Октавия 4 - Време за доставка (от опит)

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
BachiKIKI

Шкода Новак

Време за доставка(от опит)

Мнение от BachiKIKI »

Моят опит от преди месец, лизинговите условия на Еуратек са меко казано неизгодни. Препоръчвам ти да обиколиш банките и да получиш оферти от там. Когато казах на дилъра, че имам по-добра оферта той каза да му я изпратя, че ще ми даде същите условия. Пратих я по майл и след 5 мин той звънна с думите - няма как да ти дам подобни условия. Накратко склонни са да преговарят, но не мпгат да бият лизинговите къщи.
Това с каското е пълна измишльотина, получих си колата с каско и пълномощно, че мога да пътувам в ЕС + търция,сърбия и тн без допълнителни такси.
Ходих до Гърция, колата е екстра за пътувания няма да съжаляваш.
grumpy

Шкода Новак

Гараж: В очакване

Мнение от grumpy »

atom написа: 14.06.2023, 10:12:32
grumpy написа: 14.06.2023, 10:07:03 Трикратно бях убеден, че автомобила ще е при мен до 2-3 седмици
Е това нещо искай да ти го включат в договора + какво ще плащат когато не стане.

Вярвай ми, няма да го направят. На приказки са силни, но иначе ...
Здравей, благодаря за съвета. И аз исках, дори питах защо са написали 180, да обърнем внимание, работни дни, но ми отговори, че е стандартен и да не се притеснявам, колата ще си дойде както е говорено.
Ето го договора
Изображение
Последно промяна от grumpy на 14.06.2023, 12:01:25, променено общо 1 път.
Hope is the worst of all evils because it prolongs the torments of man.
grumpy

Шкода Новак

Мнение от grumpy »

@Sinchero, Здравей, за мен е доста странно. Другото, което се замислих сега снимайки и качвайки офертата, че в цената на застраховката не е включена зелената карта, може би, не знам, но за мен е доста странно.

@BachiKIKI, Здравей, ами не мисля, че условията ще са се променили, чак толкова за месец. Уговорката беше, че ако не капарирам веднага и не задействаме документите колата може да отиде при друг.
Смятайки оскъпяването мисля, че е добре. Разглеждайки опциите за предварителна сума за получаваме, месечни вноски и заплащане за придобиване не съм очарован въобще. Както и да е, предвид загубата на другото капаро и възможността за погасяване се спрях на подчертаното.
Между всички изговорени приказки беше и това, че бидейки собственици по-лесно ще стане обратното изкупуване. Както споменах по-рано целта ми е след 4-5 години - Супърб стига да ми се случат нещата и седна в Шкода, че колегата ме стресира и сега съм между два стола...
Изображение
atom

Škoda Фен

Мнение от atom »

Вече, каквото и да говорим зара е хвърлен.

За лизинга не знам, но за застраховките има яка секира.
Дано да дойде по-скоро.
Аватар
spaldingrs

Škoda Фен²

Гараж: Карок Вижън 1.5 TSI DSG 2024
Ford Focus 3 1.0 ecoboost 125 кс 6M 2017

Мнение от spaldingrs »

atom написа: 14.06.2023, 12:35:20 За лизинга не знам, но за застраховките има яка секира
Те си го пишат официално, че на лизинг ги завишават с 50%.
И таксата за лизинг е сериозна - 1,3% от цената на автомобила.

Но здраве да има и много километри безаварийно
Отнасяй се с хората така, както искаш те да се отнасят с теб!
maiden

Škoda Фен²

Мнение от maiden »

4.9% за Алианц е сравнително добре. За частни клиенти физически лица стандартната тарифа е 6%. Е, преди на Еуратек даваха 4%, но явно са други времената вече.
Аватар
bakito

Шкода Новак

Гараж: Karoq Facelift Vision, 2.0 TDI, 7DSG, 4x4, 150 HP, 360 Nm, Lava Blue

Мнение от bakito »

@grumpy, С този срок от 2-3 седмици на думи леко казано са те плъзнали само и само да подпишеш договор, за да те вържат. Между "Това, което мога да ти обещая" и "Това, което мога да ти изпълня" има голяма разлика, без да се опише в договор! Силно се надявам да изпълнят казаното :)

До теамата с лизинга и конкретно към Еуратек. Условията им са леко казано неадекватни и нямат нищо общо с реалността. Лихвеният им процен е силно завишен от колкото могат да ти дадат от някоя лизингова компания например. Каско 4.9% [smilie=fool.gif] купуваш Шкода, а не Премиум марка. Аз преди 1 година точно подписах с лизингова компания (не Еуратек) и Каското с ГО започваше от 4.2%, но не ме устройваха и човека от лизинговата компания беше уредил условия на 3.5% от стойността на автомобила. В крайна сметка избрах Дженерали на 3.8%, защото имам познат там и може да създейства за бързо разглеждане на документи. Като цяло ако не ти се занимава да ходиш по различни външни компании и не ти се жалят едни X пари подписвай с Еуратек :) Съветвам да чуеш и други мнения. Също така външен лизингодател могат да ти дадат 6 годишен лизинг ако това е от значение, в Еуратек е само 5.
Gavendish

Шкода Новак

Мнение от Gavendish »

balki написа: 13.06.2023, 12:12:39 Колеги,някой скоро да е получавал сигурна седмица за производство на Скала? Моята,поръчана октомври преди месец беше планувана за края на лятото,сега вече е изместена за края на годината,но отново не е сигурна седмица. След края на договора. Знам че темата не е за Скала,но тук има активност :) мерси предварително!

Колега от кога ти е информацията аз ходих при дилъра средата на май и той ми каза 33 седмица и да попитам юли ако остане до тогава тази седмица значи е сигурно производството
atom

Škoda Фен

Мнение от atom »

bakito написа: 14.06.2023, 14:54:23 Каско 4.9% купуваш Шкода, а не Премиум марка.
Тамън на нов премиум каското е 3,5 - 3,6 %.
balki

Шкода Новак

Гараж: Skoda Scala 1.0 TSI 80kW

Мнение от balki »

Gavendish написа: 14.06.2023, 14:57:55
balki написа: 13.06.2023, 12:12:39 Колеги,някой скоро да е получавал сигурна седмица за производство на Скала? Моята,поръчана октомври преди месец беше планувана за края на лятото,сега вече е изместена за края на годината,но отново не е сигурна седмица. След края на договора. Знам че темата не е за Скала,но тук има активност :) мерси предварително!

Колега от кога ти е информацията аз ходих при дилъра средата на май и той ми каза 33 седмица и да попитам юли ако остане до тогава тази седмица значи е сигурно производството
Началото на Май ми беше 33 седмица, в началото на тази седмица се чух с дилъра и каза за момента е към края на годината, но по-добре да се чуем след месец. Самият той каза, че инфото се сменя твърде често. Стискам палци след месец да има положителен развой и да не е чак края на годината. Но, няма конкретика :/
Emo87

Шкода Новак

Гараж: Октавия Комби Амбишън 1,5 TSI / 110 kW / 150 к.с., 6M

Мнение от Emo87 »

Колеги, я ме светнете:
Плащаш 10% капаро, впоследствие при първоночална вноска каквато си избера, за да получа автомобила плащам разликата между болднатата сума и капарото нали така?
Тези "доплащания към различните начални вноски" къде остават или те влизат?
grumpy

Шкода Новак

Мнение от grumpy »

Здравейте колеги,
да знам, че ме "клатят" със застраховката близо 750 лв. на година; самият лизинг не е идеален- оскъпяването на автомобила е 4865 лв. за 60 месеца - 60*717=43020+10453(първоначална)+3659(остатъчна)=57 132-52267=4865, но ако автомобилът бъде доставен в уговорения срок от 2-3 седмици съм склонен да приема всичко. Тънкият момент тук е, че отидох за наличен автомобил и този, за който се съгласих, трябва да е такъв според това, което ми показаха.
Пак казвам, не знам дали и силно се надявам да не са ме подвели! Ще имам няколко безсънни седмици, но наистина се надявам нещата да се случат иначе ще се ходи по мъките с адвокат и сума разправии за възстановяване на капарото.
Имам нужда от автомобил в кратки срокове.

@Emo87, точно така. Сумата с удебелен шрифт ;) е общата първоначална, в която влизат доплащанията към началната вноска (каско, гражданска и т.н.), а началната може да е само фиксираните проценти, които ЕТ са изброили 15, 20, 35, 50%. Това е един от няколкото недостатъка на техния лизинг. Капарото го приспадат от общата първоначална. Виж т.4 от договора за поръчка, който приложих по-назад в темата.
Аватар
spaldingrs

Škoda Фен²

Гараж: Карок Вижън 1.5 TSI DSG 2024
Ford Focus 3 1.0 ecoboost 125 кс 6M 2017

Мнение от spaldingrs »

Здравейте, някой се наслаждавам на синя Октавия, не съм сигурен дали е 4, но така ми изглежда. Става въпрос за Пловдив, Тракия, до парк Ротари. Ако колегата се припознае, нека да ми пише на лично, до обменим малко опит.
Отнасяй се с хората така, както искаш те да се отнасят с теб!
Emo87

Шкода Новак

Гараж: Октавия Комби Амбишън 1,5 TSI / 110 kW / 150 к.с., 6M

Мнение от Emo87 »

grumpy написа: 14.06.2023, 20:30:36 които ЕТ са изброили 15, 20, 35, 50%. Това е един от няколкото недостатъка на техния лизинг.
Ами, ако искам първоначалната ми вноска да е 52% например или 65%? Какво правим в такъв случай?
П.С. Днес подписах док-ти за кандидатстване за лизинг за Шкода Октавия Комби Амбишън Бизнес 1.5 TSI/110kW/150 к.с., 6М
В документите за одобрение фиксирахме 15% начална вноска, но дилърът (Еуратек Дружба София) ми каза, че впоследствие мога да си променя както си искам...
Аватар
gencho01

Škoda Фен

Гараж: Skoda Octavia 4, 1.5 TSI 6M Combi; VW Golf mk3 GT 1.6

Мнение от gencho01 »

Emo87 написа: 14.06.2023, 22:02:03 дилърът (Еуратек Дружба София) ми каза, че впоследствие мога да си променя както си искам...
Кандидатстването е само да те провери лизонгодателя. Докато дойде време да получаваш колата може да се договорят други параметри по лизинга. Това ми го обясниха като поръчвах, затова самия лизинг се подписва, когато колата се достави в централния склад и се получава от клиента след като си я регистрират, все пак колата е "тяхна", докато не се изплати лизинга.
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”