Хахахах, добър въпрос!
Skoda Fabia 4 Monte Carlo (2022)
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- 3phone
- Гараж: Skoda Superb Edition, 2.0 TSI, DSG, 190 hp
Skoda Fabia Monte Carlo, 1.0 TSI, DSG, 110 hp
- Scub40
- Гараж: Шкода Кодиак 2.0TSI LPG 190к.с 4х4 ДСГ7
Шкода Октавия Комби 3 фейслифт 1,6тди ръчка 2020
А какво му е лошото на CVT - то?Дано ви дойде бързо колата 
- 3phone
Първо не харесвам начина, по който държи едни обороти и ги покачва много плавно, заради вариатора. Доста досаден и дразнещ звук е, все едно буксува съединителя. Второ не са здрави кутии, често дефектират, трябва да подхождаш нежно към тях, а жената си пада леко спортистка.
- Scub40
- Гараж: Шкода Кодиак 2.0TSI LPG 190к.с 4х4 ДСГ7
Шкода Октавия Комби 3 фейслифт 1,6тди ръчка 2020
Не искам да споря и спамя, но моят личен опит показва, че ДСГ-то е по-нездравата кутия...
- 3phone
До сега на всякъде чета, че вариатора не е надежден, а разчитам на опита на моя майстор.
-
tahumbata
- Гараж: Karoq Style 2019 1.5 TSI DSG 4x4 лава син металик
DSG последните модели всички ми казват че са добри, на Карока е с мокър съединител и е по-различно от на Фабиите, но все се надявам и с тази дето поръчахме да няма проблеми. Просто ръчка в 21-ви век и то за жена-шофьор на мен поне ми се струва неадекватно, ако ще да е вечна кутията.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Айде беtahumbata написа: 13.07.2023, 11:56:26 Просто ръчка в 21-ви век и то за жена-шофьор на мен поне ми се струва неадекватно,
Ако си е свикнала с ръчни,няма да иска дори автоматик.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
-
ИзтрЪпнал
- Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23
В момента на фабиа 4 , DSGто е DQ200. Сухи съединители.Слага се на всичко до 250нм - 1.0тси, 1.5тси, 1.6тди в концерна. Каква конфигурация на фабията нагласихте, поръчахте ли или още се чудиш за промени ?
-
tahumbata
Моята не ще и да чуе за ръчки, иска си автоматик. Аз карах 12 години на ръчка, откакто минах на DSG и аз не ще да чуя за ръчни скорости повече.ИзтрЪпнал написа: 13.07.2023, 14:07:58В момента на фабиа 4 , DSGто е DQ200. Сухи съединители.Слага се на всичко до 250нм - 1.0тси, 1.5тси, 1.6тди в концерна. Каква конфигурация на фабията нагласихте, поръчахте ли или още се чудиш за промени ?
Фабията я нагласихме да е с всичко възможно без панорамен покрив, теглич и навигация. Двигател 1.0 TSI 110 коня DSG. Искам на жената да е максимално комфортно и улеснено карането. Сложих за всеки случай и роботизираното паркиране - знам, че е шит особено за София, но бонусът е, че има и паркинг сензори отстрани, та да не вземе да отнесе някой кол или саксия. Единствено ме е яд, че няма DCC както има голфът примерно, както и че не може да се поръча толкова време вече Side Assist (Blind Spot Detect). На Карока имам такова и е незаменимо, особено като излизаш назаден и нямаш видимост от камерата. Не ведънж и дваж е ме е спасявал от отнасяне благодарение на тоя сайд асист.
Само за Bi-LED фаровете се чудех има ли смисъл от тях, но нали уж нова технология ала-бала, пък и стоят много добре визуално. А серийните фарове гледах на Монте Карло в автосалона изглеждат като китайчета от Али Експрес за 40$ комплекта. Хеле пък стоповете.
Направили са го базовият вариант да е колкото за супер бедни фирми с нисък бюджет. Автомобил с "екстрите" на Опел Корса от 2004-та, ама почти буквално - барабанни задни спирачки, ръчки на задните стъкла, климатик, а не климатроник, полиуретанов волан забележи, 6" радио, джанти с тасове, фарове и стопове без коментар, а това енерджи синьо го намразих покрай всичките хора със служебни Шкоди, дето ми се ръгат сутрин бързайки за работа и вечер съответно в час пик. Ако не й набуташ поне половината от допълнителните екстри и то на Стайл нивото на оборудване, все едно купуваш автомобил като отпреди 15-20 години егати...хем много пари, хем орязано на макс откъм комфорт.
- deniz8912
- Гараж: Skoda Octavia 2 FL vRS 2.0 TDI CEGA 6manual
Ex ....Skoda YETI AMBITION 4X4
1.8 TSI 160к.с. - Обратна връзка:
Аз не съм жена и 22-ри век да е пак ще си карам ръчка. Дали е ръчка или автомат е въпрос на вкус, а не на неадекватност.tahumbata написа: 13.07.2023, 11:56:26 Просто ръчка в 21-ви век и то за жена-шофьор на мен поне ми се струва неадекватно
-
ИзтрЪпнал
- Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23
Все пак е Фабия, най-малкия като размери и ценово за марката. И въпреки всичко е с доста по-добра ергономия и обзор спрямо повечето от конкурентните модели. Седалките на Стайл са доста приятни и с лумбално регулиране. А МК има яка визия. Но в момента изглежда, че и при 3те най-малки модела на Шкода има проблем с фул лед фаровете с лупите и се бавят такива поръчкиtahumbata написа: 13.07.2023, 15:49:08 Ако не й набуташ поне половината от допълнителните екстри и то на Стайл нивото на оборудване, все едно купуваш автомобил като отпреди 15-20 години егати...хем много пари, хем орязано на макс откъм комфорт
- zzankov
- Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp
Ето че си си отговорил сам.
-
tahumbata
Голф 8 е шит, всепризнат факт. VW като цяло не ме кефят на дизайн, единствено Тигуан и Туарег най-новите ми допадат. Да не говорим, че шкодите за парите си имат много повече екстри или поне не са много по-зле от фау Ве, а като цена са с едно 20% надолу.
Относно ръчка спрямо дсг няма да спамя повече, просто всичките ми познати, които се кълняха, че няма да си купят автоматик, точно това и направиха в крайна сметка, и те не щат и да чуят за ръчни скорости вече. Същото о с тия минали от Андроид телефон на iPhone. Просто е въпрос на възможности и преглъщане на “егото за оригиналност, напук на стадото”
Това с чакането заради този или онзи чарколяк мен лично не ме вълнува - всичкото е спекула и гадаене. Части има бол, ако се създава изкуствено занижение на производство и доставки с цел увеличение на печалбата, това вече е отделен въпрос. Как за Чехия и Германия има сайд асист, а за БГ няма? Нали всичко в Млада Болеслав се прави без оглед на държавата от Европа, за която се произвежда?
Относно ръчка спрямо дсг няма да спамя повече, просто всичките ми познати, които се кълняха, че няма да си купят автоматик, точно това и направиха в крайна сметка, и те не щат и да чуят за ръчни скорости вече. Същото о с тия минали от Андроид телефон на iPhone. Просто е въпрос на възможности и преглъщане на “егото за оригиналност, напук на стадото”
Това с чакането заради този или онзи чарколяк мен лично не ме вълнува - всичкото е спекула и гадаене. Части има бол, ако се създава изкуствено занижение на производство и доставки с цел увеличение на печалбата, това вече е отделен въпрос. Как за Чехия и Германия има сайд асист, а за БГ няма? Нали всичко в Млада Болеслав се прави без оглед на държавата от Европа, за която се произвежда?
-
tahumbata
Хора, конфигурирах Монте Карло с всичките екстри без теглич и панорамен покрив, с 1.5 TSI излиза според конфигуратора 53 бона. Същевременно съм поръчал стайл с двуцветна концепция оранжево и сиво, 16-ките джанти, спортен волан, всякаквите асистенти вкл. и самопаркиране, но с 1.0 TSI за 50
Бона ( с DSG). Демек три хиляди разлика, но 1.5 двигателя и Монте Карло декорациите, та започнах да се чудя не е ли Монте Карлото по на сметка. Не поръчах Монте Карло понеже е за жена ми и тя не харесва спортните седалки на Карока - били й неудобни, а и за какво й е толкова мощен двигател. Чудя се има ли нещо в Монте Карлото дето в Стайл натъпкан с всичко да го няма освен декорациите, че да си заслужава точно той? За седалките аз специално исках на Карока спортни, понеже са ми по-стилни и по-добре обхващат, но аз съм висок, а жена ми е 1,64 и извивките й се падат високо на нея и действително в Карок без спортни й е по-удобно. Та се чудех и при фабията ли е така, че от тоя на шоурума не можахме да преценим. Иначе седалките на Стайл са прекрасни за тази количка. Щях иначе да го поръчам във велвет червено с черен покрив понеже интерирорът ми е червено с черно така или иначе… ама някак си Феникс оранжевото повече ми допада и на мен и на нея. Червеното ако беше като на маздите би било супер, но на Шкода някак си не е най-якото червено като за тези пари, за разлика от оранжевото. Вие защо сте поръчали именно Монте Карло ми е интересно да разбера?
Бона ( с DSG). Демек три хиляди разлика, но 1.5 двигателя и Монте Карло декорациите, та започнах да се чудя не е ли Монте Карлото по на сметка. Не поръчах Монте Карло понеже е за жена ми и тя не харесва спортните седалки на Карока - били й неудобни, а и за какво й е толкова мощен двигател. Чудя се има ли нещо в Монте Карлото дето в Стайл натъпкан с всичко да го няма освен декорациите, че да си заслужава точно той? За седалките аз специално исках на Карока спортни, понеже са ми по-стилни и по-добре обхващат, но аз съм висок, а жена ми е 1,64 и извивките й се падат високо на нея и действително в Карок без спортни й е по-удобно. Та се чудех и при фабията ли е така, че от тоя на шоурума не можахме да преценим. Иначе седалките на Стайл са прекрасни за тази количка. Щях иначе да го поръчам във велвет червено с черен покрив понеже интерирорът ми е червено с черно така или иначе… ама някак си Феникс оранжевото повече ми допада и на мен и на нея. Червеното ако беше като на маздите би било супер, но на Шкода някак си не е най-якото червено като за тези пари, за разлика от оранжевото. Вие защо сте поръчали именно Монте Карло ми е интересно да разбера?
-
Dimitar4
- Гараж: Octavia 2023 1.5 tsi Dynamic and Sport
53 к за Фабия? Имам Октавия спорт лайн 2023 1.5 tsi за същите пари? Тук нещо не е ок?