Супърб 2009 1.8 проблем

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2008г. до 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Luffy

Шкода Новак

Супърб 2009 1.8 проблем

Мнение от Luffy »

Здравейте моля за съвет след диагностика ми казаха че имам верига за смяна . Смених веригата и изчистих чека но той светна пак после отидах на две различни места за диагностика и на двете ми казаха едни и същи неща ( след смяната на веригата колата стана по шумна за това отидох на ново на диагностика) или не е направено зацепването на веригата правилно ( 500/600 км съм минал с новата верига ) или датчика на разпределителния вал е заминал което и на двете диагностики казаха че е малък шанса или вариатора ми е за смяна този трети вариант се стори най възможния и при 2та сервиза които правиха диагностиката . Моля кажете мнение ако някой се е сблъквал с нещо подобно дали има някакъв начин да се разбере дало вариатора е наистина сдал багажа 0е ми казаха 520лв му е цената . Иначе не знам защо но след първата диагностика двигателя започна да тресе сякаш не работи равномерно преди това само беше един така по шумен.
Аватар
stanley

Škoda Ентусиаст

Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
Обратна връзка:

Супърб 2009 1.8 проблем

Мнение от stanley »

А какви бяха симптомите преди да смените веригата. Какво наложи диагностиката, която показа, че е време за нова верига? Колко масло доливате от смяна на смяна?
Luffy

Шкода Новак

Супърб 2009 1.8 проблем

Мнение от Luffy »

Колата сега я взех и маслото е прясно сменено и до сега нямам наблюдения колко харчи. Симптомите бяха пак треперене (неравномерно работене ) на двигателя . След смяната на веригата се оправи но чека остана да свети и след новата диагностика както написах по горе почна пак да не работи равномерно главно на ниските забравих да пиша .
Аватар
stanley

Škoda Ентусиаст

Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
Обратна връзка:

Супърб 2009 1.8 проблем

Мнение от stanley »

Бих пробвал да сменя свещите
Luffy

Шкода Новак

Супърб 2009 1.8 проблем

Мнение от Luffy »

Сменени са само свещите де кабели не съм сменял казаха че и те можели да се сменят не било грешно
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Гараж: FreakOBoost

Супърб 2009 1.8 проблем

Мнение от The Hooligan »

Luffy написа: 05.09.2023, 09:39:10 не съм сменял казаха че и те можели да се сменят не било грешно
Колега, смени сервиза и намери някой, който разбира от автомобили. Тук, няма как да ти решим проблема чрез гадаене и общи приказки.
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Аватар
stanley

Škoda Ентусиаст

Обратна връзка:

Супърб 2009 1.8 проблем

Мнение от stanley »

Luffy написа: 04.09.2023, 17:49:13 Колата сега я взех и маслото е прясно сменено и до сега нямам наблюдения колко харчи.
Дай да започнем отначало. Кажи като взе колата всичко ок ли беше и кога започнаха проблемите. Също така кажи от кой град си за да те насочим към добър сервиз за диагностика и евентуално отстраняване на проблема. Ти наясно ли си, че този мотор е проблемен (ако е евро 5) и има вероятност, да си се насадил на пачи яйца (вероятно офертата е била примамлива заради ниска цена и добър външен вид).
Публикувай отговор

Обратно към “Superb II”