Абонамент за Навигация за Bolero
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Slate
Здравейте колеги,
дали някой е зскупувал абонамент за навигацията при О4 за болеро.
Ако имате впечатления моля да споделите дали покупката си струва особенно при наличието на google maps или waze?
Дали с абонамента върви и разпознаване на знаци?
Благодаря предварително.
дали някой е зскупувал абонамент за навигацията при О4 за болеро.
Ако имате впечатления моля да споделите дали покупката си струва особенно при наличието на google maps или waze?
Дали с абонамента върви и разпознаване на знаци?
Благодаря предварително.
- pdimanov
- Гараж: VW T-roc 2019, 1.5 TSI, 150hp, 7-speed DSG
Superb III FL Scout 2020, 2.0 TDI, 190hp, 7-speed DSG
Не мисля, че си струва при наличието на Maps и Waze. Единственият плюс е, че получаваш навигация на дигиталното табло, ако имаш такова.
-
Slate
Благодаря за мнението. Да имам дигитално табло и за това се чудя. Интересно ми е дали и знаците ще се показват.
- Мичев
- Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG
Ако се показват, ще са тези които са налични в картата - едва ли колата при закупен пакет за карти автоматично ще добави и разпознаване на знаци. От друга страна ограниченията са налични и във waze.
Вградената карта бих ползвал само ако съм в страна като Турция и ще гледам да си пестя интернет трафика. До сега всичките ми опити за ползване на вградената са завършвали със споменаването на родата на тия дето са я правили.
И не на последно място - ако не ползваш БДС подредба - си е живо наказание докато изпишеш нещо на български.
Вградената карта бих ползвал само ако съм в страна като Турция и ще гледам да си пестя интернет трафика. До сега всичките ми опити за ползване на вградената са завършвали със споменаването на родата на тия дето са я правили.
А при търсене ако не се изпише "улица" - успех с намирането на резултат.Завийте надясно по улица улица Ххххх
И не на последно място - ако не ползваш БДС подредба - си е живо наказание докато изпишеш нещо на български.
- atanashh
- Гараж: Octavia 4 RS TDI 4x4 7DSG
Хахаха вярно ли е толкова зле? Ако няма "улица" може да търси за галактика с това имеМичев написа: 30.07.2023, 17:01:09 А при търсене ако не се изпише "улица" - успех с намирането на резултат.
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
@Мичев
Мичев, вградената навигация изисква ли да се плаща такса всяка година за актуализиране на картите?
И още нещо - за да се активира тя по-късно (след закупуването на колата), таксата беше нещо от порядъка на 700 лв. А ако се поръча навигацията като екстра заедно с колата, цената беше нещо от порядъка на 1600-1700 лв. Разликата между двете за какво е? Бях чул, че когато е поръчана заедно с колата, се получавал и някакъв гласов контрол на навигацията, докато при по-късно активиране на навигацията (което е за само 700 лв) само тя се активирала без гласовия контрол. Така ли е, това ли е разликата?
Мичев, вградената навигация изисква ли да се плаща такса всяка година за актуализиране на картите?
И още нещо - за да се активира тя по-късно (след закупуването на колата), таксата беше нещо от порядъка на 700 лв. А ако се поръча навигацията като екстра заедно с колата, цената беше нещо от порядъка на 1600-1700 лв. Разликата между двете за какво е? Бях чул, че когато е поръчана заедно с колата, се получавал и някакъв гласов контрол на навигацията, докато при по-късно активиране на навигацията (което е за само 700 лв) само тя се активирала без гласовия контрол. Така ли е, това ли е разликата?
- Мичев
Да, изисква. Уж може да се актуализира оффлайн, но аз така и не успях да постигна успех. Единият път се актуализира, но смятам, че е било ОТА а не от картата на флашката. За ръчна актуализация дори и след година е наличен файл за смъкване, но както казах - аз не успях да го налея в колата.smoke написа: 30.07.2023, 18:29:42 Мичев, вградената навигация изисква ли да се плаща такса всяка година за актуализиране на картите?
Идея си нямам. S3 и O4 са на различни платформи и при О4 има разни глезотии за закупуване, докато при S3 - няма. За да е възможно предполагам О4 идва с по-пълен хардуер и е орязана само софтуерно.smoke написа: 30.07.2023, 18:29:42 И още нещо - за да се активира тя по-късно (след закупуването на колата), таксата беше нещо от порядъка на 700 лв. А ако се поръча навигацията като екстра заедно с колата, цената беше нещо от порядъка на 1600-1700 лв. Разликата между двете за какво е?
Ако това е "Лаура" - е абсолютна глупост която никога не е успявала да разбере прости команди. Скоро даже рових за опция да я изключа перманентно.
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
О, извинявай - аз се заблудих, че си с О4, понеже темата е за О4.Мичев написа: 30.07.2023, 20:27:11 Идея си нямам. S3 и O4 са на различни платформи и при О4 има разни глезотии за закупуване, докато при S3 - няма. За да е възможно предполагам О4 идва с по-пълен хардуер и е орязана само софтуерно.
Да, при О4 устройството си съдържа навигация, но тя не е активна. След плащане на такса тя се активира и се появява в менюто. Беше ми интересно дали при О4 след като се плати ще искат после ежегодни плащания и за актуализации на картите.
Май не става въпрос за гласовия асистент "Лаура". При О4 доколкото знам всички О4 си имат "Лаура".Мичев написа: 30.07.2023, 20:27:11 Ако това е "Лаура" - е абсолютна глупост която никога не е успявала да разбере прости команди.
Май става въпрос за гласов контрол на навигацията или пък за интеграция на навигацията с гласовия асистент "Лаура" ???
- Мичев
Може би е моя грешка, че считам, че след като О4 и S3 са с MIB3 - разликата им е само в размера на екрана.smoke написа: 30.07.2023, 21:37:14 О, извинявай - аз се заблудих, че си с О4, понеже темата е за О4.