Зареждане на телефон

Модел Yeti от 2009 до 2017
Karoq от 2017
Kamiq от 2019
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
georgi_yanev1108

Шкода Новак

Зареждане на телефон

Мнение от georgi_yanev1108 »

Здравейте колеги! Имам въпрос към безжичното зареждане на телефона в колата-единствената екстра, която не използвам. Мисля да си вземам нов телефон и единственото ми желание е той да има безжично зареждане. Та въпросът ми е колко бързо зарежда Шкодата- 5W, 10, 15...или пък и 30. И дали въобще е съвместима с всички модели?
Аватар
neshtoZabavno

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Octavia VRS Estate 2.0 TSI 2023

Зареждане на телефон

Мнение от neshtoZabavno »

Лично мнение, не бих си взел телефон с безжично зареждане. Не съм много сигурен колко W-та е зарядно в моята Октавия, но зарежда супер бавно, телефона загрява доста и няма полза от това. Наскоро по време на по-продължително шофиране бях останал с около 7% батерия и телефона изобщо не се зареждаше тъй като се беше затоплил много от Android Auto + Youtube Music + Waze и самото безжично зареждане. Кабела си е за предпочитане според мен. Обмислям директно да махна буксата, това зарядно съвсем да го изключа, но трябва да се консултирам предварително дали това ще ми изкарва някаква грешка в мултимедията.
Изображение

RACINGLINE ▪️ 034MOTORSPORT ▪️ SCORPION EXHAUSTS ▪️ MILLTEK SPORT ▪️ APR ▪️ KW SUSPENSION ▪️ CTS TURBO ▪️ DO88 PERFORMANCE ▪️ FORGE MOTORSPORT ▪️ WAGNER TUNING ▪️ EVENTURI
georgi_yanev1108

Шкода Новак

Зареждане на телефон

Мнение от georgi_yanev1108 »

Долкото съм чувал от приятели с такива телефони, когато го зареждат безжично на станции му махат кейса. Възможно е и от това да не се е зареждал, но най вероятно наистина е прекалено бавно дори и да не работи самия телефон.
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Зареждане на телефон

Мнение от smoke »

Колегата @Eager беше замервал с app всички USB-портове на O4, а също и безжичното. Ето тук са резултатите:

viewtopic.php?p=267577&hilit=USB#p267577

Според неговото замерване - при безжичното зареждане - ток 390 mA, max 480mA, при 4V на батерията на телефона - т.е. зареждане с мощност 2W при неговия телефон. Дали толкова е мощността на самото безжично зарядно, обаче не съм компетентен да кажа, тъй като мощността на зареждане зависи и от телефона.
Аватар
neshtoZabavno

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Octavia VRS Estate 2.0 TSI 2023

Зареждане на телефон

Мнение от neshtoZabavno »

С кейс, без кейс си е същата работа. При мен с включените приложения за около един час пътуване успя да зареди около 2-3% някъде по спомен.
Изображение

RACINGLINE ▪️ 034MOTORSPORT ▪️ SCORPION EXHAUSTS ▪️ MILLTEK SPORT ▪️ APR ▪️ KW SUSPENSION ▪️ CTS TURBO ▪️ DO88 PERFORMANCE ▪️ FORGE MOTORSPORT ▪️ WAGNER TUNING ▪️ EVENTURI
Ghjj

Шкода Новак

Зареждане на телефон

Мнение от Ghjj »

neshtoZabavno написа: 29.08.2023, 16:15:53 Лично мнение, не бих си взел телефон с безжично зареждане. Не съм много сигурен колко W-та е зарядно в моята Октавия, но зарежда супер бавно, телефона загрява доста и няма полза от това. Наскоро по време на по-продължително шофиране бях останал с около 7% батерия и телефона изобщо не се зареждаше тъй като се беше затоплил много от Android Auto + Youtube Music + Waze и самото безжично зареждане. Кабела си е за предпочитане според мен. Обмислям директно да махна буксата, това зарядно съвсем да го изключа, но трябва да се консултирам предварително дали това ще ми изкарва някаква грешка в мултимедията.
neshtoZabavno написа: 29.08.2023, 16:15:53 Лично мнение, не бих си взел телефон с безжично зареждане. Не съм много сигурен колко W-та е зарядно в моята Октавия, но зарежда супер бавно, телефона загрява доста и няма полза от това. Наскоро по време на по-продължително шофиране бях останал с около 7% батерия и телефона изобщо не се зареждаше тъй като се беше затоплил много от Android Auto + Youtube Music + Waze и самото безжично зареждане. Кабела си е за предпочитане според мен. Обмислям директно да махна буксата, това зарядно съвсем да го изключа, но трябва да се консултирам предварително дали това ще ми изкарва някаква грешка в мултимедията.
Как става самото зареждане?Приятелят ми има Шкода Октавия 2017 и в нея има едно местенце на което е изобразено телефон,който се зарежда.Слагам си телефона без кейс,но не зарежда.Как става самото зареждане?Да не би да трябва да включа нещо и да не би да е само за Андроид?
Аватар
R Dynamic LR5

Škoda Фен²

Гараж: 6M

Зареждане на телефон

Мнение от R Dynamic LR5 »

Ghjj, нищо не трябва да правите.
Аз също съм с Октавия 2017.
Уверете се, че гърбът на телефона приляга плътно в поставката за безжично зареждане.
Уверете се, че колата е на контакт/двигателят е включен.
Изчакайте няколко секунди.
По спомен, екранът на телефона трябва да светне и на него да излезе информация, че се зарежда.
Тествано с китайче на колега от форума, още когато правехме срещи в подземните паркинги на RING MALL, с Айфон 12 Pro Max на дъщеря ми и със Самсунг S10 на клиент.

Намерих и клипчета:

tuningmania

ŠKODA MASTER

Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.

Зареждане на телефон

Мнение от tuningmania »

До @Ghjj - Телефона трябва да има функция "Wireless Charging"..
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
istoyanov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Seat Leon ST FR

Зареждане на телефон

Мнение от istoyanov »

Възможно ли е да е Signal booster , а не Wireless Charger ?
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers

Зареждане на телефон

Мнение от JORDITO »

istoyanov, е то има картинка на гумата. Ако е само телефон с антена е signal booster, ако има и знак QI , тогава е и безжично зареждане.
Често се подлъгват по картинка с телефон на гумата хората.
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
istoyanov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Seat Leon ST FR

Зареждане на телефон

Мнение от istoyanov »

JORDITO написа: 19.08.2024, 01:46:49 телефон с антена е signal booster
Абсолютно това имах предвид за поста на @Ghjj. Според мен колата няма безжично зарядно.
Аз имам, поръчах го така с колата и честно казано съжалявам, че не добавих друга екстра, а това. С тази консумация за CarPlay/AndroidAuto зарядното не успява, телефонът грее и спира да го зарежда. И в ежедневието си все опе не съм фен на тази технология. Жицата е за предпочитане. (rock)
Последно промяна от istoyanov на 19.08.2024, 10:23:40, променено общо 1 път.
Аватар
spaldingrs

Škoda Фен²

Гараж: Карок Вижън 1.5 TSI DSG 2024
Ford Focus 3 1.0 ecoboost 125 кс 6M 2017

Зареждане на телефон

Мнение от spaldingrs »

Здравейте колеги,
Аз също не съм доволен от безжичното зареждане, а предварително му се радвах. Много е слабо и грее предвид безжичното АА и затвореното пространство. Имам "Джъмбо" и си взех 40w адаптер.
Отнасяй се с хората така, както искаш те да се отнасят с теб!
OctavianNot

Škoda Фен

Гараж: Škoda Karoq

Зареждане на телефон

Мнение от OctavianNot »

Да и аз съм със същите впечатления от безжичното - без охлаждане на отделението.. е неизползвамо. Дано в Кодиак2 и Супърб4 да са ги уцелили тея зареждачки. Нали там, уж имало охлаждане.
Migell

Шкода Новак

Гараж: Superb III 2019 2.0 tdi 190 7DSG (комбе)

Зареждане на телефон

Мнение от Migell »

Ще използвам темата, за да не пускам нова.
Та ... при мен телефонът грее много при жично АА, Waze, Bluetooth и шерване на нет за двама в колата. Освен това почти не зарежда батерията. Вчера минах 200км и си беше на толкова проценти, на колкото тръгнах.
Има ли смисъл да пробвам с друг кабел, да правя някакви настройки на дисплея на телефона или са си така?
Колата С3 2019, телефонът е S24+.
Аватар
pavel31

Škoda Ludicrous

Гараж: Skoda Kodiaq 190 TDI 4x4

Зареждане на телефон

Мнение от pavel31 »

Всичко ти е наред с телефона и колата :) Споделянето на интернет си "папка" батерия. И ние сме били така, когато принцесата има нужда от интернет отзад да играе на някаква игра.
Ride as much or as little, as long or as short as you feel. But ride. - Eddy Merckx
Публикувай отговор

Обратно към “Škoda Kamiq, Karoq, Yeti”