![thank_you2 [smilie=thank_you2.gif]](./images/smilies/thank_you2.gif)
KIA
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
peyopetrishki
- Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp
KIA
Ако мотора е 350 коня вместо 150 е по-разумно ли
Всяка модерна кола няма проблем да се движи по магистралта със 160км/ч, все пак сме 2023 година... Не ти трябва някаква особена аеродиманика да караш напред.
Всяка модерна кола няма проблем да се движи по магистралта със 160км/ч, все пак сме 2023 година... Не ти трябва някаква особена аеродиманика да караш напред.
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
KIA
То не е до гледане на характеристики, а до елементарна физика. За свършването на определена работа е нужна определена енергия. Единия мотор просто може да ти я достави по бързо тази енергия, но ще преобразува същото количество гориво в нужната за тази работа енергия.
Тия глупости, големия харчи по малко... са глупости
-
Lyubo
KIA
Аз съм впечатлен от разхода на това кубче. Наблюденията ми да, че ако няма насрещен вятър и се кара до 120 км/ч, вкл. на магистрала се постига 5.5-5.8л./100км, с климатик, трима души и багажник пълен до тавана. За всеки 10км/ч нагоре се добавя един литър
.
За 9500 им средният ми разход (зареждам само до горе и водя точна сметка) по борд и мои изчисления е 6.7, което мисля е супер.
И за мен на режим Спорт не само че върви по-приятно, но е и по-икономична (това ако не се кара състезателно все пак).
За 9500 им средният ми разход (зареждам само до горе и водя точна сметка) по борд и мои изчисления е 6.7, което мисля е супер.
И за мен на режим Спорт не само че върви по-приятно, но е и по-икономична (това ако не се кара състезателно все пак).
Последно промяна от Lyubo на 08.09.2023, 13:03:38, променено общо 1 път.
- enenen
- Гараж: Kia Sportage NQ5 MHEV
KIA
Кой двигател и скорости са това? 2х4 предполагам? Аз почти съм се навил на MHEV 180 к.с. 4х4, но този разход нещо не ми харесва. Все си мисля, че ще се върти около 9-10. А за HEV не ми се дават още повече пари, пък и с мойто каране разликата ще я избия чак след 5-6 години, когато ще е време да я продавам.Lyubo написа: 08.09.2023, 12:58:53 За 9500 им средният ми разход (зареждам само до горе и водя точна сметка) по борд и мои изчисления е 6.7, което мисля е супер.
- sonnyer
- Гараж: Kia Sportage NQ5 1.6 T-gdi 150ps Manual-6 speed
Ex: Skoda Superb II FL CFGB
KIA
преди малко пътувах от Нова Загора до Стара Загора и съм карал на темпомат с 94км/ч, намалих в едно село и на влизане в града съм карал със 65. Това беше най-ниското число, което видях и снимах.

Навръщане карах със 110 темпомат, направих 2-3 изпреварвания без големи ускорения/високи обороти и колата даде 1,1л над разхода в другата посока, но забравих да снимам. Денивелация не бих казал, че има. Еднакво е в двете посоки.
ти с кое ниво на оборудване си ? Какъв размер гуми ? Ще излезе, че от това са всички разлики
- sonnyer
KIA
Супърба може и в нас да си остане, не е изключено. А за карането, ще си карам, просто все още я опознавам и ми е любопитна тази разлика с на колегата по-горе, който е със същия двигател. Явно 100-200 кила екстри и по-големите гуми така се отразяват.
- Драгомир
- Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М
KIA
При спускане от Витоша и по-малко ще даде

Това е от Златните мостове до първия светофар в Бояна.
@sonnyer, карай си колата и не го мисли толкова. Нали е служебна. Защо изобщо гледаш разхода![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)

Това е от Златните мостове до първия светофар в Бояна.
@sonnyer, карай си колата и не го мисли толкова. Нали е служебна. Защо изобщо гледаш разхода
- sonnyer
KIA
гледам го, защото има някои правила при зарежданията и за да ги спазваш по-лесно е добре рейнджа да е голям. Ма това го разбрах като дойде колата. Няма драми, не се оплаквам, просто споделям и се намираме тук на приказка.
- tsb
- Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.
KIA
@enenen, Браво честито!
Страничен въпрос, върти ми се в главата, че имахте някога М3, ама дали помня добре![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Страничен въпрос, върти ми се в главата, че имахте някога М3, ама дали помня добре
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.