Škoda Kamiq

Модел Yeti от 2009 до 2017
Karoq от 2017
Kamiq от 2019
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Škoda Kamiq

Мнение от Архимандрит Дионисий »

Имах удоволствието да покарам един Камик 1.0 TSI ръчни скорости няколко часа. Та какви впечатления ми направи.
1. Положителните:
- Много голямо вътрешно пространство идеален за 4 възрастни. Багажник задоволителен имайки предвид големината на колата.
- Добра подредба на кокпита и лесесна употреба.

2. Отрицателно
- Пътно поведение. В градска и извъхградска среда се представя добре. Вози меко и комфортно. Като се излезе на магистралата при 140 вече нещата стават доста притеснителни. Доста се клати и постояно се налага да се коригира с волана. Вярно, че е една идея по-висока от седан или комби, ама много се клати. Не съм вдигал повече, защото не усетих увереност в колата ( имаше умерен вятър така, че предполагам и той е допринесал за това поведение )
- До около 80км в час вътре в колата е доста тихо, след тази скорост през предните прозорци навлиза доста шум. Даже първоначално си помислих, че има отворен прозорец.
- Скоростна кутия. Тази 6 степенна ръчна кутия е със идентични като дължина предавки като на моята Октавия която е 150к.с. Там кутията пасва доста добре, но на този малък мотор му идват доста дълги предавките и мотора не се усеща като 110к.с, а като 80. Предполагам с DSG ще е по-добре, там предавките са доста по къси ( като информация от колега със DSG и същия мотор на магистрала почти не включва 7 много е дълга и неможе да поддържа скорост)

Лично аз си мисля, че за тези пари за който се предлага модела е можело да се направи повече.
Alvin_iv

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Kamiq, 1,5 TSI

Škoda Kamiq

Мнение от Alvin_iv »

Според мен клатенето при тази скорост е било от страничен вятър! С до 140км е напълно устойчив. Да съгласен съм, че клатенето повече се усеща сравнен с Пежо 208, но все пак е и по-висок.
Шумоизолацията е можело да бъде по-добра!
Много ме дразни шума от гумите и пътната настилка при скорост над 100 км. Иначе двигателят е тих и почти не се чува до към 120 км.
Шкода Камик, 1.5 ТСИ, 150 к.с.
ИзтрЪпнал

Škoda Фен²

Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23

Škoda Kamiq

Мнение от ИзтрЪпнал »

yovko, Много добре изглежда автомобила. Калобраните от ЕТ ли ги взе ? На каква цена и ако имаш/си запазил, парт номерата им ;)
Аватар
yovko

Škoda Фен

Гараж: Kamiq TSI 110hp (2023)
Обратна връзка:

Škoda Kamiq

Мнение от yovko »

@ИзтрЪпнал, благодаря! Калобраните са си оргиналните от Шкода/ЕТ, да. Но ги поръчах още миналата година, много преди да дойде автомобила. Тогава цената за комплекта беше 48лв. Сега не знам дали няма промяна.

Иначе номерата са 658 075 111 (предни) и 658 075 101 (задни).
Аватар
yovko

Škoda Фен

Обратна връзка:

Škoda Kamiq

Мнение от yovko »

На чешкия сайт, при KAMIQ има един PDF за сваляне - каталог с възможните аксесоари за KAMIQ - там са събрани всички парт номера: https://www.skoda-auto.com/models/range/kamiq
ИзтрЪпнал

Škoda Фен²

Škoda Kamiq

Мнение от ИзтрЪпнал »

yovko написа: 08.06.2023, 09:39:05 каталог с възможните аксесоари за KAMIQ
Бях ги забравил тези каталози. Благодаря. Иначе каталозите ги има за всеки модел.
Аватар
acronym

Шкода Новак

Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 110hp

Škoda Kamiq

Мнение от acronym »

Аз навъртях някой друг километър.
Не очаквах много от TSI 1.0 110кс но останах приятно изненадан. Дърпа здраво и е много пъргава. За сега съм изключително доволен.
Поръчал съм си като аксесоари, рейки за тавана, метални педали, гумени стелки и предни калобрани.
Аватар
yovko

Škoda Фен

Обратна връзка:

Škoda Kamiq

Мнение от yovko »

Аз споделям мнението на @acronym, двигателят за тези 110 кончета по моето скромно мнение си е адекватно пъргав (аз съм кротък шофьор). На мен предавките не ми идват дълги (с 6-степенната ръчна кутия съм), даже са ми къси, сравнявайки с предния ми автомобил (95 к.с.) и особено ако следвам препоръките на колата за смяна на скоростите. Но това влияние на навикването от предходната или досегашната кола винаги си го има и е съвсем субективно.
maiden

Škoda Фен²

Škoda Kamiq

Мнение от maiden »

Вчера ходих в ЕТ да разпитам за Камик-а.
Няма значение колата за бракуване на чие име е. Само трябват редовни документи. Колата се бракува ПРЕДИ подписване на договор в някаква фирма ТрансТехСнаб или ТехноСнаб (някакво такова соц звучене беше). От там дават акт за бракуване и той се вписва в договора за новата кола.
Общо взето това е. Не може да се комбинира с други отстъпки и не важи за 110 коня. Чакането за Камик е отново "до 180 работни дни". На практика идвали за 4-5 месеца. Не са като Октавия по 1г и повече.
maiden

Škoda Фен²

Škoda Kamiq

Мнение от maiden »

Още нещо - внимавайте много при поръчка. Защото самите ЕТ и те не знаят какво продават. Например твърдят, че Vision има дигитален кокпит, а при внимателно зачитане на PDF-а такъв е само с доплащане 1000лв. За Business също пише двузонов климатроник, обаче са с "врътки".
Dan123

Шкода Новак

Škoda Kamiq

Мнение от Dan123 »

Хайде и аз да се включа. На 03,05,2023 приятел ми прати оферта и аз минах през представителството следобяда, на следващият ден по обяд и двамата подписахме предварителни договори. Получих обаждане, че на 11,05,2023 Камика е в София, а на 17,05,2023 беше във Варна, на следващият ден беше регистриран/получен. Чак началото на тази седмица се обадиха на моят приятел, че Камикът му е в София, до днес още не е пристигнал във Варна! Защо така се получи нямам никакво обяснение. Неприятно отвсякъде, при условие че при поръчката бяхме уверявани от представителят, че колите пътуват и ще пристигнат всеки момент. Това са от наличните 10 бр Камици които бяха обявени на сайта, 1,5TSI с механична 6ст кутия, Bisiness +. Сайтът на шкода не се обновява редовно, налични 10 бр стояха още доста време, после ги намалиха на 3 бр налични. При запитване на 12,06,2023 имат ли налични, както пише на сайта -3 бр, отговорът беше:НЯМА налични! Относно тези автомобили по рекламата, която върви за върнат автомобил, може да поръчате атомобил с 1,5 двигател и каквито си искате опции и да го чакате, никой не знае колко! Имайте в предвид, че Шкода са поръчали 13 бр, 1,5TSI, с механична 6 ст, оборудване Vision, със срок на пристигане краят на юли/ началото август, офертата е примамлива, срокът също. Дано съм бил полезен на колегите желаещи да закупят Камик. За самият автомобил, няма да коментирам, нека да мине малко време и да му навъртим 3-4х. км, иначе на първо четене прави много добро впечетление. Но както е известно, на вкус и на цвет, товарищи нет!
maiden

Škoda Фен²

Škoda Kamiq

Мнение от maiden »

Днес бяхме на тест драйв с жената. Ванката от ЕТ Надежда ни даде 1.5TSI автоматик, каквато жената искаше да пробва. Впечатленията са : приятна колица, мека возия, не тупка толкова много колкото Octavia по дупки. Особено отзад. Предполагам заради високите гуми. Като динамика е супер при ниска скорост, при висока нямам идея, вероятно не, заради лошата аеродинамика (все пак с един и същ двигател Octavia има максимална скорост 228, а Kamiq 200 или 210). Като интериор жена ми каза, че не ѝ допада. Т.е. вероятно няма да ъпгрейдваме старата Octavia 2 2012 Edition до Kamiq Vision :)
Като цяло хубава колица, стига да не идваш от по-висок клас (Octavia , Superb, Karoq и т.н.). Много лесно се кара, много добра маневреност, много добра видимост. Нисък разход за SUV - с 1.5TSI DSG даде около 8.8 в София из Надежда. По същия маршрут с Octavia-та 1.5TSI дадох днес 6.5 (но това е друга тема). Беше на 5300 километра (черната) и вероятно разходът има още да пада. И при Kamiq го има гадното тропане при потегляне на мокро с много газ от XDS-а (софтуерният блокаж). Не знам дали може да се спира с кодинг като при Octavia. Надявам се да може. Седалките са супер. Отзад се сяда идеално (аз съм 1.90м). Багажникът е леко малък, но става за в града. Много голямо значение има какъв е цветът. Примерно със специалните цветове - златисто, червен, бял и черен металик изглежда супер. Докато да речем Octavia изглежда еднакво добре във всички цветове, дори с безплатните.
SaVnov

Шкода Новак

Škoda Kamiq

Мнение от SaVnov »

Dan123,
Здравейте, можете ли да ми кажете, дали на Камик Бизнес задните стъкла са електрически?
Последно промяна от SaVnov на 23.06.2023, 10:49:30, променено общо 1 път.
ИзтрЪпнал

Škoda Фен²

Škoda Kamiq

Мнение от ИзтрЪпнал »

Не са, също няма тонколони в задните врати. Въпреки, че не е написано в ценовата листа, имат кожен мултифункционален волан. Такава беше конкретно конфигурацията на автомобила Камик Бизнес, който предложи търговеца като алтернатива с доставка до 2-3седмици и в сайта им го имаше като произведен, но недоставен. Това беше към първата половина на месец май. Претърпя някои промени оборудването Бизнес в последните 12-18 месеца и отпаднаха част от екстрите. Все пак е добре да се обърнеш към търговец и евентуално той да ти даде адекватна информация.
Dan123

Шкода Новак

Škoda Kamiq

Мнение от Dan123 »

SaVnov,
Задните стъкла не са електрически.
Публикувай отговор

Обратно към “Škoda Kamiq, Karoq, Yeti”