Предстояща покупка на Superb втора ръка

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Mu4MaHa

Шкода Новак

Мнение от Mu4MaHa »

Здравейте,
Предстои ми покупка на кола втора ръка и съм се спрял на Superb. В момента карам audi a3 8l 1.8t 4 врати. Колата предлага добро ускорение и добра стабилност, с което + приключват. Сега търся комфорт (добра возия и добра шумоизолация), повече пространство, малко лукс и хубава музика. Моделът мисля, че предлага всичко това. Друго важно нещо, което ще наблегна, колата да е на малко пробег - макс 100к км, за да си избегна главоболия със сериозни и скъпи ремонти. Спрял съм се на 2.0 tdi 150-190 hp, ръчни скорости, но може и dsg и да е комби. С кое да внимавам при покупката? При една проверка в еуратек едва ли ще мога да разбера всичко за колата, предполагам ще е добре да мина и през сервиз. Другото нещо с което не съм наясно са новите системи и екстри, които се предлагат в един съвременен автомобил. Има ли нещо важно, което трябва да има колата като екстра?
Поздрави, Колев!
Аватар
blindbard

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Karoq, 1.5 TSI, DPCA, 6M, Business, MY 2020
Обратна връзка:

Мнение от blindbard »

Mu4MaHa написа: 12.08.2023, 16:41:48 Има ли нещо важно, което трябва да има колата като екстра?
Това е много индивидуално! За един е едно, за друг - друго.
За мен са: лед светлини, безключов достъп и стартиране на двигателя, камера за заден ход, HHC /хил холд контрол/, автоматично превключване къси/дълги, Front Assist, 2 бр. USB, двузонов автоматичен климатик, регулиращ се по дължина и височина преден подлакътник, предни седалки с лумбална опора. Задължително за мен е и Android Auto/Apple Car Play съвместимост.
ЕА 211 EVO ACT, 110 kw/150 hp; тема: viewtopic.php?f=13&t=2656
Аватар
MHlebarov

Škoda Фен²

Гараж: 2.0 TDi 4x4 L&K 2018

Мнение от MHlebarov »

Аз карам 2.0tdi 190 4x4 2018 седан и смея да твърдя, че ако не търпиш да се возиш зад някой, и те кара да изпреварваш, 190к.с. е минимума откъм мощност за този кораб.
Откъм екстри -
1 не бих се разделил с: DCC - възможността да имаш твърдо возене по завоите и все едно "облак" усещане е неповторимо и няма опция да го сложиш след това
2 Обдухване на седалките - интериора на LnK оборудването.
3 Акустични стъкла - шума влиза предимно през джамовете - за щастие, тази платформа - Супърба - може да се сложи стъклопакет на предните и постфактум (и ако изолираш вратите и багажника става "бонбон")
*любопитен факт, който разбрах онзи ден - високите класове автомобили, имат говорители на предните арки, които гледат към челното стъкло. С помоща на микрофони, улавят шума идващ отвън и генерират обратния такъв - noise cancelling технология, която на практика елеминира шума.. брутално!
В момента в който, сложиш LnK ниво, 4х4 190 к.с. въглища. или 272+ бензин .. и то не остана екстра/система която да нямаш и да ти трябва.. (освен джамовете)
В темата на моята кола съм покрил темата с шума, ако имаш въпроси пиши.
Mu4MaHa

Шкода Новак

Мнение от Mu4MaHa »

Лебаров повечето екстри къде си ги изброил са на коли с високо оборудване. Гледам LnK на малко километри и цената не ми харесва. За адаптивното окачване съм навит напълно и ще гледам да има такова. Видях какво са ти направили на колата, сериозна изолация.
Лед фарове със сигурност е добре да има. Другите екстри къде си изброил blindbard ми се струва, че всички ги имат ако не се лъжа.
Че LnK в момента на под 80к км си е около 50 и нагоре, а моята кесия не е толкова тежка...
peshodh

Škoda Фен

Гараж: Skoda Superb 3 2.0TDI 190(+) 7DSG 4x4

Мнение от peshodh »

Mu4MaHa написа: 14.08.2023, 09:18:06 Лед фарове със сигурност е добре да има
Лед фарове преди фейса няма, но си купуваш едни лед крушки от фаровелайф, примерно, и светва повече от матричният фар на фейса, пък иначе за екстрите колкото повече, толкова повече, аз примерно съм с ниско ниво на обурудване и единствената екстра, която ми липсва са автоматични дълги. Според мен задължителните екстри са кейлес, подгрев и карплей. "Охлаждането" на седалките, не е активно, а е само вентилация, не е студен въздух и файда много няма, a от а3 8л и без двойни стъкла и дцц ще се родиш, разбира се по-добре би било и с тези екстри, все пак трябва да е постепенна градация, ако от 8л скочиш на чешката ес класа, после трябва да си купуваш ролс ройс. [smilie=pardon.gif]
Аватар
MHlebarov

Škoda Фен²

Гараж: 2.0 TDi 4x4 L&K 2018

Мнение от MHlebarov »

@peshodh,
-LED адаптациите - лед-а не умира ли откъм светене след 6м?
-обдухването - смученето на въздух е с цел да не се изпотяваш, а не с цел да се охлаждах;
@Mu4MaHa, чувам те какво ми казваш, аз сега погледнах цените .. така е, високи са. Може би, когато колегите са коментирали светлините, са имали предвид - адаптивните светлини с LEDдневни светлини; Адаптивните светлини - докато караш на дълги, затъмняват участъка на колата отсреща - ти продължаваш да имаш дълги фарове и да виждаш, но човека отсреща не е заслепен - това е уникално нещо и бих го пришил към задължителните екстри, да, даже май го бях забравил - толкова съм се приспособил към него;
peshodh

Škoda Фен

Мнение от peshodh »

MHlebarov написа: 14.08.2023, 11:33:55 -LED адаптациите - лед-а не умира ли откъм светене след 6м?
Аз съм с лед от ноември и все още свети безпогрешно, както се казва, фара ден прави, отделно имат 1 или 2 години гаранция и дори да им стане нещо ти ги сменят с нови, сложил съм и лед халогени и те светят яко. Жордито ми е пуснал завиването на халогените и при мигане с дълги да светват и халогените и те виждат от далеч на магистралата и е много готино, че се прибират бързо. Сравнявал съм два суперба, моя с лед и друг с ксенон и разликата е огромна, затова че за мен лед фара е първата задължителна модификация и след това е фолиото на всички прозорци.
Аватар
tsb

Škoda Ентусиаст

Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.

Мнение от tsb »

peshodh написа: 14.08.2023, 12:05:07 Аз съм с лед от ноември и все още свети безпогрешно, както се казва, фара ден прави, отделно имат 1 или 2 години гаранция и дори да им стане нещо ти ги сменят с нови, сложил съм и лед халогени и те светят яко. Жордито ми е пуснал завиването на халогените и при мигане с дълги да светват и халогените и те виждат от далеч на магистралата и е много готино, че се прибират бързо. Сравнявал съм два суперба, моя с лед и друг с ксенон и разликата е огромна, затова че за мен лед фара е първата задължителна модификация и след това е фолиото на всички прозорци.
То за това има пусната специална версия "Heroes of might and magic 3" надграждаща L&K.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
peshodh

Škoda Фен

Мнение от peshodh »

tsb написа: 15.08.2023, 00:05:43 Heroes of might and magic
Никога не съм я чувал, погледнах в гугъл и не успях и да я намеря. Аз дори не съм и с ЛК, но дори и да има такава версия, тя пак ще е с ксенонов фар(преди фейса), съмнявам се да са направили изцяло нов фар само за едната версия и да не се предлага като екстра на другите.
gedo

Шкода Новак

Гараж: Octavia 3, Seat Leon KL

Мнение от gedo »

[smilie=sarcastic.gif]
Аватар
stanley

Škoda Ентусиаст

Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
Обратна връзка:

Мнение от stanley »

MHlebarov написа: 13.08.2023, 12:16:53 Аз карам 2.0tdi 190 4x4 2018 седан и смея да твърдя, че ако не търпиш да се возиш зад някой, и те кара да изпреварваш, 190к.с. е минимума откъм мощност за този кораб.
Това е малко субективно твърдение. Тези със Суперб 3 - 2.0TDI / 150к.с. значи почти не изпреварват поради липса на мощност. Аз съсм със Суперб 2 -140к.с. дизел, пък си изпреварвам прилично. Даже последния път, като се прибирах към София една Панамера със лепенки home 2 you, ми се моташе между Луковит и магистралата и като стъпихме на равното и правото ми показа, колко му върви колата...
Аватар
sonnyer

Škoda Ентусиаст

Гараж: Kia Sportage NQ5 1.6 T-gdi 150ps Manual-6 speed
Ex: Skoda Superb II FL CFGB

Мнение от sonnyer »

stanley написа: 16.08.2023, 12:34:58 една Панамера със лепенки home 2 you, ми се моташе между Луковит и магистралата и като стъпихме на равното и правото ми показа, колко му върви колата...
какво визираш ? Не ми стана ясно.
Аватар
stanley

Škoda Ентусиаст

Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
Обратна връзка:

Мнение от stanley »

sonnyer написа: 16.08.2023, 12:57:12 stanley написа: ↑16.08.2023, 12:34:58
една Панамера със лепенки home 2 you, ми се моташе между Луковит и магистралата и като стъпихме на равното и правото ми показа, колко му върви колата...
Визирам, че не всичко опира до конски сили при изпреварвания, особено на път със завои и къси прави отсечки. Човек ако няма усет и не си познава колата и с много конски сили пак няма да изпреварва.

А конкретно за случая с Панамерата, човека на 2-3 пъти тръгваше да изпреварва и се отказваше, съответно се връщаше колоната - просто беше странна гледка. Отсечките си бяха прилично дълги, предполагам и мощност не му липсваше, просто нещо му липсваше увереност или не й беше свикнал. На магистралата вече си даде газ и изчезна, но преди това се влачи с колоната, а не липсваха възможности за изпреварвания.
Аватар
sonnyer

Škoda Ентусиаст

Гараж: Kia Sportage NQ5 1.6 T-gdi 150ps Manual-6 speed
Ex: Skoda Superb II FL CFGB

Мнение от sonnyer »

Аха, ясно. Ами има ги и такива. Което пък е по-добре, ако не се чувства спокоен, да си се влачи, вместо да прави предпоставки за инциденти. [smilie=pardon.gif]
Аватар
tsb

Škoda Ентусиаст

Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.

Мнение от tsb »

stanley написа: 16.08.2023, 13:41:27
sonnyer написа: 16.08.2023, 12:57:12 stanley написа: ↑16.08.2023, 12:34:58
една Панамера със лепенки home 2 you, ми се моташе между Луковит и магистралата и като стъпихме на равното и правото ми показа, колко му върви колата...
Визирам, че не всичко опира до конски сили при изпреварвания, особено на път със завои и къси прави отсечки. Човек ако няма усет и не си познава колата и с много конски сили пак няма да изпреварва.

А конкретно за случая с Панамерата, човека на 2-3 пъти тръгваше да изпреварва и се отказваше, съответно се връщаше колоната - просто беше странна гледка. Отсечките си бяха прилично дълги, предполагам и мощност не му липсваше, просто нещо му липсваше увереност или не й беше свикнал. На магистралата вече си даде газ и изчезна, но преди това се влачи с колоната, а не липсваха възможности за изпреварвания.
Хе-хе, точно там си пътувам редовно и е пределно ясно, че даже и с настоящата машина Шкодата, ако не искам да ме изпревари някой няма. Местата за нормално не безразсъдно изпреварване са 3-4 и при сегашния брутален трафик и в двете посоки пък хич.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
Публикувай отговор

Обратно към “Superb III”