Здравейте!
Superb 2007 с автоматична скоростна кутия и наскоро ми се счупи пластмасовия бутон, който натиска палеца на лоста на избирача. Залепих го колкото да може да се натиска, но по някой път засяда вътре в лоста и е сравнително неприятно. Звънях на доста автоморги и донори (може би даже на всички), но никой нямаше налична глава на лост. Та, въпросите ми са, някой имал ли е подобен проблем, как го е решил и също така, дали ако взема глава на автомат пасат b5/6 или superb 2, мога да я наглася на моя?
Благодаря
Счупен избирач
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Deadleaves
- Гараж: Skoda Superb 1, 2.8 193
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
Счупен избирач
А в Еуратек провери ли цената,преди да търсиш по моргите?
- stanley
- Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
- Обратна връзка:
Счупен избирач
От Пасат 5, 5.5 става. Докато го подмениш може да разглобиш твоя за да не засяда палчето. Вдигаш нагоре пластмасата където ти ляга дланта, като хванеш лоста и можеш да махнеш лявата и дясната част от лъскавата пластмаса. После ще се ориентираш как да действаш спрямо, какво точно се е счупило.
-
Deadleaves
Счупен избирач
@igeorgiev82,
Не, не съм проверявал там. Не предполагах, че ще имат част за толкова стар модел, затова директно почнах с моргите.
@stanley,
То самото палче не засяда, а засяда точно лъскавата пластмаса, която служи за натискане на палчето. Ще взема глава за пасат 5 и направо ще я сменя.
Благодаря
Не, не съм проверявал там. Не предполагах, че ще имат част за толкова стар модел, затова директно почнах с моргите.
@stanley,
То самото палче не засяда, а засяда точно лъскавата пластмаса, която служи за натискане на палчето. Ще взема глава за пасат 5 и направо ще я сменя.
Благодаря
- igeorgiev82
Счупен избирач
Deadleaves, колата ти не е на 40г.,че да не се поддържат части за нея
Винаги проверявай първо там.Ще се изненадаш в разликата в цената на някои части,за нови и от морга![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Винаги проверявай първо там.Ще се изненадаш в разликата в цената на някои части,за нови и от морга
-
Deadleaves
Счупен избирач
@igeorgiev82,
Проверих там, като цяло предлагат много разновидности на скоростен лост. Проблемът е, че не знам точния номер на частта, която трябва да се смени. Също така, проверих цените на някои от тях и те варират между 200 и 300лв, което не мисля, че си заслужава в моя случай.
Но да, беше прав, че най-вероятно ще имат частта. Вбъдеще със сигурност ще проверявам първо там.
Благодаря
Проверих там, като цяло предлагат много разновидности на скоростен лост. Проблемът е, че не знам точния номер на частта, която трябва да се смени. Също така, проверих цените на някои от тях и те варират между 200 и 300лв, което не мисля, че си заслужава в моя случай.
Но да, беше прав, че най-вероятно ще имат частта. Вбъдеще със сигурност ще проверявам първо там.
Благодаря
- igeorgiev82
Счупен избирач
Щом е такава цената,не се надявай по моргите да я намериш за 30лв.Deadleaves написа: 25.08.2023, 15:23:01 Също така, проверих цените на някои от тях и те варират между 200 и 300лв
Джамбазите не ядат доматите с колците