Škoda Kamiq
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Škoda Kamiq
Имах удоволствието да покарам един Камик 1.0 TSI ръчни скорости няколко часа. Та какви впечатления ми направи.
1. Положителните:
- Много голямо вътрешно пространство идеален за 4 възрастни. Багажник задоволителен имайки предвид големината на колата.
- Добра подредба на кокпита и лесесна употреба.
2. Отрицателно
- Пътно поведение. В градска и извъхградска среда се представя добре. Вози меко и комфортно. Като се излезе на магистралата при 140 вече нещата стават доста притеснителни. Доста се клати и постояно се налага да се коригира с волана. Вярно, че е една идея по-висока от седан или комби, ама много се клати. Не съм вдигал повече, защото не усетих увереност в колата ( имаше умерен вятър така, че предполагам и той е допринесал за това поведение )
- До около 80км в час вътре в колата е доста тихо, след тази скорост през предните прозорци навлиза доста шум. Даже първоначално си помислих, че има отворен прозорец.
- Скоростна кутия. Тази 6 степенна ръчна кутия е със идентични като дължина предавки като на моята Октавия която е 150к.с. Там кутията пасва доста добре, но на този малък мотор му идват доста дълги предавките и мотора не се усеща като 110к.с, а като 80. Предполагам с DSG ще е по-добре, там предавките са доста по къси ( като информация от колега със DSG и същия мотор на магистрала почти не включва 7 много е дълга и неможе да поддържа скорост)
Лично аз си мисля, че за тези пари за който се предлага модела е можело да се направи повече.
1. Положителните:
- Много голямо вътрешно пространство идеален за 4 възрастни. Багажник задоволителен имайки предвид големината на колата.
- Добра подредба на кокпита и лесесна употреба.
2. Отрицателно
- Пътно поведение. В градска и извъхградска среда се представя добре. Вози меко и комфортно. Като се излезе на магистралата при 140 вече нещата стават доста притеснителни. Доста се клати и постояно се налага да се коригира с волана. Вярно, че е една идея по-висока от седан или комби, ама много се клати. Не съм вдигал повече, защото не усетих увереност в колата ( имаше умерен вятър така, че предполагам и той е допринесал за това поведение )
- До около 80км в час вътре в колата е доста тихо, след тази скорост през предните прозорци навлиза доста шум. Даже първоначално си помислих, че има отворен прозорец.
- Скоростна кутия. Тази 6 степенна ръчна кутия е със идентични като дължина предавки като на моята Октавия която е 150к.с. Там кутията пасва доста добре, но на този малък мотор му идват доста дълги предавките и мотора не се усеща като 110к.с, а като 80. Предполагам с DSG ще е по-добре, там предавките са доста по къси ( като информация от колега със DSG и същия мотор на магистрала почти не включва 7 много е дълга и неможе да поддържа скорост)
Лично аз си мисля, че за тези пари за който се предлага модела е можело да се направи повече.
-
Alvin_iv
- Гараж: Skoda Kamiq, 1,5 TSI
Škoda Kamiq
Според мен клатенето при тази скорост е било от страничен вятър! С до 140км е напълно устойчив. Да съгласен съм, че клатенето повече се усеща сравнен с Пежо 208, но все пак е и по-висок.
Шумоизолацията е можело да бъде по-добра!
Много ме дразни шума от гумите и пътната настилка при скорост над 100 км. Иначе двигателят е тих и почти не се чува до към 120 км.
Шумоизолацията е можело да бъде по-добра!
Много ме дразни шума от гумите и пътната настилка при скорост над 100 км. Иначе двигателят е тих и почти не се чува до към 120 км.
Шкода Камик, 1.5 ТСИ, 150 к.с.
-
ИзтрЪпнал
- Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23
Škoda Kamiq
yovko, Много добре изглежда автомобила. Калобраните от ЕТ ли ги взе ? На каква цена и ако имаш/си запазил, парт номерата им 
- yovko
- Гараж: Kamiq TSI 110hp (2023)
- Обратна връзка:
Škoda Kamiq
@ИзтрЪпнал, благодаря! Калобраните са си оргиналните от Шкода/ЕТ, да. Но ги поръчах още миналата година, много преди да дойде автомобила. Тогава цената за комплекта беше 48лв. Сега не знам дали няма промяна.
Иначе номерата са 658 075 111 (предни) и 658 075 101 (задни).
Иначе номерата са 658 075 111 (предни) и 658 075 101 (задни).
- yovko
- Обратна връзка:
Škoda Kamiq
На чешкия сайт, при KAMIQ има един PDF за сваляне - каталог с възможните аксесоари за KAMIQ - там са събрани всички парт номера: https://www.skoda-auto.com/models/range/kamiq
-
ИзтрЪпнал
Škoda Kamiq
Бях ги забравил тези каталози. Благодаря. Иначе каталозите ги има за всеки модел.
- acronym
- Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 110hp
Škoda Kamiq
Аз навъртях някой друг километър.
Не очаквах много от TSI 1.0 110кс но останах приятно изненадан. Дърпа здраво и е много пъргава. За сега съм изключително доволен.
Поръчал съм си като аксесоари, рейки за тавана, метални педали, гумени стелки и предни калобрани.
Не очаквах много от TSI 1.0 110кс но останах приятно изненадан. Дърпа здраво и е много пъргава. За сега съм изключително доволен.
Поръчал съм си като аксесоари, рейки за тавана, метални педали, гумени стелки и предни калобрани.
- yovko
- Обратна връзка:
Škoda Kamiq
Аз споделям мнението на @acronym, двигателят за тези 110 кончета по моето скромно мнение си е адекватно пъргав (аз съм кротък шофьор). На мен предавките не ми идват дълги (с 6-степенната ръчна кутия съм), даже са ми къси, сравнявайки с предния ми автомобил (95 к.с.) и особено ако следвам препоръките на колата за смяна на скоростите. Но това влияние на навикването от предходната или досегашната кола винаги си го има и е съвсем субективно.
-
maiden
Škoda Kamiq
Вчера ходих в ЕТ да разпитам за Камик-а.
Няма значение колата за бракуване на чие име е. Само трябват редовни документи. Колата се бракува ПРЕДИ подписване на договор в някаква фирма ТрансТехСнаб или ТехноСнаб (някакво такова соц звучене беше). От там дават акт за бракуване и той се вписва в договора за новата кола.
Общо взето това е. Не може да се комбинира с други отстъпки и не важи за 110 коня. Чакането за Камик е отново "до 180 работни дни". На практика идвали за 4-5 месеца. Не са като Октавия по 1г и повече.
Няма значение колата за бракуване на чие име е. Само трябват редовни документи. Колата се бракува ПРЕДИ подписване на договор в някаква фирма ТрансТехСнаб или ТехноСнаб (някакво такова соц звучене беше). От там дават акт за бракуване и той се вписва в договора за новата кола.
Общо взето това е. Не може да се комбинира с други отстъпки и не важи за 110 коня. Чакането за Камик е отново "до 180 работни дни". На практика идвали за 4-5 месеца. Не са като Октавия по 1г и повече.
-
maiden
Škoda Kamiq
Още нещо - внимавайте много при поръчка. Защото самите ЕТ и те не знаят какво продават. Например твърдят, че Vision има дигитален кокпит, а при внимателно зачитане на PDF-а такъв е само с доплащане 1000лв. За Business също пише двузонов климатроник, обаче са с "врътки".
-
Dan123
Škoda Kamiq
Хайде и аз да се включа. На 03,05,2023 приятел ми прати оферта и аз минах през представителството следобяда, на следващият ден по обяд и двамата подписахме предварителни договори. Получих обаждане, че на 11,05,2023 Камика е в София, а на 17,05,2023 беше във Варна, на следващият ден беше регистриран/получен. Чак началото на тази седмица се обадиха на моят приятел, че Камикът му е в София, до днес още не е пристигнал във Варна! Защо така се получи нямам никакво обяснение. Неприятно отвсякъде, при условие че при поръчката бяхме уверявани от представителят, че колите пътуват и ще пристигнат всеки момент. Това са от наличните 10 бр Камици които бяха обявени на сайта, 1,5TSI с механична 6ст кутия, Bisiness +. Сайтът на шкода не се обновява редовно, налични 10 бр стояха още доста време, после ги намалиха на 3 бр налични. При запитване на 12,06,2023 имат ли налични, както пише на сайта -3 бр, отговорът беше:НЯМА налични! Относно тези автомобили по рекламата, която върви за върнат автомобил, може да поръчате атомобил с 1,5 двигател и каквито си искате опции и да го чакате, никой не знае колко! Имайте в предвид, че Шкода са поръчали 13 бр, 1,5TSI, с механична 6 ст, оборудване Vision, със срок на пристигане краят на юли/ началото август, офертата е примамлива, срокът също. Дано съм бил полезен на колегите желаещи да закупят Камик. За самият автомобил, няма да коментирам, нека да мине малко време и да му навъртим 3-4х. км, иначе на първо четене прави много добро впечетление. Но както е известно, на вкус и на цвет, товарищи нет!
-
maiden
Škoda Kamiq
Днес бяхме на тест драйв с жената. Ванката от ЕТ Надежда ни даде 1.5TSI автоматик, каквато жената искаше да пробва. Впечатленията са : приятна колица, мека возия, не тупка толкова много колкото Octavia по дупки. Особено отзад. Предполагам заради високите гуми. Като динамика е супер при ниска скорост, при висока нямам идея, вероятно не, заради лошата аеродинамика (все пак с един и същ двигател Octavia има максимална скорост 228, а Kamiq 200 или 210). Като интериор жена ми каза, че не ѝ допада. Т.е. вероятно няма да ъпгрейдваме старата Octavia 2 2012 Edition до Kamiq Vision 
Като цяло хубава колица, стига да не идваш от по-висок клас (Octavia , Superb, Karoq и т.н.). Много лесно се кара, много добра маневреност, много добра видимост. Нисък разход за SUV - с 1.5TSI DSG даде около 8.8 в София из Надежда. По същия маршрут с Octavia-та 1.5TSI дадох днес 6.5 (но това е друга тема). Беше на 5300 километра (черната) и вероятно разходът има още да пада. И при Kamiq го има гадното тропане при потегляне на мокро с много газ от XDS-а (софтуерният блокаж). Не знам дали може да се спира с кодинг като при Octavia. Надявам се да може. Седалките са супер. Отзад се сяда идеално (аз съм 1.90м). Багажникът е леко малък, но става за в града. Много голямо значение има какъв е цветът. Примерно със специалните цветове - златисто, червен, бял и черен металик изглежда супер. Докато да речем Octavia изглежда еднакво добре във всички цветове, дори с безплатните.
Като цяло хубава колица, стига да не идваш от по-висок клас (Octavia , Superb, Karoq и т.н.). Много лесно се кара, много добра маневреност, много добра видимост. Нисък разход за SUV - с 1.5TSI DSG даде около 8.8 в София из Надежда. По същия маршрут с Octavia-та 1.5TSI дадох днес 6.5 (но това е друга тема). Беше на 5300 километра (черната) и вероятно разходът има още да пада. И при Kamiq го има гадното тропане при потегляне на мокро с много газ от XDS-а (софтуерният блокаж). Не знам дали може да се спира с кодинг като при Octavia. Надявам се да може. Седалките са супер. Отзад се сяда идеално (аз съм 1.90м). Багажникът е леко малък, но става за в града. Много голямо значение има какъв е цветът. Примерно със специалните цветове - златисто, червен, бял и черен металик изглежда супер. Докато да речем Octavia изглежда еднакво добре във всички цветове, дори с безплатните.
-
SaVnov
Škoda Kamiq
Dan123,
Здравейте, можете ли да ми кажете, дали на Камик Бизнес задните стъкла са електрически?
Здравейте, можете ли да ми кажете, дали на Камик Бизнес задните стъкла са електрически?
Последно промяна от SaVnov на 23.06.2023, 10:49:30, променено общо 1 път.
-
ИзтрЪпнал
Škoda Kamiq
Не са, също няма тонколони в задните врати. Въпреки, че не е написано в ценовата листа, имат кожен мултифункционален волан. Такава беше конкретно конфигурацията на автомобила Камик Бизнес, който предложи търговеца като алтернатива с доставка до 2-3седмици и в сайта им го имаше като произведен, но недоставен. Това беше към първата половина на месец май. Претърпя някои промени оборудването Бизнес в последните 12-18 месеца и отпаднаха част от екстрите. Все пак е добре да се обърнеш към търговец и евентуално той да ти даде адекватна информация.
-
Dan123
Škoda Kamiq
SaVnov,
Задните стъкла не са електрически.
Задните стъкла не са електрически.