпреки, че не е натискан, тъй като го жаля малко да се разработи. Освен всичко включено имам добавено юсб до огледалото за обратно виждане, масаж, акустични стъкла, виртуален педал на багажника, таван в тъмен цвят и подгряване на волана. От тези добавените единствено масажа не ми харесва, иначе вече всеки си определя от какво има нужда за екстрите, матричните фарове си заслужават много също. Като цяло моето мнение е, че ако можеш да си позволиш този двигател с л&к оборудване определено си заслужава и ще останеш доволен (супер силно ме впечатли автомобила за няколко дена).
Тема за моята красавица: viewtopic.php?t=5656
peshodh

Škoda Фен

Гараж: Skoda Superb 3 2.0TDI 190(+) 7DSG 4x4

Мнение от peshodh »

Според мен вземи 280, защото 190 ти е на предно и не ми звучи сериозно суперб на предно, все пак не купуваш фабия, също така си вземи ЛК. От фокусника, на което и ниво да се качиш ще ти добре суперба, ама после с всеки ден ще виждаш, че ти липсват някакви неща. ЛК, виртуален педал и двойни стъкла си сложи , защото в конфигуратрора са 300лв, а ако си ги сам след това 2000лв+. ДЦЦ си е много хубава екстра, но си я сложи само ако ще караш колата докато е в гаранция, защото един амортисцьор с дцц струва една чанта с пари. Пък цените на новият суперб най-вероятно ще са неприятни,да. :)
Аватар
Shake

Шкода Новак

Мнение от Shake »

xVanchOx, Честито! Чак ми прехвърли част от адреналина и емоцията от карането на колата :) Акустични стъкла и виртуалния педал мисля със сигурност ще добавя. USB-то до огледалото за обратно не мисля, че ще го ползвам. Не обичам да има много много неща по предното стъкло, но пък знае ли човек дали няма да се навия след някоя друга година.

peshodh, под двойни стъкла за акустичните ли става въпрос или има и друг тип? За DCC-то доста се чудя, на много места го хвалят прекалено много за да го отпиша. Но пък мисля да карам колата 10+ години (поне това е плана за сега) ;)
Аватар
SimichOil

Škoda Ludicrous

Гараж: Toyota RAV4 - Plug-in Hybrid
Обратна връзка:

Мнение от SimichOil »

peshodh написа: 08.09.2023, 15:33:12 защото един амортисцьор с дцц струва една чанта с пари
Ето алтернатива на оригиналния: MONROE C1521S
Цената е мноооого по-прилична и са 1:1.
Shake написа: 08.09.2023, 15:45:55 За DCC-то доста се чудя, на много места го хвалят прекалено много за да го отпиша.
Не се чуди изобщо. Аз не искам да карам вече кола без такова окачване...със сигурност следващата ми пак ще е такава.
Манев

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TDI-CR 6M

Мнение от Манев »

Shake написа: 08.09.2023, 15:45:55 За DCC-то доста се чудя
В L&K идва стандартно.
На магистрала като го сложиш на Sport и колата залепя на пътя.
peshodh

Škoda Фен

Мнение от peshodh »

SimichOil написа: 08.09.2023, 15:46:29 Ето алтернатива на оригиналния: MONROE C1521S
Цената е мноооого по-прилична и са 1:1.
Ако става за дцц и наистина е 150евро, въобще не трябва да се споменава, но в главата ми се въртят цени от над 1000 лева парчето.
Shake написа: 08.09.2023, 15:45:55 USB-то до огледалото за обратно не мисля, че ще го ползвам. Не обичам да има много много неща по предното стъкло, но пък знае ли човек дали няма да се навия след някоя друга година.

peshodh, под двойни стъкла за акустичните ли става въпрос или има и друг тип? За DCC-то доста се чудя, на много места го хвалят прекалено много за да го отпиша. Но пък мисля да карам колата 10+ години (поне това е плана за сега)
Целта на usb на огледалото е за видео регистратор, а винаги можеш да прекараш по колонките(аз никога не бих си сложил такова нещо, дразни ме адски много). Акустични стъкла му казват в шкода, те са си двойни, както казах горе ако е 150 евро амортисьора дцц е задължително.
peshodh

Škoda Фен

Мнение от peshodh »

Току що направих една конфигурация на ЛК обурудване и по някаква причина кесси не е включено, а трябва да се добави отделно(задължителна екстра за мен). Също така видях, че има подгрев на дюзите, които пръскат течност за 60 лева и тази екстра бих сложил, както и прогресивно управление, уникална екстра, карал съм пасат с такава и е супер удобно, че не трябва да въртиш волана като луд като паркираш или правиш обратен завой, ами е само един оборот, разбира се също е полезно и по време на шофиране и е 340лв. Също така и подгрев на волана е уникална екстра. ;)
Аватар
Shake

Шкода Новак

Мнение от Shake »

Пробвах и аз да направя една L&K конфигурация. Спрях се на следните екстри:
- Цвят - Графитено сив металик
- Виртуален педал и електрическо отваряне и затваряне на капака на багажното отделение
- Акустични предни странични стъкла със затъмнение на задните странични стъкла
- 2 спицов мултифункционален кожен волан за DSG
- Асистиращи системи: Side Assist + Lane Assist + Emergency Assist – Lane Assist с адаптивно водене в лента + Emergancy Assist
- TPM - система за директно следене на налягането в гумите (RDKS)
Асистиращите системи съм склонен да ги махна, KESSY изглежда супер, но е 700лв. Подгрева на дюзите може би е наистина добра идея за 60лв. peshodh, дали може малко повече информация за прогресивното управление?
peshodh

Škoda Фен

Мнение от peshodh »

Ако, можеш да отделиш още 200лв за волан с подгрев, ще бъдеш много щастлив зимата. Асистиращите системи са най-дразнещото нещо за мен и не бих си сложил, но аз обичам да карам, има хора, които просто обичат да се возят и им допадат. TPMS ти е излишна екстра според мен, ако смениш джанти още толкова пари трябва да дадеш, без тая екстра колата си ги мери чрез абс и си е акуратно. Кесито ти е може би най-задължителната екстра от всички изброени. Прогресивното управление ти подобрява усещането от шофирането и е по-приятно в завоите, защото рейката е по-бърза и нещото което най-много ми хареса е, че имаш 1 оборот на волана в посока(2 оборота от пълен ляв до пълен десен) и е супер удобно, ако паркираш някъде на тясно и трябва да правиш много маневри или ако правиш обратен някъде и не трябва да въртиш волана 2 пъти от центъра до пълен ляв/десен.
Аватар
xVanchOx

Шкода Новак

Мнение от xVanchOx »

Кесито е само аларма(според мен е напълно ненужна), безключовият достъп е включен в л&к, както и системите side assist и lane assist.
peshodh

Škoda Фен

Мнение от peshodh »

xVanchOx написа: 08.09.2023, 21:12:42 Кесито е само аларма(според мен е напълно ненужна), безключовият достъп е включен в л&к
Мислех че кеси е безключовият достъп, ако е аларма наистина няма смисъл. Учудих се, че няма кейлес ЛК, но явно не съм прочел.
tuningmania

ŠKODA MASTER

Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.

Мнение от tuningmania »

До "ВСИЧКИ" - "KESSY" е Keyless Entry Start and Exit System. Не е Аларма.
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Аватар
atanashh

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 RS TDI 4x4 7DSG

Мнение от atanashh »

KESSY си е това - да, по скоро въпроса е как го предлагат :) За Октавията екстрата означаваше точно това, когато ги питах на място ми казаха: - "KESSY си го имаш в нивото, просто получаваш и аларма към него". И мен много ме съмнява точно L&K ниво да е без него...
Аватар
xVanchOx

Шкода Новак

Мнение от xVanchOx »

tuningmania написа: 09.09.2023, 06:04:00 До "ВСИЧКИ" - "KESSY" е Keyless Entry Start and Exit System. Не е Аларма.
За супърб л§к е точно аларма. Не съм поръчвал KESSY на моя, а има безключов достъп.
Публикувай отговор

Обратно към “Superb III”