Octavia vRS TDI - разход на масло

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Sivaka

Шкода Новак

Мнение от Sivaka »

Dajungle написа: 15.06.2020, 16:33:36 Здравейте,

Нещо не ми върви със Шкодите или при мен е проблема или просто качеството си е такова ... Предишната ми кола беше Супърб 1.8 Tsi, която успя да изкара от чисто нова цели 130 хил. км и започна да харчи масло по литър на 600-700км. Оказа се фабричен дефект със сегментите при тези мотори, като преди това пък на 60 хил. км ѝ прескочи веригата (друг фабричен дефект).

Октавията съм я купувал чисто нова 2015г. и към момента е на 75 хил. км. От около половин година започна прогресивно да харчи масло, като към момента го докарва около половин литър на 600-700км. Въпреки фабрично зададената смяна на масло на 30 хил. км съм сменял масло на не повече от 12-13 хил. с цел да се пази двигателя. Днес премерих компресията и на два от цилиндрите е 20 бара, на другите 2 - 22 (съответно 290-300 psi), което ми изглежда доста ниско за дизел и яко "духа" и пуши при махната капачка на маслото.

Някой имал ли е подобен проблем с този двигател? 184кс дизела? Ако и тази е за сегменти както Супърба ми преди години, ще е доста неприятно [smilie=fool.gif]
Колега, оправи ли проблема
Sivaka

Шкода Новак

Мнение от Sivaka »

Dajungle, здравей колега, какво се оказа в крайна сметка
Аватар
deas

Škoda Фен

Гараж: Octavia 1.9

Мнение от deas »