Запалване на студено.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
V Penkov
Запалване на студено.
Здравейте,
Имам Кодиак 2.0 TDi 190 кс сутрин на студен мотор пали на 4,5 то завъртане, после пали веднага. Като дам на контакт 5,6 секунди пали и студена веднага,само когато натисна копчето за запалване без да подгрявам върти повече. Смених подгревни свещи и сензор за налягане на горивото и проблема остана.
Какъв може да е проблема и как го разрешихте който е имал такъв?
Имам Кодиак 2.0 TDi 190 кс сутрин на студен мотор пали на 4,5 то завъртане, после пали веднага. Като дам на контакт 5,6 секунди пали и студена веднага,само когато натисна копчето за запалване без да подгрявам върти повече. Смених подгревни свещи и сензор за налягане на горивото и проблема остана.
Какъв може да е проблема и как го разрешихте който е имал такъв?
Последно промяна от V Penkov на 20.06.2023, 23:15:44, променено общо 1 път.
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Запалване на студено.
На любимата ми стара О2 такъв проблем се дължеше на износен стартер, заради който моторът по-трудно се развърташе при палене на студен двигател. Съответно се налагаше стартерът да върти по-дълго време докато развърти мотора достатъчно, което пък износваше по-бързо акумулатора. Най-накрая преди 5-6 месеца ми писна, дадох стартера да му направят профилактика (всъщност смениха доста неща по него) за около 250 лв (заедно с демонтажа/монтажа) и вече колата пали от раз.V Penkov написа: 20.06.2023, 21:52:59 Какъв може да е проблема и как го разрешихте който е имал такъв?
Това е било ненужно. Подгревните свещи всъщност подгряват само при ниски температури - когато външната температура е под 7°. Поне така е при старите TDI като моя.
-
V Penkov
Запалване на студено.
smoke,
Светна ми чека и се оказа свеща на втори цилиндър е дефектна и за това смених всичките.От WV ми казаха ,че може да е сензора за налягане на горивото така смених и него,но не се оправи.
Когато дам на контакт 5,6 секунди и пали веднага а когато директно натисна копчето върти повече.
Светна ми чека и се оказа свеща на втори цилиндър е дефектна и за това смених всичките.От WV ми казаха ,че може да е сензора за налягане на горивото така смених и него,но не се оправи.
Когато дам на контакт 5,6 секунди и пали веднага а когато директно натисна копчето върти повече.
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
Запалване на студено.
Вероятно е релето за подгревите. Има го същия проблем и при тигуан..
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
-
mordo
Запалване на студено.
@V Penkov, защо не провериш акумулатора. Моята също прави подобни магарии (1.6CRD).
- pdimanov
- Гараж: VW T-roc 2019, 1.5 TSI, 150hp, 7-speed DSG
Superb III FL Scout 2020, 2.0 TDI, 190hp, 7-speed DSG
Запалване на студено.
И аз имам подобни симптоми и не е от акумулаторът със сигурност. След взимането на нов, продължаваше да има такова поведение от време на време. Сутрините понякога запалва от раз, а друг път има няколко завъртания.
-
rts
- Гараж: ex. Skoda Kodiaq 2.0 tsi 190 к.с. 4x4, MY2024
Запалване на студено.
Здравей, да кажа и аз моето мнение. Имам същия "проблем" - вярно с друг тип превозно средство и гориво - мотоциклет. При първоначално палене върти повече от обикновено, след палене и загряване на четвърт. При вървене, максимална скорост, максимални обороти - никакви проблеми. След като загрее хубаво пали и от четвърт. Имах съвсем същия мотоциклет, като модел и година преди този - той палеше точно на "четвърт" независимо от времето и температурите и кога го паля - било то първоначално или веднага след гасене. Същите мотоциклети на познати и в клипове по интернет палят пак така - докато се натисне стартера. Ако не знаех как пали стария ми мотор - изобщо нямаше да му обърна внимание. Минах през доста неща, които по принцип биха могли да са виновниците - никакъв успех. Последното попаднах на тема в USA форум на потребител със същия проблем. И той е направил всички неща, които и аз - успех 0. Накрая са измерили налягането на горивната помпата и се е оказало че е 20 PSI вместо примерно 40 PSI. След смяната и всичко си е дошло на мястото - палене при всякакви температури, както и най-важното при първоначално на "четвърт". Поръчал съм помпа, чакам да пристигне и ще я сменя - пак ще пиша за резултата. Вярно - различни горива са, но принципа е същият и даже мисля при дизела дали не е още по-важно налягането.
Почти съм убеден, че при теб проблема е подобен - затова и ЕТ са те накарали да смениш датчик за налягането. Възможно е и нещо друго да е освен помпата, което да пречи да ти достави правилното налягане.
Почти съм убеден, че при теб проблема е подобен - затова и ЕТ са те накарали да смениш датчик за налягането. Възможно е и нещо друго да е освен помпата, което да пречи да ти достави правилното налягане.
- zalmaneca
- Гараж: Octavia 4 FL 2.0 TSI 265hp '25
ex Superb 3 FL L&K 2.0 TDI 190hp '20
ex Opel Astra GTC 1.9 150hp+ '08
ex Peugeot 206 1.4 75hp '00
ex Renault 11 1.7 90hp '87
Запалване на студено.
Ъъъъм и при мен чат пат ставаше така, ама на загряла.На студен мотор сутрин няма ядове, ма после си въртеше. Дори единият път я спрях да не върти и запали от вторият път.
Нищо не е светкало по таблото.От ЕТ, казаха, че нямало записани грешки, всичко изглеждало нормално.
Сипах до горе и последната седмица не се е случвало.
Нищо не е светкало по таблото.От ЕТ, казаха, че нямало записани грешки, всичко изглеждало нормално.
Сипах до горе и последната седмица не се е случвало.
-
tahumbata
- Гараж: Karoq Style 2019 1.5 TSI DSG 4x4 лава син металик
Запалване на студено.
ОФФ но не мога да се сдържа:
Като видя подобна тема значи най-вероятно дизелов двигател. Сменяйте ги тия докато още има пазар за дизеляци че като гледам дори и в бг до 5-6 години ще стават все по-малко и по-малко. Кранчето от Европа секва и ще са на доизживяване. Вече гледам Камик, фабия и Скала въобще не се предлагат с дизелови двигатели, скоро и другите ще ги последват.
Като видя подобна тема значи най-вероятно дизелов двигател. Сменяйте ги тия докато още има пазар за дизеляци че като гледам дори и в бг до 5-6 години ще стават все по-малко и по-малко. Кранчето от Европа секва и ще са на доизживяване. Вече гледам Камик, фабия и Скала въобще не се предлагат с дизелови двигатели, скоро и другите ще ги последват.
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Запалване на студено.
До @tahumbata - А Европейците какво ще ги направят тези Милиони бройки, които сега се движат там?
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
- Us3rnam3d
- Гараж: Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K
Запалване на студено.
И моята е така чат пат, като не съм я палил цял ден. Не съм пробвал да подгрявам само, ще опитам няколко пъти и ще пиша.
Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K
-
tahumbata
- Гараж: Karoq Style 2019 1.5 TSI DSG 4x4 лава син металик
Запалване на студено.
Ми милионите едномилионни дизеляци ще дойдат насам и ще ни тровят нас до последно, това ще стане за съжаление. То и без дизелгейт беше ясно по пушилката и смрадта, която се вдига от дизеляците, че замърсяват очевадно повече от другите. В София в час пик можеш да умреш от тия без значение нови или стари. Трябва да засилят контрола на техническите прегледи и да въведат солен данък “замърсяване” да вземат поне малко да понамалеят поне най-много замърсяващите автомобили. Също и да насърчават с облекчения най-вече финансови покупката на електромобили за града, както във всички нормални европейски държави.tuningmania написа: 29.07.2023, 12:32:56 До @tahumbata - А Европейците какво ще ги направят тези Милиони бройки, които сега се движат там?
-
olymp
- Гараж: Skoda Kodiaq 2.0D
Запалване на студено.
Малко и аз съм ОФФ, но и аз не се сдъжах.
Съгласен съм , че много от дизелите замърсяват много въздуха и най-вероятно корупцията то ГТП офисите е благоприятствала за това. И даже да се затегне контрола (което вече се прави няколко пъти) сериозен ефект няма. Много държави предприеха друг подход, който до някъде гарантира вкарването на "по-чисти" автомопбили и това е граница от 10 години на всички внесени автомобили (+ разбирасе тново ГТП). Така е малко вероятно дасе вкара скапан дизел от западна европа. Минуса е , че колкото и читав/нов да е автомобила нашенеца пак може да му изреже ДПФ филтъра за някой и друг кон отгоре.
Съгласен съм , че много от дизелите замърсяват много въздуха и най-вероятно корупцията то ГТП офисите е благоприятствала за това. И даже да се затегне контрола (което вече се прави няколко пъти) сериозен ефект няма. Много държави предприеха друг подход, който до някъде гарантира вкарването на "по-чисти" автомопбили и това е граница от 10 години на всички внесени автомобили (+ разбирасе тново ГТП). Така е малко вероятно дасе вкара скапан дизел от западна европа. Минуса е , че колкото и читав/нов да е автомобила нашенеца пак може да му изреже ДПФ филтъра за някой и друг кон отгоре.
- drunkman
- Гараж: Skoda Octavia Scout 2.0tdi, dsg, 2014, 184к.с.
- Обратна връзка:
Запалване на студено.
Здравейте момци, и аз имам същия проблем с моя дизел 2.0 184к.с. CUNA мотор
Намерих едно интересно видео в нета
Говорят за фабричен проблем на разпределителния вал и по-точно VVT системата.
Предлагат смяна на 2 часи
03l109096b
v03l906455c
май са доста скъпички, но трябва да се сменят май... някой да е правил подобно нещо
Намерих едно интересно видео в нета
Говорят за фабричен проблем на разпределителния вал и по-точно VVT системата.
Предлагат смяна на 2 часи
03l109096b
v03l906455c
май са доста скъпички, но трябва да се сменят май... някой да е правил подобно нещо
"Дизел бегачка нема"
scout 2014
scout 2014
- Us3rnam3d
- Гараж: Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K
Запалване на студено.
Първата част:
CAMSHAFT VALVE HOUSING:

Втората част:
Engine Variable Valve Timing (VVT) Oil Control Valve:

CAMSHAFT VALVE HOUSING:

Втората част: