Покупка на Рапид 1.6 TDI 115 кс

Модел Rapid от 2012 - до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
begemot

Шкода Новак

Мнение от begemot »

Здравейте,
Предстои ми оглед и потенциална покупка на Рапид лифтбек/подобният на Октавия/ с мотор 1.6 TDI, 115 кс и ръчна скоростна кутия.
Автомобилът е на близо 90 000 км с проследима сервизна история. Интересувам се да споделите мнения относно:
- какви са потенциалните болежки на този мотор,
- какво да очаквам като текущо обслужване на този пробег - ангр ремък, помпа, съединител, ходова част;
- как се държи този мотор в това купе - не съм състезател, карам спокойно, но искам да имам ресурс при изпреварване с цел сигурност и спокойствие;
- проблемни ли са рапидите с оглед на това, че е бюджетен автомобил - поражда ли множество проблеми електрониката, основните възли;
- общи впечатления за автомобила 0 комфорт, фарове, ламарини и т.н.

Ще съм благодарен на отзивите ви!
Аватар
makaveli

Škoda Ludicrous

Гараж: Dacia Sandero Stepway Eco-G 100,
Fiat Fiorino 1.4i,
Citroen C3- служебна

Мнение от makaveli »

begemot, Имам служебен такъв Рапид на 290К км. От 2016 г. до момента е влизал в сервиз основно за масла и филтри. Последните 50К км са сменени предни амортисьори и лагерите им, съединител- обикновен, както и бутони на волана. Мощността е адекватна за купето и няма да имаш ядове с изпреварванията. Този мотор е без адблу но липсата му не съм забелязал да се е отразила на ДПФ-а. Комфорта е приличен, имаш почти обема на Октавия- отзад и багажника, предните седалки са малко по-къси но се свиква. Фейслифта предлага медия с android auto и цветни панели на корите на вратите, както и малко хром елементи по предна броня, зависи и какво ниво е автомобила де. Ако е от БГ колата, трябва да имаш и ел. нагревател на парното и в студени сутрини /под 5 градуса/ ще затопля по-бързо купето. Фаровете при мен са халогенни но има екземпляри с лупи и ксенон, последните светят супер другите са задоволителни. Ръжда съм забелязал само по предния ръб на тавана, където свършва предния прозорец, явно язви от камъчета. :)
Аватар
sonnyer

Škoda Ентусиаст

Гараж: Kia Sportage NQ5 1.6 T-gdi 150ps Manual-6 speed
Ex: Skoda Superb II FL CFGB

Мнение от sonnyer »

Здравей,

Имаме 4 такива служебни. Карат се от всеки, по всякакъв начин. Проблеми не са имали за 5 години. Лично аз пътувах София - Варна през котелския проход и много се забавлявах. Колата има предостатъчно сила за това купе и с 1-2 човека и малко багаж върви повече от прилично. По завои, предвид, че е тясна и леко висока, както и гредата на задния мост, не е най-стабилната кола, но се пътува достатъчно приятно за класа на автомобила.
Успех! :)
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Супер е за пътуване с този двигател. Много е пластмасов само вътре.
За надеждност е ок от всякъде.
Нормалните неща.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
nikolay_ss

Шкода Новак

Мнение от nikolay_ss »

Един приятел кара такъв мотор, но в купе на октавия 3, за 3 години и около 200 хил км, смени съединител на 180к, всичко друго е било само предвидените обслужвания от производителя. Мощността е достатъчна за изпреварвания.
begemot

Шкода Новак

Мнение от begemot »

Много благодаря за коментарите, вероятно до седмица ще съм отново с тази марка ръка за ръка. Имал съм Фабия комби 1, беше чудесен автомобил дори за голям човек като мен и ако не бяха я ударили зловещо докато е в покой, вероятно още щях да си я карам.
begemot

Шкода Новак

Мнение от begemot »

Привет,
Видях на живо въпросния автомобил, утре предстои инспекцията в Еуратек. Колата ми хареса, но имам нужда от помощ. Шофьорската седалка е продънена в горната част, към вратата, където е внедрен еърбегът. Някой знае ли дали може да се поръча нова седалка в Еуратек и някакъв ориентир за цената?
begemot

Шкода Новак

Мнение от begemot »

Автомобилът е вече закупен, доста приятен за каране, а проблемът със седалката се решава неимоверно лесно - поръчва си човек горна половина от Еуратек, предлагат и монтаж. След 10 дни ще е тук.
Имам още няколко въпроса, но виждам, че няма много словоохотливи хора във форума явно. Все пак, ако на някой се реши, нека сподели.
Нивото на оборудване на автомобила е Едишън, уж най-високото за модела, обаче с почуда установих, че няма тонколони в задните врати. Въпросът ми е дали има поне окабеляване или трябва и това да си изгради човек, за да монтира тонколони?
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Мнение от Taratajki »

На повечето ти въпроси няма отговор, защото няма и много ползватели на такъв автомобил. За кабелите...и моята Фабия няма колони отзад, но не съм проверявал за кабели. Но мога да предположа, за да върви разговора, нез ееално да ти помогна ;)
А и нали знаеш приказката за неволята [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
makaveli

Škoda Ludicrous

Fiat Fiorino 1.4i,
Citroen C3- служебна

Мнение от makaveli »

Честито за покупката, хаирлия да ти е! Качи малко снимки да го видим. ;)
begemot

Шкода Новак

Мнение от begemot »

Снимките не са най-добрите възможни, но имат чара на спонтанната фотография :) Видно са от първия лов на мушици по ТракияИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
stanley

Škoda Ентусиаст

Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
Обратна връзка:

Мнение от stanley »

Супер е, със здраве да си я караш. Модела не е много популярен във форум-а, затова не получаваш много отговори. Фабия, Октавия и Суперб са доста по-често срещани. Успех с новата кола.
Аватар
makaveli

Škoda Ludicrous

Fiat Fiorino 1.4i,
Citroen C3- служебна

Мнение от makaveli »

begemot, Обурудването ти е досущ като моето стази разлика, че твоята е фейслифтната по предница и панели по интериор и имаш репликация на телефона в/у медията... и дневните ти са в основния фар интегрирани а моите са долу зедно с фара за мъгла.
Един въпрос: Ти провери ли настройките на баланс/фейдър да не е преместен само на предните говорители? [smilie=pleasantry.gif]
begemot

Шкода Новак

Мнение от begemot »

да, доста си поиграх с настройките и накрая светнах с телефон в задните кори на вратите и с ужас установих, че никой не живее там [smilie=beee.gif]
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

Обикновено няма окабеляване. Също и това, че е най-високото ниво, не означава,че има "всички екстри". Нивата са с определен набор екстри и към тях добавяш разни глезотийки - дали ще е озвучаване в задните врати или панорамен таван - ръсиш допълнителни кинти.
Публикувай отговор

Обратно към “Škoda Rapid”