Обслужване на ангренажно задвижване (и не само) - 2.0TDI
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- maxuel82
- Гараж: Skoda Octavia II 2.0 TDI (140 Hp) 2012г.
Когато колата е била нова от Шкода препоръчват смяна на ангренажен на 150000км или 5г . Така - при мен веднъж е сменян когато колата е била на 120000км. 2018година. Сега съм на 177000 почти 60000км НО са минали повече от 4 години от смяната . Та питането ми е- след като се смени оригиналния ангренажен комплект с който е била оборудвана като нова , по на често ли трябва да се сменя или пробега и годините си важат както когато е била нова ? Скоро сменях маслото и свалих пластмасовия капак и ангренажен си изглежда много свеж , та мисля по е 100000 км като мина тогава да го сменям ?
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
На моята O2 2.0 TDI-PD BKD правилото е "Първа смяна на 120 000 км, всяко следващо на 80 000 км", т.е. следващите смени не са със същите условия като на първата. Случайно го научих, когато отидох за 2-ра смяна след 120 000 км от първата и в сервиза (не е Еуратек) майсторът ме попита защо съм чакал, а не съм сменил след 80 000 км, както било предписанието за смените след първата.maxuel82 написа: 02.08.2023, 22:45:38 Та питането ми е- след като се смени оригиналния ангренажен комплект с който е била оборудвана като нова , по на често ли трябва да се сменя или пробега и годините си важат както когато е била нова ?
maxuel82, карай си спокойно, няма нужда да сменяш след само 60 000 км.
- maxuel82
- Гараж: Skoda Octavia II 2.0 TDI (140 Hp) 2012г.
Ясно, мерси !