Kamiq Style 1.5tsi evo2 6мт

Модел Yeti от 2009 до 2017
Karoq от 2017
Kamiq от 2019
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
ИзтрЪпнал

Škoda Фен²

Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23

Мнение от ИзтрЪпнал »

Събитията бяха, че бях заявил една дачия, защото сервизният център и автосалона са на 15тина мин пеш от домашния адрес. И също така ценово беше поносима задача. Обаче от гледна точка на ергономия, вътрешно пространство и усещане за автомобила правех компромиси. Такива са ми възприятията при направени тестови карания на дъстър, сандеро, скала, камик, фабия. Всичките, без фабия, съм ги карал по час или повече.

И така до около средата на април, или 6 месеца след като пуснах аванс за Дачията, когато видях, че има раздвижване в доставките на Шкодите и имаше в сайта на ЕТ произведени и налични коли. Тогава в офиса имахме умерен работен застой, което благоприятстваше събитията да се случват лесно. Направихме няколко срещи и карания на различните модели.

Исках Скала, със стандартно окачване и фул лед фарове, но реалният срок за доставка не ме устройваше. В хода на разговора търговецът предложи заявени от ЕТ автомобили Камик, но всички или имаха екстри за които не виждах смисъл да доплащам, или им липсваше нещо, което търся. Пробвах в автосалона и O4, но критерия откъм външни размери и управление на функционалности само от таблет не ми допадат/ха. Също така не исках да надхвърлям виртуалния бюджет, който беше за съвсем друг автомобил в началото [smilie=sarcastic.gif]

По думите на търговецът по онова време, ЕТ имаха квоти за Камик и ако избегвах някои екстри , вероятността да я карам скоро се увеличаваше. Така конфигурирах Камик Стайл, 1.5тси, 6мт, с допълнително добавени металик, юсб портовете до огледалото за обратно виждане и в подлакътника, падаща облегалка на пътническата седалка отпред и секретните болтове на колелата. Пропуснах надграждането на фаровете, които исках, но се надявам следващата да е по-интересната кола откъм екстри и комфорт.

Фактите са 22.05.2023г преведен аванс за нова поръчка. По това време дилърското допринасяне към крайната цена в договора беше -3% от базовата за стайл и гумени стелки. 10тина дни по-късно беше планирана за последна седмица на юни. В Пловдив беше на 24юли. На предварителния оглед огледах всичко и нямаше липси. Наснимах всякакви хартии с кодове и характеристики, които стояха вътре. Даже получих бягащи пътепоказарели отзад, докато по ценова листа бяха с такива с нажежаема жичка. Вчера, 28юли я прибрах регистрирана.

При издаването получих почти измита кола, ключодържател, калъф за документи, ръководството за употреба на хартиен носител и копие на сертификатa (Certificate of conformity), който остава в кат при регистрацията. Всички стелки бяха по местата си , а текстилните в багажника. Заявих и разни аксесоари като калобрани и гумена постелка с висок борд за багажника.

Хората от ЕТ, които срещнах са поне ниво нагоре като класа в комуникацията и отношението спрямо това което получих от омникар в Пловдив.

Днес разбрах, че нямам пожарогасител и аптечка. Ще взема тези дни. И по литър масло и антифриз да има [smilie=sarcastic.gif]

Кратка галерия:
https://drive.google.com/drive/folders/ ... 8Qd_nqjyNF
Последно промяна от ИзтрЪпнал на 29.07.2023, 15:57:28, променено общо 3 пъти.
Аватар
Us3rnam3d

Škoda Фен²

Гараж: Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K

Kamiq Style 1.5tsi evo2

Мнение от Us3rnam3d »

Честито! Цветът е супер.
Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K
Аватар
Мичев

Škoda Фен²

Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG

Kamiq Style 1.5tsi evo2

Мнение от Мичев »

Честито. Със здраве да си я караш и да не ти се налага да посещаваш сервизи, освен за обслужване.
ИзтрЪпнал написа: 29.07.2023, 15:11:58 Ще взема тези дни. И по литър масло и антифриз да има [smilie=sarcastic.gif]
Това не мисля, че е нужно ;)
Аватар
blindbard

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Karoq, 1.5 TSI, DPCA, 6M, Business, MY 2020
Обратна връзка:

Мнение от blindbard »

ИзтрЪпнал, честито! Много безаварийни километри и нови приключения с машинката! Разходи само за гориво и... нощувки! :)
ЕА 211 EVO ACT, 110 kw/150 hp; тема: viewtopic.php?f=13&t=2656
Аватар
R Dynamic LR5

Škoda Фен²

Гараж: 6M

Мнение от R Dynamic LR5 »

Много е красива колата, поздравления, честито за новата придобивка. :)
Радостта и положителните впечатления да се запазят и занапред и само да се увеличават, на хубави места да пътувате с лъскавата каляска, с подходяща компания и в съпровод на любимата Ви музика. :)
Аватар
yovko

Škoda Фен

Гараж: Kamiq TSI 110hp (2023)
Обратна връзка:

Мнение от yovko »

Честито, комшу! наздраве
Аватар
spaldingrs

Škoda Фен²

Гараж: Карок Вижън 1.5 TSI DSG 2024
Ford Focus 3 1.0 ecoboost 125 кс 6M 2017

Мнение от spaldingrs »

Честито и от мен!!! Безаварийно и с кеф да й въртиш километрите. браво
Отнасяй се с хората така, както искаш те да се отнасят с теб!
Аватар
donci

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl

Мнение от donci »

Честита придобивка!
Да й се кефиш максимално!
наздраве
mukot

Škoda Фен²

Гараж: Honda ZR-V Advance e:HEV; Toyota Cororlla Cross 2,0L HEV Executive plus

Мнение от mukot »

Честито и от мен! Със здраве да се кара! :)
ava7ar4e

Шкода Новак

Гараж: Kamiq Vision 1.5 TSI

Мнение от ava7ar4e »

Честито! Много безаварийни километри и хубави емоции. :)
Аватар
ss27

Шкода Новак

Гараж: Skoda Kamiq 1.5 TSI DXDB 6MT

Мнение от ss27 »

Супер е, колега! Честито и безаварийно!

Не знаех, че толкова бързо се случвали нещата с поръчката на нови Камици. Моят дилър нищо не ми спомена, но го разбирам, гледаше да си продаде наличните автомобили, а аз естествено веднага клъвнах на последния наличен Камик с Bussiness оборудване, защото си мислех, че иначе ще чакам с месеци. Сега като ти гледам времето от поръчка до доставка е само две седмици повече от моето. Определено си заслужава да се изчака за малко по-високото оборудване, но такъв ми бил късмета на мен ще си я карам с по-малко екстри.

Иначе имах подобни колебания като твоите, дачии не съм гледал въобще заради слабата оценка за безопасност, които им дават, но се колебаех между Октавия, Скала и Камик. Октавията е уж по-висок клас, но ми дойде малко по-дълга за гаражчето и не ми хареса, че всичко се управлява от мултимедията. Не че на Камика са го измислили много по-добре, липсват ми някой копчета за вкл/изкл на компресора на климатика и регулиране на вентилатора... Като че ли най-много ми допадна Скалата от трите, но тъй като трябва да се чака, отпадна и при мен като опция.

Един въпрос: за какво ги използвате тези допълнителни usb портове до огледалото? Камери ли слагате допълнително или нещо друго? Защото аз имам два usb порта долу на конзолата и два отзад, и си мислех че трябва да са ми предостатъчни.
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

ss27 написа: 30.07.2023, 12:52:46 за какво ги използвате тези допълнителни usb портове до огледалото? Камери ли слагате допълнително или нещо друго? Защото аз имам два usb порта долу на конзолата и два отзад, и си мислех че трябва да са ми предостатъчни.
USB-портът на панела при огледалото е удобен за видеорегистратор. Също и за телефон или навигационна система, монтирани на стойка на стъклото.

Вие имате 2 порта отзад на Jumbo box-а, защото сте с ниво на оборудване Business. То ги включва стандартно. Останалите нива на оборудване на Kamiq стандартно нямат USB-портове там, а трябва да се поръчват като екстра.
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

ИзтрЪпнал, желая красиви маршрути, незабравими пътувания и удоволствие от шофирането.
Колата изглежда супер! Хубав цвят и хубави джанти, отиващи добре на този модел. Много добре си направил, че си взел 6MT вместо DSG. Имаш и копчета за климатика, имаш и истинска ръчна спирачка. Истински автомобил!
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Честито, много безаварийни километри.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
ava7ar4e

Шкода Новак

Гараж: Kamiq Vision 1.5 TSI

Мнение от ava7ar4e »

smoke написа: 30.07.2023, 13:30:54 Вие имате 2 порта отзад на Jumbo box-а, защото сте с ниво на оборудване Business. То ги включва стандартно. Останалите нива на оборудване на Kamiq стандартно нямат USB-портове там, а трябва да се поръчват като екстра.
И при Vision са включени в пакета.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Škoda Kamiq, Karoq, Yeti”