Е, няма нужда да са високо в небето. Ако са нормални регулирани, както със сигурност Жорката ще ги направи - на дали ще има проблем с високата позиция на тези срещу него. То...реално, на тираджиите винаги им свети в очите за съжаление.digitalundgrd написа: 01.07.2023, 14:20:27 хахах и ще прави панорамна снимка на зъбите на ТИРажията отсреща![]()
Škoda Octavia III Комби 1,6 TDI-CR 105 PS - JORDITO
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
Да, точно... Аз на меганЯ стандартно имах убийствено силни (дълги). Буквално пред мен ставаше ден! На магистрала се сцепваха да ми светят ТИРовете, а всичко беше регулирано по книга (проверено на няколко места).
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
На оем-ският ксенонов фар няма секция за дългите. Би ксенон са.
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
- JORDITO
Монтирахме новите фарове и днес ходих да ги регулират на стенд. Доволен съм. Ще видя и на тъмно как са, но напред е ден, ако съдя по теста в паркинга на мола.
За пояснение, ползвани са оем ксенон фарове от Октавия 3 и се преправени за 10 пинова букса за рефлекторен фар. Извадени са оригиналните лупи и са вградени би лед лупи от ново поколение. Светловода, който често пожълтява е премахнат и е сложена лед лента с функция дневни и мигач.
Всичко е прекодирано и нагласено за лед.
Отвън са полирани и защитени с регенериращо фолио от най-високият клас на Лумар.
Старият фар:

Новият фар:

За пояснение, ползвани са оем ксенон фарове от Октавия 3 и се преправени за 10 пинова букса за рефлекторен фар. Извадени са оригиналните лупи и са вградени би лед лупи от ново поколение. Светловода, който често пожълтява е премахнат и е сложена лед лента с функция дневни и мигач.
Всичко е прекодирано и нагласено за лед.
Отвън са полирани и защитени с регенериращо фолио от най-високият клас на Лумар.
Старият фар:

Новият фар:

- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Добре се е получило.
- sonnyer
- Гараж: Kia Sportage NQ5 1.6 T-gdi 150ps Manual-6 speed
Ex: Skoda Superb II FL CFGB
Още една страхотна промяна! Браво
Наистина светлинния поток изглежда супер, а отсичането е брутално. Пусни някой клип на мигачите в действие 
- JORDITO
sonnyer, на предишната страница има от сухият тест.
Ще я снимам на тъмно.
Ще я снимам на тъмно.
-
mykacu
- Гараж: 2016 Octavia 3 Combi DSG 2.0 150 (CRMB)
Браво за упоритостта! Резултата изглежда чудесен!
При заводския биксенон има две “кантарчета” на преден и заден мост за регулиране височината на осветяване. Това как е решено?
При заводския биксенон има две “кантарчета” на преден и заден мост за регулиране височината на осветяване. Това как е решено?
- JORDITO
Без тях е. Фаровете нямат AFS модул, поради спецификата на старите рефлекторни. Регулирахме ги ,докато аз съм седнал на шофьорската седалка и са бутнати една идея надолу, за да не става дискомфорт, когато е натоварена колата.
- zzankov
- Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp
Регулиране от купето няма ли?
- JORDITO
Ксеноновите фарове нямат моторче на рефлектора, което да пасне на инсталацията на рефлекторен фар. Там се управлява от ASF модул и са тотално различни нещата.
- zzankov
- Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp
- JORDITO
Събор 2023 мина. Хубави моменти уловени от камерата на @PRO, .

"Буркановозът" успя да се пребори с батковците и да вземе второ място на "Майсторско шофиране" .
1.6 на три морета
Как жена ти да спечели награда на Дартс? Вдигаш и нервите на макс преди това и воаля

Благодарение на Аршинков брадърс , колата получи и нов файл и за момента съм много доволен. Благодаря още веднъж на @todor87, и @SilverBullet, за съдействието и отделеното време да се занимават с мен. Благодарности и на @EL_GRADO, за оказаната спешна медицинска помощ. Извади бойната аптечка и ме превърза на поляната. Абе знам си аз да не пипам под капака, ама ...
И за съжаление на прибиране към София, точно на изкачването преди тунела "Траянови врата" се случи малко неприятен инцидент. Изпреварвайки един Туарег в лява лента, изведнъж джипа клекна много в една неравност и нещо изхвърча отдолу право към мен. Време за реакция нула. Чу се доста силен трясък и резултатът е това. Добре, че не беше фара или челно стъкло, защото не ми се мисли .
Ще ходя на църква преди следващият събор. Миналата година отнесох зверска врата, пак от черен джип на паркинга на църквата на Шипка, сега отнесох "винкел", пак от черен джип
. Хората се кръстят на черна котка, аз вече като видя черен джип .

"Буркановозът" успя да се пребори с батковците и да вземе второ място на "Майсторско шофиране" .
Как жена ти да спечели награда на Дартс? Вдигаш и нервите на макс преди това и воаля

Благодарение на Аршинков брадърс , колата получи и нов файл и за момента съм много доволен. Благодаря още веднъж на @todor87, и @SilverBullet, за съдействието и отделеното време да се занимават с мен. Благодарности и на @EL_GRADO, за оказаната спешна медицинска помощ. Извади бойната аптечка и ме превърза на поляната. Абе знам си аз да не пипам под капака, ама ...
И за съжаление на прибиране към София, точно на изкачването преди тунела "Траянови врата" се случи малко неприятен инцидент. Изпреварвайки един Туарег в лява лента, изведнъж джипа клекна много в една неравност и нещо изхвърча отдолу право към мен. Време за реакция нула. Чу се доста силен трясък и резултатът е това. Добре, че не беше фара или челно стъкло, защото не ми се мисли .
Ще ходя на църква преди следващият събор. Миналата година отнесох зверска врата, пак от черен джип на паркинга на църквата на Шипка, сега отнесох "винкел", пак от черен джип
- JORDITO
И продължават да ми бръмчат мухи в главата
Много хора ме питат за монтаж на ОЕМ парктроник и го отказвах досега. Но в един момент експериментирахме с един клиент и се получи и реших да сложа и на моята кола.
Набавих сензори, централа и окабеляването и един специален инструмент за дупки и воаля.

Така би се виждало с оригинална медия на Шкода.

Междувременно колата удари кръгъл километраж.

Набавих сензори, централа и окабеляването и един специален инструмент за дупки и воаля.

Така би се виждало с оригинална медия на Шкода.

Междувременно колата удари кръгъл километраж.

- JORDITO
Мина и събор номер 9 2024 година. Колата реално за първи път я тествах на писта с новият файл на Аршинков брадърс. Много съм доволен как се мести. Даже аз се изненадах
Благодаря Емо @PRO, и Явор @YYakovliev, за кадрите.

Благодаря Емо @PRO, и Явор @YYakovliev, за кадрите.