Kamiq Style 1.5tsi evo2 6мт

Модел Yeti от 2009 до 2017
Karoq от 2017
Kamiq от 2019
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

ava7ar4e написа: 30.07.2023, 14:14:23 И при Vision са включени в пакета.
Да, аз имах предвид стандартните нива на оборудване - Active, Ambition, Style, Monte Carlo.
Vision и Business се водят специален модел.
mitex1983

Škoda Фен

Гараж: Шкода Супърб 2.0TDI DSG 170 hp & Шкода Фаворит 1.3

Мнение от mitex1983 »

Честито! Много безаварийни километри с новата кола! Как са нивата на шум при скорост от около 100км?
ИзтрЪпнал

Škoda Фен²

Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23

Мнение от ИзтрЪпнал »

Повозихме се семейно вчера до яз.Белмекен и околията. До около 100км по километраж е доста добре откъм тишина в купето, обаче беше безветрие. Тестовия автомобил Камик бизнес 1.5тси 6мт го бях карал до 120кмч с вятър и имаше завихряния около А колоната. Поносими бяха. С включена тиха музика биха се елеминирали.

Впечатления
Приятна динамика, лесно се изпреварва на изкачване и 2посочен път. Карах го във всички работни режими до около 4-5к об\мин за кратко няколко пъти даже. Но го държа в 2-3к об\мин в повечето пъти. Навик от стария атмосферен мотор. Дърпа от 1.3к оборота. Нямам хил холд, но много лесно се потегля на изкачване от спряло положение.

Окачването предразполага към бързи завои като за класа си и сравнена с последните 2 поколения фиести е пак толкова накланящ се. Или съвсем малко повече.

За 2зоновия климатик:
ss27 написа: 30.07.2023, 12:52:46 Не че на Камика са го измислили много по-добре, липсват ми някой копчета за вкл/изкл на компресора на климатика и регулиране на вентилатора...
Пускам го на вентилатор без компресор, последните 5мин преди да я прибера и е тегаво да уцелиш екрана, освен ако не си на светофар. Иначе автоматичен режим със среден вентилатор покрива останалите ситуации.

Музиката е добре, но трябва да се поиграе с еквилайзера и настройките къде да е центриран звука в купето.
smoke написа: 30.07.2023, 13:39:22 Много добре си направил, че си взел 6MT вместо DSG. Имаш и копчета за климатика, имаш и истинска ръчна спирачка.
Точно това търсех.

Благодаря за пожеланията. Да сме живи и здрави, и останалото ще е лесно.
Аватар
makaveli

Škoda Ludicrous

Гараж: Dacia Sandero Stepway Eco-G 100,
Fiat Fiorino 1.4i,
Citroen C3- служебна

Мнение от makaveli »

Честита придобивка и много навъртени километри с нея! браво
Аватар
Simov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Ex: Seat Ibiza 6l, 1.9 TDI, 101 к.с.
Skoda Octavia III 1.6 TDI, 110 к.с.

Мнение от Simov »

Честито! Много безаварийни километри!
Изображение
Аватар
ss27

Шкода Новак

Гараж: Skoda Kamiq 1.5 TSI DXDB 6MT

Мнение от ss27 »

ИзтрЪпнал написа: 31.07.2023, 08:11:38 Пускам го на вентилатор без компресор, последните 5мин преди да я прибера и е тегаво да уцелиш екрана, освен ако не си на светофар. Иначе автоматичен режим със среден вентилатор покрива останалите ситуации.
Точно и аз имам навика да изключвам компресора и да оставям на вентилатор няколко минути преди да се прибера. Намерих сравнително удобно решение в крайна сметка - може да се изкара като пряк път в падащото отгоре меню на Болерото.
Alexdencheva

Шкода Новак

Мнение от Alexdencheva »

ss27 написа: 30.07.2023, 12:52:46 Супер е, колега! Честито и безаварийно!

Не знаех, че толкова бързо се случвали нещата с поръчката на нови Камици. Моят дилър нищо не ми спомена, но го разбирам, гледаше да си продаде наличните автомобили, а аз естествено веднага клъвнах на последния наличен Камик с Bussiness оборудване, защото си мислех, че иначе ще чакам с месеци. Сега като ти гледам времето от поръчка до доставка е само две седмици повече от моето. Определено си заслужава да се изчака за малко по-високото оборудване, но такъв ми бил късмета на мен ще си я карам с по-малко екстри.

Иначе имах подобни колебания като твоите, дачии не съм гледал въобще заради слабата оценка за безопасност, които им дават, но се колебаех между Октавия, Скала и Камик. Октавията е уж по-висок клас, но ми дойде малко по-дълга за гаражчето и не ми хареса, че всичко се управлява от мултимедията. Не че на Камика са го измислили много по-добре, липсват ми някой копчета за вкл/изкл на компресора на климатика и регулиране на вентилатора... Като че ли най-много ми допадна Скалата от трите, но тъй като трябва да се чака, отпадна и при мен като опция.

Един въпрос: за какво ги използвате тези допълнителни usb портове до огледалото? Камери ли слагате допълнително или нещо друго? Защото аз имам два usb порта долу на конзолата и два отзад, и си мислех че трябва да са ми предостатъчни.
Това май е изключение или ако няма добавени много неща.
Ние поръчахме на 06.06, предвидена е за производство средата на октомври. Нивото е Vision, 1.5 DSG, добавени са цвят, джанти, безключово палене.
Надявам се да я изместят и да дойде по-рано, но в крайна сметка когато... тогава.
tahumbata

Škoda Фен

Гараж: Karoq Style 2019 1.5 TSI DSG 4x4 лава син металик

Мнение от tahumbata »

smoke написа: 30.07.2023, 13:39:22 Много добре си направил, че си взел 6MT вместо DSG. Имаш и копчета за климатика, имаш и истинска ръчна спирачка. Истински автомобил!
От какви съображения пишеш, че е по-добре ръчните скорости пред ДСГ-то? Също и какви преимущества има ръчната спирачка спрямо електромеханичната? Предполагам изключваме дрифта при такъв тип автомобил.

Аз пък съм много резервиран към кросоувър без 4х4, нищо, че се води по-скоро градски автомобил Камика. Преди да видя разликата между само предно и 4х4, не вярвах, че ще ми трябва или пък ще усетя някаква разлика. Сега обаче вече кросоувър само с предно не бих купил, дори ако е по-голяма колата, примерно Супърб или дори Пктавия, задължително бих искал да е 4х4.
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

ABBC3_OFFTOPIC
tahumbata написа: 31.07.2023, 12:49:35 От какви съображения пишеш, че е по-добре ръчните скорости пред ДСГ-то?
Моят кратък опит с DSG е показал следното:
DSG-то сменя към по-висока предавка на много ниски обороти. На 70 км/ч вече си на 7-ма скорост, като то е изредило 7 скорости (6 смени). Иначе ако съм с ръчна кутия, на 70 км/ч бих се движил на 4-та скорост, а не на 7-ма. По-този начин DSG-то се мъчи да държи максимално ниски обороти, за икономия. Затова при възможност то те държи на 1400-1500 оборота. Там няма достатъчно голям въртящ момент, за да ускориш бързо, ако натиснеш педала на газта. Затова, когато натиснеш педала, то първо сваля предавка (downshift), за да влезе в обороти, където има по-голям въртящ момент. Цялото това упражнение се изразява в усещане за забавяне и придърпване. Да, можеш да превключиш на Sport, където ще държи по-високи обороти, но там пък при намаляване на скоростта сменя към по-ниска предавка доста нервно. Перата на волана за ръчна смяна на скорости (ако имаш такива) също не са панацея, тъй като когато си превключил на ръчно управление и си на Drive, след 15-20 секунди автоматично връща обратно на автоматично. Ако пък искаш да изключиш от скорост трябва да ползваш джойстика/лоста, а пък за смяна на скорост - перата на волана. Не е удобно, през цялото време трябва да мислиш лост ли, перо ли, кое перо.

При ръчните кутии няма такива проблеми - ти си избираш на коя предавка да си. Имаш директно усещане за трансмисията и колата. Даваш газ и колата директно скача, без чудене, замисляне, downshift и прочие.

С DSG-то се свиква, както ми беше казал един форумец преди година - "DSG-то изисква свикване с него и по-друг начин на шофиране, който се придобива след 1 година каране на DSG", но за мен директното усещане на колата и удоволствието от шофирането с ръчна кутия са много по-големи.
tahumbata написа: 31.07.2023, 12:49:35 Също и какви преимущества има ръчната спирачка спрямо електромеханичната?
Ако ти се наложи в сложна ситуация бързо да ползваш ръчната спирачка, много по-бързо ще хванеш и дръпнеш лоста, отколкото да намериш копчето на електромеханичната и да изчакаш докато тя зацепи. Също така механичната ръчна спирачка можеш да си я дозираш с лоста колко да зацепи, докато електромеханичната винаги стяга на макс.
Аватар
vfurlanski20

Škoda Фен

Гараж: Skoda Оctavia 3
Skoda Fabia 3

Мнение от vfurlanski20 »

Честита придобивка! браво
Аватар
DoH_KuXoT

Škoda Ентусиаст

Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp

Мнение от DoH_KuXoT »

Абсолютно подкрепям всичко казано. С DSG от три месеца, преди това само ръчни кутии и все още свиквам на изброените недостатъци.
Аватар
Us3rnam3d

Škoda Фен²

Гараж: Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K

Мнение от Us3rnam3d »

ABBC3_OFFTOPIC
И аз все още свиквам с DSG-то, но не мисля, че някога бих се върнал на ръчни скорости. Има си някои специфики, лично при мен вече сменя супер неусетно, номера е особено на по ниските предавки точно преди да смени отпускате газта съвсем леко и после продължавате. При мен (6 степенно DQ250) също сменя доста рано, на между 65 и 70км/ч вече съм на 6 скорост, но се свиква. В града му свикнах, на магистралата му свикнах, остават само междуградските двулентови пътища, където при изпреварвания трябва да си прецениш времето преди да тръгнеш да изпреварваш, аз просто смъквам предавка надолу от перата и така. Не знам защо някой би искал да изключи от скорост каквато и да е кутия по време на движение (но това е доста дълга тема и не ми се задълбава). Аз пък му се кефя как вече по- адекватно ме познава и знае каква предавка в какви условия очаквам. Примерно на кръговото на Драгалевци в София, като се качвам нагоре към Фантастико е баир, но в самото кръгово е лек наклон преди изкачването, като взех колата се опитваше да качва баира на 3-та, след някои минавания точно преди излизане от кръговото ми смъква на 2ра, което е точно което очаквам. И на други места по същия начин. Най- дразнещото за мен е колко рано включва на 2-ра предавка, буквално отлепяш и тя вече хваща 2-ра, някой път почти трябва да спра до 0км/ч, за да върне 1ва. На големи изкачвания по разбити пътища постоянно сменя от 1 на 2, което също ме дразни, но това се лекува супер лесно, просто минавам в ръчен режим и карам на първа. Ако пътя се оправи, минавам на втора. И така. DSG-то е баланс между две различни кутии, няма никога да стане истински автомат, но ми харесва икономията, която дава. И пак да кажа - кефи ме да го "обучавам" [smilie=sarcastic.gif]
Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

DoH_KuXoT написа: 31.07.2023, 13:51:15 С DSG от три месеца, преди това само ръчни кутии и все още свиквам на изброените недостатъци.
2 години вече е при мен. Карам, ама и си псувам периодично на ум.
Бееееее.....
ИзтрЪпнал

Škoda Фен²

Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23

Мнение от ИзтрЪпнал »

Alexdencheva написа: 31.07.2023, 10:06:38 безключово палене
Което е стандартно в стайл . Навярно за кеси е било доплащането ;)

Иначе точно преди да конфигурирам и проследявайки хода на доставките, сякаш "проблемните" екстри са някои или съвкупност от подгревите на седалки, челно стъкло, дигитален кокпит.
tahumbata написа: 31.07.2023, 12:49:35без 4х4
Като не-фетишист на тема зимни спортове и за всекидневен автомобил, бих предпочел платформа с адекватно разпределение на масите между 2та моста, един задвиждащ мост и хардуерен диференциал обаче ;)
Аватар
makaveli

Škoda Ludicrous

Гараж: Dacia Sandero Stepway Eco-G 100,
Fiat Fiorino 1.4i,
Citroen C3- служебна

Мнение от makaveli »

@ИзтрЪпнал, дай да ги съберем, моята и твоята, и да направим едно "ин депт рИвю" ?
[smilie=sarcastic.gif]
Публикувай отговор

Обратно към “Škoda Kamiq, Karoq, Yeti”