Октавия 4 - Време за доставка (от опит)
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Време за доставка(от опит)
Spopov, ако си на лизинг, ще трябва да чакаш Еуратек да свърши работата. Иначе, ако тя вече е твоя собственост, би могъл да си я вземеш и да си я регистрираш сам в КАТ. Трябва да си носиш там договорите (за доставка и за покупка), фактурите, сертификата на колата (ще ти го даде Еуратек) и гражданската отговорност. Ако все още нямаш ГО, трябва да си сключиш. За това няма нужда колата вече да е регистрирана, т.е. може да се извади ГО и преди колата да е регистрирана, после трябва да отидеш пак при застрахователя, за да добави в полицата регистрационния номер. Еуратек ще ти дадат необходимия документ за екотаксата, който трябва да се представи в КАТ. С две думи - 60 лв за репатрак до КАТ + 3 часа в КАТ и си ти, ако наистина бързаш.
-
Spopov
Благодаря за бързия отговор. Колата е лизингова и нямам избор освен да ги чакам да си свършат работата. По скоро исках да знам дали повечето колеги в моята ситуация са чакали по 2 седмици или са успявали и по рано да си вземат колата. 
- intense
- Гараж: Octavia 3 FL 1.8 TSI DSG
Трудна работа. Писано е вече много пъти, че чакат 14 дневния срок, в който можеш да се откажеш от лизинга и тогава ти я дават.
Чувал съм, че се подписват договори със задна дата, за да се "съкрати" този срок:)
Чувал съм, че се подписват договори със задна дата, за да се "съкрати" този срок:)
-
Sinchero
От личен опит,платих на 13.06, взех си колата на 26.06.Spopov написа: 03.07.2023, 12:36:44 По скоро исках да знам дали повечето колеги в моята ситуация са чакали по 2 седмици или са успявали и по рано да си вземат колата
Като дата на първа регистрация е 21.06.Не мога да ти кажа,защо са я държали още 5 дни.
-
grnka
- Гараж: Skoda Octavia 1.5 TSI MhEV 2023
Така..след 2 месеца чакане колата дойде. Интересно е че чаках да ходи кораба (neptune thelisis) от копер до Лимасол. Да ама не. След като обиколи медитеранския басейн гледам направи една кратка спирка на Лимасол и от там за Израел. Първата ми работа направих администраторски права на колата използвайки двата ключа. Свалих един ъпдейт за инфотейнмънт. И готово. Преди ъпдейта имаше някакви забивки с андроид ауто ама вече не. Много съм доволен. Особено от простора.
-
istoyanov
- Гараж: Seat Leon ST FR
Първо честито!
От каква кола идваш, ако не е тайна? Простор чак не бих казал
-
grnka
Имах един w211 e200 kompressor много години. Продадох го миналата година и карах на жената Toyota aygo който купихме нов от магазина. Но училище, различно работно време между мене и съпругата и т.н. ходих и купих първата кола която могат да ми докарат веднага. В началото се засилих за T-roc със същия мотор. Нямаха наличност и имаха тази кола. В България карам все още една kia ceed 1.4 crdi 2013 купена нова на времето.
И двете коли са купени ей така. Коя беше налична и най бързо да ми я доставят.![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
И двете коли са купени ей така. Коя беше налична и най бързо да ми я доставят.
-
grnka
Имай предвид живея в Кипър в Лимасол и разстояниятс тук не са кой знае какво за да купя голям мотор бензин или дизел. Особено след като навсякъде е с камери и ограничението на магистралата е 100 км/час (плюс 20 % ти прощават т.е. 120).
- neshtoZabavno
- Гараж: Skoda Octavia VRS Estate 2.0 TSI 2023
И моята е произведена. Днеска се чухме с моя човек от Еуратек. Поръчана края на ноември 2022, произведена началото на този месец (юли 2023). Не съм питал кой точно ден, защото не ме и интересува много много
Очаква се до края на този месец да е доставена до Пловдив.

RACINGLINE ▪️ 034MOTORSPORT ▪️ SCORPION EXHAUSTS ▪️ MILLTEK SPORT ▪️ APR ▪️ KW SUSPENSION ▪️ CTS TURBO ▪️ DO88 PERFORMANCE ▪️ FORGE MOTORSPORT ▪️ WAGNER TUNING ▪️ EVENTURI
-
PlamenCh
Още една произведена бройка Камик.
Поръчана края на септември 2022, произведена първа седмица на юли 2023.
Каза човека около месец за доставката.
Поръчана края на септември 2022, произведена първа седмица на юли 2023.
Каза човека около месец за доставката.
- spaldingrs
- Гараж: Карок Вижън 1.5 TSI DSG 2024
Ford Focus 3 1.0 ecoboost 125 кс 6M 2017
За ви са честити и по-скоро да дойдат!!!

Отнасяй се с хората така, както искаш те да се отнасят с теб!
-
grumpy
- Гараж: В очакване
Здравейте, колеги!
Вчера се обадих да проверя какво се случва с поръчката и ми казаха, че автомобилът е пристигнал в София.
Днес трябва да отида да я платя изцяло, за да задвижат документите.
Попитах дали ще успеем да я регистрираме и да си я взема в сряда. Отговорът беше, че хипотетично е възможно за четвъртък, ако днес платя (което ще направя след час), да видят парите следобед, утре да изпратели документите до Русе (?), на обяд да взема транзитни, да пътувам до София да я взема и да се върна обратно до Русе, за да я регистрирам...
"Тънкият" момент е, че в четвъртък пътувам за Гърция и се надявах да я "сефтосам", а и семейно да пътуваме по-удобно... но май прекалявам
Та се чудех, някой може ли да каже - защо не може да си платя и ЕТ София да ми оправят документите и да ми издадат едни транзитни, а аз да си пътувам днес и утре сутрин обратно и да успея да я регистрирам?!
Плащам, правя им едно пълномощно и готово. Една от предишните ми коли я регистрирахме чрез Тойота по този начин - единствената разлика, бе, че автомобилът физически беше в Русе.
Дори съм си намерил репатрак да отида да я взема, ако не искат да ми правят рег. номера. Вярно 500 лв. ще ми излезе удоволствието, ама...
Така де, радвам се, че автомобилът е в БГ, но не разбирам, защо нещата се случват толкова бавно!
Вчера се обадих да проверя какво се случва с поръчката и ми казаха, че автомобилът е пристигнал в София.
Днес трябва да отида да я платя изцяло, за да задвижат документите.
Попитах дали ще успеем да я регистрираме и да си я взема в сряда. Отговорът беше, че хипотетично е възможно за четвъртък, ако днес платя (което ще направя след час), да видят парите следобед, утре да изпратели документите до Русе (?), на обяд да взема транзитни, да пътувам до София да я взема и да се върна обратно до Русе, за да я регистрирам...
"Тънкият" момент е, че в четвъртък пътувам за Гърция и се надявах да я "сефтосам", а и семейно да пътуваме по-удобно... но май прекалявам
Та се чудех, някой може ли да каже - защо не може да си платя и ЕТ София да ми оправят документите и да ми издадат едни транзитни, а аз да си пътувам днес и утре сутрин обратно и да успея да я регистрирам?!
Плащам, правя им едно пълномощно и готово. Една от предишните ми коли я регистрирахме чрез Тойота по този начин - единствената разлика, бе, че автомобилът физически беше в Русе.
Дори съм си намерил репатрак да отида да я взема, ако не искат да ми правят рег. номера. Вярно 500 лв. ще ми излезе удоволствието, ама...
Така де, радвам се, че автомобилът е в БГ, но не разбирам, защо нещата се случват толкова бавно!
Hope is the worst of all evils because it prolongs the torments of man.
-
Sinchero

От преди половин час,на Ботевградско след Джъмбо.Извинявам се за снимките, но бях в движение.
-
grumpy
- Гараж: В очакване
@Sinchero, Благодаря за снимките! Моята трябва да е като последната Октавия от "втория етаж" на втората снимка.
Но, сега се връщам от ЕТ Русе и ми казаха, че се водела в склад София и не може да дойде преди другата седмица.
Остава да е тази от снимката...и пак да има разминаване в инфото.
Платих я изцяло с потребителски, направих им пълномощно да ми я регистрират в Русе, утре само трябва да им дам ГО, но от Булстрад не искат да ми направят преди да имам официален документ с номера на рамата, а от ЕТ обещаха утре да са готови документите...
Само вметка - от Булстрад ми дадоха с с 600 лв. по-евтино каско.
Чакам оферта от ЕТ за ГО и каско от тях. Разбрах, че са обвързани с Евро Инс. Някой има впечатления от този застраховател?
Другата седмица, когато се завърнем със семейството от Гърция, би трябвало всичко да е готово, за да мога да се включвам и аз в съборите, че много се пропуска като не ходи човек!
Но, сега се връщам от ЕТ Русе и ми казаха, че се водела в склад София и не може да дойде преди другата седмица.
Остава да е тази от снимката...и пак да има разминаване в инфото.
Платих я изцяло с потребителски, направих им пълномощно да ми я регистрират в Русе, утре само трябва да им дам ГО, но от Булстрад не искат да ми направят преди да имам официален документ с номера на рамата, а от ЕТ обещаха утре да са готови документите...
Само вметка - от Булстрад ми дадоха с с 600 лв. по-евтино каско.
Чакам оферта от ЕТ за ГО и каско от тях. Разбрах, че са обвързани с Евро Инс. Някой има впечатления от този застраховател?
Другата седмица, когато се завърнем със семейството от Гърция, би трябвало всичко да е готово, за да мога да се включвам и аз в съборите, че много се пропуска като не ходи човек!
Hope is the worst of all evils because it prolongs the torments of man.
- Erebus
- Гараж: Octavia 4 2.0 TDI
Явно на локално ниво се обързват с различни фирми/хора. В сф работят с Алианц.grumpy написа: 18.07.2023, 14:45:50 Разбрах, че са обвързани с Евро Инс. Някой има впечатления от този застраховател?
Иначе, имай си едно на ум, когато си имаш работа със застраховател с 'инс' в името.