Класически, редки и спортни автомобили. Теми свързани с Тунинг
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
The Hooligan написа: 28.07.2023, 13:27:56
Значи, като се има предвид, че имам фул буст на 3800 об/мин и мотора развърта до 7400 оборота, ще е по-добре да взема дизелова кутия,
Не става за магистрала и круизване дизела за мен.
Няма да може да я натовариш кутията с това турбо .
Няма да имаш Бууст, за да върви колата като хората на 5-та и 6-та.
Трябват му Обороти на Хулигана да върви и да има ряз.
Не ме питай откъде знам.
Едно идване до събора и не съм сигурен дали ще искаш да се върнеш обратно с тази кутия на колата.
Ако ще се правят толкова салта за дсГ от дизел, по-добре първо вземи една ръчна дизелова да покараш малко и после пак ще говорим.
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Не съм много сигурен дали правилно ги сравнявам, но на dsg- то след 3-та, като включи на 4-та е все едно при мен 5-та. Не точно, но близо. Обаче тези другите стойности отгоре не ги разбирам как се отнасят към долните данни в таблиците.
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Цялостното предавателно число е отдолу ...Главната предавка умножена по предавката на дадената скорост дава цялостното предавателно число на момента от двигателя към гумите
todor87, \Тоше, абе тези таблици май са някакъв микс между 2 ск. кутии. Зелената чст и синята част. Някой нещо е сравнявал и е съпоставял някакви данни. Виж горе има предавателни числа на два различни дифа, където съм оградил. След това отдолу между 4-та и 5-та няма никава разлика в предавателните числа. Цял ден ги гледам и нещо не ги разбирам
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
И в други документи съм го виждал това. Излиза, че за 5 и 6та скорост се променя и числото на главното предаване. Може би наистина е така конструктивно заложено, като различни колела са зацепени към короната на дифа.
Значи 5-та и 6-та са на друга ос и затова имат друго предавателно число към основния вал.
Затова най-долу в таблиците има крайното предавателно число на изхода за всяка предавка. Разгадах го
Остава значи да сметна на моята ръчна кутия какви са крайните предавателни числа на изхода за всяка скорост, за да добия представа спрямо dq250