Шкода Октавия З - Представяне, мнения, впечатления
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Audirulzz
- Гараж: Skoda Octavia 3 estate 1.8tsi 4x4 stage 4 - depresses Georgi Milev
- Обратна връзка:
Според мен вече е на гъз и неиска да покаже резултата
я
-
baijoro
- Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI
Какво стана?
Превози ли товара благополучно?
Превози ли товара благополучно?
-
istoyanov
- Гараж: Seat Leon ST FR
За протокола - ти си луд
-
NRG
- Гараж: Октавиа 3 2.0D
Всичко е закарано и монтирано вече. Интериора нямаше как да се надраска, понеже са бутнати задните седалки и плоскостите са директно върху мокета. Никъде ръб не опира в тапицерията на колата. Единствената щета е едно цъкелче на боята, което по невнимание го чукнах при вкарване на плоскоста. За протокола

- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
-
nmnikolov
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
Абе шкодата както иска така да си я амортизира. Ама такова безотговорно отношение към сигурността на пътя заслужава полицаите да го спрат и да не го пуснат да си тръгне, докато не дойде подходящо превозно средство, в което да си прехвърли тези плоскости. Жалко, че му се е разминало. Дясно стъкло и огледало - видимост 0. Дясната част на предният прозорец със сериозно намалена видимост. Тези плоскости заредени като ракети да се изтрелят при един челен удар. И на всичкото отгоре превозвал това нещо 250км. Ей затова сме такъв мизерен народ...
-
NRG
@nmnikolov,
За твое успокоение, бих добавил, че съм тръгнал в 5 сутринта и в 8 бях в Пловдив. Имам и баничарка, с която по никакъв начин, не можех да кача нещата. Аз съм отговорен човек и така съм карал през целия път. Не съм си повярвал, че е супер безопасно. Пътят е 90% магистрала. При всяка предстояща маневра, съм подхождал и преценял, доста по рано.
Да, наистина не е най правилният начин, но ако търсим под вола теле, темата може да стане доста дълга за дискутиране. Като почнем от зимата с летни гуми, изтърбушени ДПФ-и, псевдо технически прегледи и т.н. и т.н.
За твое успокоение, бих добавил, че съм тръгнал в 5 сутринта и в 8 бях в Пловдив. Имам и баничарка, с която по никакъв начин, не можех да кача нещата. Аз съм отговорен човек и така съм карал през целия път. Не съм си повярвал, че е супер безопасно. Пътят е 90% магистрала. При всяка предстояща маневра, съм подхождал и преценял, доста по рано.
Да, наистина не е най правилният начин, но ако търсим под вола теле, темата може да стане доста дълга за дискутиране. Като почнем от зимата с летни гуми, изтърбушени ДПФ-и, псевдо технически прегледи и т.н. и т.н.
-
nmnikolov
@NRG, абсолютно никакво значение няма кога си пътувал, нито колко внимателен си бил. Просто е безотговорно да се движиш по този начин на пътя, застрашавайки своя и на останалите живота. При един удар тези плоскости е могло и главата да ти отрежат. А да тръгнеш на 250км. така натоварен не мога да го проумея. Търсенето на оправдание с други нарушения е нелепо.
Edit: друго се сетих да те питам. Като нямаш никаква видимост надясно как точно според теб може да си внимателен? Като тръгне да излиза някой пешеходец през ноща кога точно щеше да го видиш - като се качи на капака ли? Ако ти се е наложило да изпревариш някой и да се прибереш отдясно как точно си бил сигурен, че е безопасно да се прибереш в дясна лента? На кръстовища как изобщо си виждал отдясно какво става?
Edit: друго се сетих да те питам. Като нямаш никаква видимост надясно как точно според теб може да си внимателен? Като тръгне да излиза някой пешеходец през ноща кога точно щеше да го видиш - като се качи на капака ли? Ако ти се е наложило да изпревариш някой и да се прибереш отдясно как точно си бил сигурен, че е безопасно да се прибереш в дясна лента? На кръстовища как изобщо си виждал отдясно какво става?
-
NRG
Не знам за хвалене ли е или не, но го чувствам като да се похваля, или, да изразя своето задоволство. 9 години 200К супер доволен, даже не ми се иска друга кола. За протокола, за това време, единствено са сменени 2 водни помпи, едната на 3-тата година по гаранция и същата преди 2 месеца, другото е само масла, филтри и нафта.
2.0D 150hp Manual

2.0D 150hp Manual

-
rystie
Харесах един таралеж Октавия 2.0 TDI с DSG, има сервизна история до момента. Два пъти е сменян ангренажа. Километрите са реални. Според вас заслужава ли си да се купи автомобил на подобен пробег и дали има оставащ ресурс?
Линк към обявата : https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=ufj7u0
Линк към обявата : https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=ufj7u0
- donci
- Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
До @rystie - Със съответната поддръжка, има екземпляри на по 500.000 Километра.
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
-
rystie
На ОБД донгъла показваше ресурс на DPF около 70%, което не знам колко е вярно. Собственикът на автомобила твърди, че прави регенерации на около 400км каране, което не знам дали е нормално.donci написа: 14.11.2023, 17:01:09Даже е с форумни табелки.
на двигателя да, но DPF-а не знам колко още ще има.
Иначе много добре изглежда. Карай в сервиз за оглед и ако всичко е наред я отнасяй.
-
nmnikolov
Даже @JORDITO е вършал по автомобила като гледам мултимедията и табелите ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
-
NRG
Аз не бих се зачудил на тази цена, година и оборудване. Вече въпрос на вкус е цвят, комби, тапицерия и т.н.