Застраховане и правно съдействие пред съда
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
mykacu
- Гараж: 2016 Octavia 3 Combi DSG 2.0 150 (CRMB)
Здравейте, имам няколко вдлъбнатини в страничните врати и панели - някои с ужулен лак/боя, други по-леки. Получили са се по различно време, но не съм репортвал нищо на застрахователя по каско (булстрад). По условията на каско имам право на 2 щети без документ, но се чудя какво правя с останалите -
Може ли съвет по какви стъпки да процедирам? Отивам да завеждам щетите направо или първо да си избера сервиз и да поискам оферта, с която да ходя при застрахователя? При първоначалното "заснемане" преди 18 месеца няма отбелязани никакви щети, след което поднових (не се изискваше "заснемане").
Може ли съвет по какви стъпки да процедирам? Отивам да завеждам щетите направо или първо да си избера сервиз и да поискам оферта, с която да ходя при застрахователя? При първоначалното "заснемане" преди 18 месеца няма отбелязани никакви щети, след което поднових (не се изискваше "заснемане").
- donci
- Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl
Ще ти трябва я протокол от полиция, я двустранен протокол.
Каското как е сключено - с право на официален сервиз, доверен сервиз или по експертна оценка? Макар че е в трите случая не ти трябва оферта от сервиз.
-
mykacu
- Гараж: 2016 Octavia 3 Combi DSG 2.0 150 (CRMB)
Благодаря!
Доколкото знам, в някакъв период след изплащане на щетите трябва да отида да докажа, че са отстранени, нали? Не търся схема, просто не мога да намеря информация кой е културния начин да се оправят щетите, без да се прецакаш.
Право на доверен сервиз.
Окей, в такъв случай ми се струва удачно да избера двете най-видими щети да заведа пред застраховател по оценка. Мисля, че всичко може да се оправи с PDR, без едната, на която май ще трябва косъм боя/лак (имам от оригиналните комплекти).
Доколкото знам, в някакъв период след изплащане на щетите трябва да отида да докажа, че са отстранени, нали? Не търся схема, просто не мога да намеря информация кой е културния начин да се оправят щетите, без да се прецакаш.
- donci
- Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl
Задължително трябва ново заснемане на автомобила. Затова ако ще предявяваш претенция, оправи всички щети, та като снимат колата да е оправена отвсякъде.mykacu написа: 23.08.2023, 18:50:09 Доколкото знам, в някакъв период след изплащане на щетите трябва да отида да докажа, че са отстранени, нали?
-
Petar1966
- Гараж: Хюндай Аванте 1.6LPI
Petar1966 написа: 23.08.2023, 16:07:07 Здравейте колеги,имам питане:Как стоят нещата със застраховка,,Каско ", предната броня е спукана, не малко.Има следи от зелена боя, сутринта, като тръгвах за работа я видях!
Понеже досега не съм имал,, Каско", на знам как се процедира.
Колата вече е поместена от там дето е станал инцидентът.
[/quote
Обрат има в случая!
Оказа се, че дъщеря ми е направила белята!
Забърсала нещо в Мола!Май е кола ...
От днес вече няма да се качи в Хюндайя като шофьор, само като пасажер!
Та да видим докога,ни е бащите на момичета, сме малко меки...
Как да процедирам?
Да заявя че е на паркинга, или както си е било?
В,, Дженерали "е каското.Пълно Каско е.
Животът иска жертви,но няма да сме ние...
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Каско се прави, за да се покриват щети! Казваш, че е на паркинг станало и точка. А може и да кажеш - при маневра, закачих/ударих нещо си. В крайна сметка е по невнимание, а не нарочно! Това, че дъщеря ти е забърсала колата изобщо не е болка за умиране. Случват се такива неща не само на децата! Говори с нея и я помоли, следващия път ако се случи нещо такова - да ти каже веднага. Това не я прави лош, разсеян или невнимателен шофьор. Щерките (и синовете) са за обичане 
Последно промяна от zloQQ на 24.08.2023, 08:58:34, променено общо 1 път.
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
За първи път от 20 години ми се наложи да ползвам щета по застраховка имущество, сключена със съдействието на Васко.
Нещата станаха изцяло дистанционно със завеждане и описване.
Първи контакт със застрахователя на 16ти, на 18ти вече бяха превели парите, покриващи 100% направените от мен разходи.
Нещата станаха изцяло дистанционно със завеждане и описване.
Първи контакт със застрахователя на 16ти, на 18ти вече бяха превели парите, покриващи 100% направените от мен разходи.
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
- _v_
- Гараж: Шкода Октавия Скаут
@mykacu, изпрати ми снимки, когато имаш възможност на лично и ще обсъдим как най-добре да се заведат щетите.mykacu написа: 23.08.2023, 18:07:14 Здравейте, имам няколко вдлъбнатини в страничните врати и панели - някои с ужулен лак/боя, други по-леки. Получили са се по различно време, но не съм репортвал нищо на застрахователя по каско (булстрад). По условията на каско имам право на 2 щети без документ, но се чудя какво правя с останалите -
Застрахователно посредничество и правна защита - https://www.facebook.com/Обезщетение-от ... 626356002/
- _v_
@Petar1966, не е проблем да го декларираш така, както реално е станало - при маневра е настъпил удар (съприкосновение) с паркинг колче, стълб или т.н. Препоръчвам ти при деклариране на щетата да бъдеш все пак конкретен със сценария, т.е. предварително да знаеш къде и в какво си се ударил
Ако имаш нужда от съдействие съм на разположение.
Ако имаш нужда от съдействие съм на разположение.
Застрахователно посредничество и правна защита - https://www.facebook.com/Обезщетение-от ... 626356002/
-
ИзтрЪпнал
- Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23
В контекста на паркинг щетите и Алианц се зачудих за това, дали трябва да се снима колата след като са боядисвани детайли. При предявяване на такава щета и последващото и оправяне в ЕТ, не е необходимо да се заснема колата след извършен ремонт. След извършените дейности важен е документа при приемане на колата от собственика/ползвателя. Така каза човека от ЕТ , който ги завежда и снима.
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Минавам само да кажа БЛАГОДАРЯ на Васко. За всичко което прави за мен/нас
. За нула време ми пусна застраховки за цялото семейство и то почти без пари. Много благодаря.
-
Petar1966
- Гараж: Хюндай Аванте 1.6LPI
Всичко мина перфектно!Свързах се по телефона,, Дженерали ",заявих, че аз съм направил белята
. Заведоха щетата,направих необходими те симки,попълних електронен формуляр, качих снимки те .
Реших да не взимам пари,в доверен сервиз да я правят . Ще кача снимка със списъка на доверените сервизи в София.
Моля, някой ако има информация за някои от тях,нека сподели.
Реших да не взимам пари,в доверен сервиз да я правят . Ще кача снимка със списъка на доверените сервизи в София.
Моля, някой ако има информация за някои от тях,нека сподели.

Животът иска жертви,но няма да сме ние...
- JORDITO
Тъй като гледам, най-добре Лазурит.
- _v_
@Petar1966, аз имам добри впечатления от Викингс и Авто-Си.
- JORDITO
Не. Два пъти ос.....ха Ибизата на жената навремето с ремонт на праг. После от градушката пак там не се оправиха добре.