Зареждане на телефон
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
georgi_yanev1108
Зареждане на телефон
Здравейте колеги! Имам въпрос към безжичното зареждане на телефона в колата-единствената екстра, която не използвам. Мисля да си вземам нов телефон и единственото ми желание е той да има безжично зареждане. Та въпросът ми е колко бързо зарежда Шкодата- 5W, 10, 15...или пък и 30. И дали въобще е съвместима с всички модели?
- neshtoZabavno
- Гараж: Skoda Octavia VRS Estate 2.0 TSI 2023
Зареждане на телефон
Лично мнение, не бих си взел телефон с безжично зареждане. Не съм много сигурен колко W-та е зарядно в моята Октавия, но зарежда супер бавно, телефона загрява доста и няма полза от това. Наскоро по време на по-продължително шофиране бях останал с около 7% батерия и телефона изобщо не се зареждаше тъй като се беше затоплил много от Android Auto + Youtube Music + Waze и самото безжично зареждане. Кабела си е за предпочитане според мен. Обмислям директно да махна буксата, това зарядно съвсем да го изключа, но трябва да се консултирам предварително дали това ще ми изкарва някаква грешка в мултимедията.

RACINGLINE ▪️ 034MOTORSPORT ▪️ SCORPION EXHAUSTS ▪️ MILLTEK SPORT ▪️ APR ▪️ KW SUSPENSION ▪️ CTS TURBO ▪️ DO88 PERFORMANCE ▪️ FORGE MOTORSPORT ▪️ WAGNER TUNING ▪️ EVENTURI
-
georgi_yanev1108
Зареждане на телефон
Долкото съм чувал от приятели с такива телефони, когато го зареждат безжично на станции му махат кейса. Възможно е и от това да не се е зареждал, но най вероятно наистина е прекалено бавно дори и да не работи самия телефон.
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Зареждане на телефон
Колегата @Eager беше замервал с app всички USB-портове на O4, а също и безжичното. Ето тук са резултатите:
viewtopic.php?p=267577&hilit=USB#p267577
Според неговото замерване - при безжичното зареждане - ток 390 mA, max 480mA, при 4V на батерията на телефона - т.е. зареждане с мощност 2W при неговия телефон. Дали толкова е мощността на самото безжично зарядно, обаче не съм компетентен да кажа, тъй като мощността на зареждане зависи и от телефона.
viewtopic.php?p=267577&hilit=USB#p267577
Според неговото замерване - при безжичното зареждане - ток 390 mA, max 480mA, при 4V на батерията на телефона - т.е. зареждане с мощност 2W при неговия телефон. Дали толкова е мощността на самото безжично зарядно, обаче не съм компетентен да кажа, тъй като мощността на зареждане зависи и от телефона.
- neshtoZabavno
- Гараж: Skoda Octavia VRS Estate 2.0 TSI 2023
Зареждане на телефон
С кейс, без кейс си е същата работа. При мен с включените приложения за около един час пътуване успя да зареди около 2-3% някъде по спомен.

RACINGLINE ▪️ 034MOTORSPORT ▪️ SCORPION EXHAUSTS ▪️ MILLTEK SPORT ▪️ APR ▪️ KW SUSPENSION ▪️ CTS TURBO ▪️ DO88 PERFORMANCE ▪️ FORGE MOTORSPORT ▪️ WAGNER TUNING ▪️ EVENTURI
-
Ghjj
Зареждане на телефон
neshtoZabavno написа: 29.08.2023, 16:15:53 Лично мнение, не бих си взел телефон с безжично зареждане. Не съм много сигурен колко W-та е зарядно в моята Октавия, но зарежда супер бавно, телефона загрява доста и няма полза от това. Наскоро по време на по-продължително шофиране бях останал с около 7% батерия и телефона изобщо не се зареждаше тъй като се беше затоплил много от Android Auto + Youtube Music + Waze и самото безжично зареждане. Кабела си е за предпочитане според мен. Обмислям директно да махна буксата, това зарядно съвсем да го изключа, но трябва да се консултирам предварително дали това ще ми изкарва някаква грешка в мултимедията.
Как става самото зареждане?Приятелят ми има Шкода Октавия 2017 и в нея има едно местенце на което е изобразено телефон,който се зарежда.Слагам си телефона без кейс,но не зарежда.Как става самото зареждане?Да не би да трябва да включа нещо и да не би да е само за Андроид?neshtoZabavno написа: 29.08.2023, 16:15:53 Лично мнение, не бих си взел телефон с безжично зареждане. Не съм много сигурен колко W-та е зарядно в моята Октавия, но зарежда супер бавно, телефона загрява доста и няма полза от това. Наскоро по време на по-продължително шофиране бях останал с около 7% батерия и телефона изобщо не се зареждаше тъй като се беше затоплил много от Android Auto + Youtube Music + Waze и самото безжично зареждане. Кабела си е за предпочитане според мен. Обмислям директно да махна буксата, това зарядно съвсем да го изключа, но трябва да се консултирам предварително дали това ще ми изкарва някаква грешка в мултимедията.
- R Dynamic LR5
- Гараж: 6M
Зареждане на телефон
Ghjj, нищо не трябва да правите.
Аз също съм с Октавия 2017.
Уверете се, че гърбът на телефона приляга плътно в поставката за безжично зареждане.
Уверете се, че колата е на контакт/двигателят е включен.
Изчакайте няколко секунди.
По спомен, екранът на телефона трябва да светне и на него да излезе информация, че се зарежда.
Тествано с китайче на колега от форума, още когато правехме срещи в подземните паркинги на RING MALL, с Айфон 12 Pro Max на дъщеря ми и със Самсунг S10 на клиент.
Намерих и клипчета:
Аз също съм с Октавия 2017.
Уверете се, че гърбът на телефона приляга плътно в поставката за безжично зареждане.
Уверете се, че колата е на контакт/двигателят е включен.
Изчакайте няколко секунди.
По спомен, екранът на телефона трябва да светне и на него да излезе информация, че се зарежда.
Тествано с китайче на колега от форума, още когато правехме срещи в подземните паркинги на RING MALL, с Айфон 12 Pro Max на дъщеря ми и със Самсунг S10 на клиент.
Намерих и клипчета:
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Зареждане на телефон
До @Ghjj - Телефона трябва да има функция "Wireless Charging"..
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
-
istoyanov
- Гараж: Seat Leon ST FR
Зареждане на телефон
Възможно ли е да е Signal booster , а не Wireless Charger ?
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
Зареждане на телефон
istoyanov, е то има картинка на гумата. Ако е само телефон с антена е signal booster, ако има и знак QI , тогава е и безжично зареждане.
Често се подлъгват по картинка с телефон на гумата хората.
Често се подлъгват по картинка с телефон на гумата хората.
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
-
istoyanov
- Гараж: Seat Leon ST FR
Зареждане на телефон
Абсолютно това имах предвид за поста на @Ghjj. Според мен колата няма безжично зарядно.
Аз имам, поръчах го така с колата и честно казано съжалявам, че не добавих друга екстра, а това. С тази консумация за CarPlay/AndroidAuto зарядното не успява, телефонът грее и спира да го зарежда. И в ежедневието си все опе не съм фен на тази технология. Жицата е за предпочитане.

Последно промяна от istoyanov на 19.08.2024, 10:23:40, променено общо 1 път.
- spaldingrs
- Гараж: Карок Вижън 1.5 TSI DSG 2024
Ford Focus 3 1.0 ecoboost 125 кс 6M 2017
Зареждане на телефон
Здравейте колеги,
Аз също не съм доволен от безжичното зареждане, а предварително му се радвах. Много е слабо и грее предвид безжичното АА и затвореното пространство. Имам "Джъмбо" и си взех 40w адаптер.
Аз също не съм доволен от безжичното зареждане, а предварително му се радвах. Много е слабо и грее предвид безжичното АА и затвореното пространство. Имам "Джъмбо" и си взех 40w адаптер.
Отнасяй се с хората така, както искаш те да се отнасят с теб!
-
OctavianNot
- Гараж: Škoda Karoq
Зареждане на телефон
Да и аз съм със същите впечатления от безжичното - без охлаждане на отделението.. е неизползвамо. Дано в Кодиак2 и Супърб4 да са ги уцелили тея зареждачки. Нали там, уж имало охлаждане.
-
Migell
- Гараж: Superb III 2019 2.0 tdi 190 7DSG (комбе)
Зареждане на телефон
Ще използвам темата, за да не пускам нова.
Та ... при мен телефонът грее много при жично АА, Waze, Bluetooth и шерване на нет за двама в колата. Освен това почти не зарежда батерията. Вчера минах 200км и си беше на толкова проценти, на колкото тръгнах.
Има ли смисъл да пробвам с друг кабел, да правя някакви настройки на дисплея на телефона или са си така?
Колата С3 2019, телефонът е S24+.
Та ... при мен телефонът грее много при жично АА, Waze, Bluetooth и шерване на нет за двама в колата. Освен това почти не зарежда батерията. Вчера минах 200км и си беше на толкова проценти, на колкото тръгнах.
Има ли смисъл да пробвам с друг кабел, да правя някакви настройки на дисплея на телефона или са си така?
Колата С3 2019, телефонът е S24+.
- pavel31
- Гараж: Skoda Kodiaq 190 TDI 4x4
Зареждане на телефон
Всичко ти е наред с телефона и колата
Споделянето на интернет си "папка" батерия. И ние сме били така, когато принцесата има нужда от интернет отзад да играе на някаква игра.
Ride as much or as little, as long or as short as you feel. But ride. - Eddy Merckx