Октавия 4 - Време за доставка (от опит)
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Emo87
- Гараж: Октавия Комби Амбишън 1,5 TSI / 110 kW / 150 к.с., 6M
Време за доставка(от опит)
Колеги, от къде да си изтегля ръководството за експлоатация (книжката) да почна да си чета, така и така ще падне чакане?
-
oduh
Това хич не звучи здравословно....
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
От две годин' вече, за да е кофти на всички, не го дават ръководството да се тегли.Emo87 написа: 15.06.2023, 22:52:43 Колеги, от къде да си изтегля ръководството за експлоатация (книжката) да почна да си чета, така и така ще падне чакане?
Последното, което съм намерил за теглене и съм си го изтеглил, е ето това от 2020/11:
https://ws.skoda-auto.com/OwnersManualS ... Manual.pdf
https://ws.skoda-auto.com/OwnersManualS ... Manual.pdf
-
grumpy
- Гараж: В очакване
Колеги, някой може ли да ми каже колко е ограничението на километрите на годишна база, ако лизинга минава през ЕТ?
Hope is the worst of all evils because it prolongs the torments of man.
-
vex
Най-накрая колата вече е при мен! Взех я в понеделник и макар малко да съм я карал, вече мога да кажа, че чакането определено си заслужаваше! Много съм доволен от возията и ми е голям кеф да я карам! Пу-пу-пу.
Споделям отново датите, понеже не ми дава да редактирам предишното си мнение:
Octavia Combi Edition, 2.0 TSI / 190к.с, 7DSG, 4x4, Race Blue, с няколко малки екстри и панорамен покрив.
Поръчана - 07.06.2022
Произведена - 08.03.2023
Пристигнала в София - 01.06.2023
Подписан договор - 01.06.2023
Регистрирана - 09.06.2023
Получена - 12.06.2023
Както и линк към предишния ми пост: viewtopic.php?p=315383#p315383

Споделям отново датите, понеже не ми дава да редактирам предишното си мнение:
Octavia Combi Edition, 2.0 TSI / 190к.с, 7DSG, 4x4, Race Blue, с няколко малки екстри и панорамен покрив.
Поръчана - 07.06.2022
Произведена - 08.03.2023
Пристигнала в София - 01.06.2023
Подписан договор - 01.06.2023
Регистрирана - 09.06.2023
Получена - 12.06.2023
Както и линк към предишния ми пост: viewtopic.php?p=315383#p315383

-
MapTuH_5F
Да докладвам и аз времена:
Поръчана: 30 април 2022
Произведена: 23 март 2023
Пристигнала в София: днес
Октавия Скаут, 2.0 TSI, 4X4, DCC, панорамен покрив, head-up display, акустични стъкла и още няколко дреболии
Поръчана: 30 април 2022
Произведена: 23 март 2023
Пристигнала в София: днес
Октавия Скаут, 2.0 TSI, 4X4, DCC, панорамен покрив, head-up display, акустични стъкла и още няколко дреболии
- spaldingrs
- Гараж: Карок Вижън 1.5 TSI DSG 2024
Ford Focus 3 1.0 ecoboost 125 кс 6M 2017
Със здраве и с много КЕФ, да навъртате безаварийни хиляди километри колеги. Аз съм от друга тема като модел(Карок) и чакам, но съм изпитвал удоволствието от нов автомобил(друга марка), много е яко.
![pleasantry [smilie=pleasantry.gif]](./images/smilies/pleasantry.gif)
Отнасяй се с хората така, както искаш те да се отнасят с теб!
-
grumpy
Честито, колеги!
Много безаварийни километри, евтини качествени горива и хубави пътища!
Много безаварийни километри, евтини качествени горива и хубави пътища!
-
istoyanov
- Гараж: Seat Leon ST FR
Първо честито! Как се държи този двигател? DCC имаш ли ?
-
Emo87
- Гараж: Октавия Комби Амбишън 1,5 TSI / 110 kW / 150 к.с., 6M
Моят лизинг ще е през ЕТ, но не ти разбрах въпроса?grumpy написа: 16.06.2023, 16:18:36 Колеги, някой може ли да ми каже колко е ограничението на километрите на годишна база, ако лизинга минава през ЕТ?
-
Sinchero
Ако не се лъжа,пишеше някъде, че когато колата е на лизинг имаш ограничение на километрите за периода на лизинга.Мисля, че беше 120000км,но не съм много сигурен.Може би е хубаво да се поинтересувате,ако ще минете тази граница.
-
grumpy
Добро утро колеги,
тъй като трябва да ми излезе балансът в края на месеца и нещо ме човъркаше реших да се обадя направо на лизинга на ЕТ в София.
Жената беше изключително добронамерена и учтива. Отговори на всичките ми въпроси.
Ето какво научих:
- Първоначална вноска: оказва се, че първоначалната вноска (без стандартните каско, ГО, регистрация и т.н.) може да е всякаква сума, подчертавам сума, над 15% (имало случаи и на 10, но с особени клаузи). Жената ми обясни, че може да фиксирам твърда сума и не е задължително да е точен процент т.е. имам 15 хил. давам толкова и те ми изчисляват вноската на тази база.
- Обвързани са с Алианц, но след първата година може на вноски след попълване на искане
- Те са си собственици на автомобила. Например в То**та на талона пишеше двама собственика - лизингът и аз.
- Максималният срок на лизинга е 5 г. (60 м.). В последствие, ако ви дойдат пари отнякъде можете да промените срока или вноската.
- Остатъчна стойност: ами тук, явно пак има недоизказани неща. Остатъчната стойност може да е различна от 7%. До 15% няма ограничение на пробега. След това се определя за срока на лизинга. В случая попитах за 60 м., дамата ми каза 150 000 км. за срока на лизинга.
Изводът - дали ще е от ЕТ или от друга лизингова компания, при срок от 5 г. няма разлика (говоря за самия лизинг). А и ако си е техен предполагам ще има друго отношение. Само предполагам. Ако не се разрови човек и да си иска неговото, няма и да разбере какви са вариантите. Не знам, дилърите на процент от лизинга ли са, че не се раздават много в обяснение или само при мен е така?! Което погледнато от другата камбанария си е нормално и аз съм работил/работя с месечни/тримесечни/годишни цели.
В крайна сметка с лизинга изговорихме вариант, при който и аз доволен, и те доволни, но на дилъра не му стана приятно, че съм звънял в София. Истината е, че с две ипотеки и 2 кредита, трябва да се съобразя повече с банката отколкото с лизинга.
Стана дълго, но се надявам да съм помогнал.
тъй като трябва да ми излезе балансът в края на месеца и нещо ме човъркаше реших да се обадя направо на лизинга на ЕТ в София.
Жената беше изключително добронамерена и учтива. Отговори на всичките ми въпроси.
Ето какво научих:
- Първоначална вноска: оказва се, че първоначалната вноска (без стандартните каско, ГО, регистрация и т.н.) може да е всякаква сума, подчертавам сума, над 15% (имало случаи и на 10, но с особени клаузи). Жената ми обясни, че може да фиксирам твърда сума и не е задължително да е точен процент т.е. имам 15 хил. давам толкова и те ми изчисляват вноската на тази база.
- Обвързани са с Алианц, но след първата година може на вноски след попълване на искане
- Те са си собственици на автомобила. Например в То**та на талона пишеше двама собственика - лизингът и аз.
- Максималният срок на лизинга е 5 г. (60 м.). В последствие, ако ви дойдат пари отнякъде можете да промените срока или вноската.
- Остатъчна стойност: ами тук, явно пак има недоизказани неща. Остатъчната стойност може да е различна от 7%. До 15% няма ограничение на пробега. След това се определя за срока на лизинга. В случая попитах за 60 м., дамата ми каза 150 000 км. за срока на лизинга.
Изводът - дали ще е от ЕТ или от друга лизингова компания, при срок от 5 г. няма разлика (говоря за самия лизинг). А и ако си е техен предполагам ще има друго отношение. Само предполагам. Ако не се разрови човек и да си иска неговото, няма и да разбере какви са вариантите. Не знам, дилърите на процент от лизинга ли са, че не се раздават много в обяснение или само при мен е така?! Което погледнато от другата камбанария си е нормално и аз съм работил/работя с месечни/тримесечни/годишни цели.
В крайна сметка с лизинга изговорихме вариант, при който и аз доволен, и те доволни, но на дилъра не му стана приятно, че съм звънял в София. Истината е, че с две ипотеки и 2 кредита, трябва да се съобразя повече с банката отколкото с лизинга.
Стана дълго, но се надявам да съм помогнал.
-
MapTuH_5F
В момента си гледам договора за лизинг от ЕТ. Няма ограничение на пробега за физически лица - нито на годишна база, нито за целия период на лизинга.
-
Audirulzz
- Гараж: Skoda Octavia 3 estate 1.8tsi 4x4 stage 4 - depresses Georgi Milev
- Обратна връзка:
Само и единствено при оперативен лизинг може да те обвърже някой с километри
- intense
- Гараж: Octavia 3 FL 1.8 TSI DSG
Идеята е, ако решиш да не придобиваш автомобила, и си навъртял много км, да те таксуват за горницата. Иначе, ако го придобиеш на края на лизинга, и да си надвишил пробега, няма да доплащаш.