Доставка на нов Супърб
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- dr_rado
- Гараж: Ex:Skoda Superb III FL 2.0 TSI 190 hp DSG
Now: Volvo XC90 D5
Доставка на нов Супърб
Колега @vRSFabia, наистина много кофти е периодът на чакане. Преди 3 години, когато купувах моя Супърб, взех от наличните на склад, защото ми казаха, че трябва да чакам 2-3 месеца (а бях продал старата кола). Тогава не ми се чакаше 2 месеца
Замислил съм се дали есента, като пуснат новия Супърб, да не сменя сегашния с новия модел, обаче това чакане година или повече.... ми изглежда абсурдно! Между другото и аз разглеждах Артеон-а и инфото, което споделяш за доставката, наистина е плюс! Успех с новата поръчка!
- vRSFabia
- Гараж: Skoda Fabia vRS 2004 200+ bhp
Доставка на нов Супърб
За мен не чакането е проблема.vRSFabia написа: 10.06.2023, 04:18:22 Хораа, хора - вие нищо не знаете.
Поръчах аз Skoda Superb LnK 200 bph TDI 4x4. Тъй като аз съм нахален и мрънкам и звъня през някакво време, вече единият пич в Дружба не ми вдига. Звъня, звъня - но нищо от моя телефон. Звънна ли от служебния - веднага...![]()
Питам ги първо, тъй като колата е поръчана 12.03.2022 - кога, какво що.
Първо беше за 14 седмица. След 180-тте + 60. После стана 25, после 28 и към момента е 38 седмица.
Аз се побърках и писах на Чехите да ми разяснят малко, защото това е НЕПРИЕМЛИВО. Отговора им беше следния: (публикувам го тук.)
Линк със скрийншот на мейла към Чехите. {CLICK}
От тогава - ни вест, ни кост. Мейла, който им върнах е доста експлиситен и няма да ви го пейстна, но си го представете - Българин, който чака шкодата си над година и половина към момента и получава това за отговор.![]()
![]()
Нямам надежда вече... Това е абсурдно, на VW/Ауди частите са 1:1 електронните. Техните автомобили идват за по 1-2 месеца (вчера конфигурирах Артеон, момчето каза до Юли ще е тук...)
Проблема е отношението и как може да не им пука за клиентите им...
Аз ако се откажа - капка в морето, все тая... Не е там въпроса, тъпото е че те знаят, че могат да монополизират пазара и просто ... го правят.
За референция, м/у супърб и артеон - по луксозната е Супърб, нищо, че е Шкода - а другото е VW.
Карах ги и двете, разцъках ги и двете, огледах ги и двете и от желанието да поръчам Артеон, накрая - нямам такова. По-малка, по-дървена, по-не толкова добре изглеждаща отвътре, по-малко екстри...
Супер малоумна ситуация. Освен всичко това, като анонсират Супърб 4 - цените на Супърб 3 ще спаднат и язък, дето сме чакали по 2 години....
-
peyopetrishki
- Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp
Доставка на нов Супърб
Едва ли Артеон-а има по-малко екстри отколкот Супърб, дори напротив - политика на ВАГ е ФВ да предлагат повече екстри от Шкода.
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
-
kolyo b8
- Гараж: Passat Variant B8.5 2.0 TDI DTSB/ DSG7
Многохилядният Сокол
Доставка на нов Супърб
Какво ниво на оборудване сте гледали за Артеона? По-високото ниво на оборудване във VW сега е: Elegance или R Line. Ако сте гледали Bussines- то е малко по-постно, но пак има доста стандартни екстри.
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
- vRSFabia
Доставка на нов Супърб
Ами - карах и двете. Като Артеона буквално преди 3-4 дни.
Не мога да кажа, че ми хареса повече, нито, че ми изглеждаше по-луксозна... Качих се и на R line 2.0 TDI, което е аналога на LnK Superb, също така и на R 2.0 TFSI...
R-ката е хубава, да и салона и прочее, но... не е моята.
А, R-line-а, дори няма електрическа седалка за пасажера... Стига, това е абсурдно. Единственото, което можеше да се доближи е да си викнеш НАППА седалките, които са 5 бона отгоре, хаха и те имат... Докато при супърб - това е сериино.

Същото се отнася и за други екстри, примерно амбиентното осветление. При супърб е сериино, докато при Артеон - 800 лева отгоре...
Та, накратко - не съм се объркал, колите ги изпробвах и спокойно мога да кажа, че по-луксозно усещане и по-голям комфорт създава LnK-я, за сметка на R-line-а...
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Доставка на нов Супърб
По темата, аз лично не намирам особен смисъл в електрическа седалка за пасажера. В голямата част от автомобилите, там се вози винаги един и същи човек. Ако понякога се наложи да се вози друг, просто дръпва лоста и я мести назад-напред. Други настройки рядко някой ползва на пасажерското място. Поне така е било в автомобилите, които са около мен, дали лични и/или служебни.
Реално ако може да се спестят пари от нея при конфигуриране, има далеч по-адекватни екстри, за които да се изхарчат тези пари.
А конкретно при Шкода, ако пасажерската седалка не е електрическа, отдолу получаваш един допълнителен долап с доста прилични размери, в който аз лично си държа кабели, зарядни, OBD-та, и т.н.
Реално ако може да се спестят пари от нея при конфигуриране, има далеч по-адекватни екстри, за които да се изхарчат тези пари.
А конкретно при Шкода, ако пасажерската седалка не е електрическа, отдолу получаваш един допълнителен долап с доста прилични размери, в който аз лично си държа кабели, зарядни, OBD-та, и т.н.
Бееееее.....
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
Доставка на нов Супърб
Гроздето е кисело,да
vRSFabia написа: 12.06.2023, 14:59:27 Единственото, което можеше да се доближи е да си викнеш НАППА седалките, които са 5 бона отгоре, хаха и те имат... Докато при супърб - това е сериино.
Няма такова нещо
Балатум е при Супърба
-
iliyankostov
- Гараж: AUDI Q5 2 TDI, ex Skoda Suprb 1
Доставка на нов Супърб
Опитай се да поръчаш Мерцедес, там пък да видиш какви са сроковете. Даже ти казват, благодари се, че не сме увеличили и цената.vRSFabia написа: 10.06.2023, 12:18:26За мен не чакането е проблема.vRSFabia написа: 10.06.2023, 04:18:22 Хораа, хора - вие нищо не знаете.
Поръчах аз Skoda Superb LnK 200 bph TDI 4x4. Тъй като аз съм нахален и мрънкам и звъня през някакво време, вече единият пич в Дружба не ми вдига. Звъня, звъня - но нищо от моя телефон. Звънна ли от служебния - веднага...![]()
Питам ги първо, тъй като колата е поръчана 12.03.2022 - кога, какво що.
Първо беше за 14 седмица. След 180-тте + 60. После стана 25, после 28 и към момента е 38 седмица.
Аз се побърках и писах на Чехите да ми разяснят малко, защото това е НЕПРИЕМЛИВО. Отговора им беше следния: (публикувам го тук.)
Линк със скрийншот на мейла към Чехите. {CLICK}
От тогава - ни вест, ни кост. Мейла, който им върнах е доста експлиситен и няма да ви го пейстна, но си го представете - Българин, който чака шкодата си над година и половина към момента и получава това за отговор.![]()
![]()
Нямам надежда вече... Това е абсурдно, на VW/Ауди частите са 1:1 електронните. Техните автомобили идват за по 1-2 месеца (вчера конфигурирах Артеон, момчето каза до Юли ще е тук...)
Проблема е отношението и как може да не им пука за клиентите им...
Аз ако се откажа - капка в морето, все тая... Не е там въпроса, тъпото е че те знаят, че могат да монополизират пазара и просто ... го правят.
За референция, м/у супърб и артеон - по луксозната е Супърб, нищо, че е Шкода - а другото е VW.
Карах ги и двете, разцъках ги и двете, огледах ги и двете и от желанието да поръчам Артеон, накрая - нямам такова. По-малка, по-дървена, по-не толкова добре изглеждаща отвътре, по-малко екстри...
Супер малоумна ситуация. Освен всичко това, като анонсират Супърб 4 - цените на Супърб 3 ще спаднат и язък, дето сме чакали по 2 години....
- vRSFabia
Доставка на нов Супърб
Не ми е кисело гроздето приятел, посто не е моята кола.igeorgiev82 написа: 12.06.2023, 15:47:01Гроздето е кисело,даСупърб с НАППАvRSFabia написа: 12.06.2023, 14:59:27 Единственото, което можеше да се доближи е да си викнеш НАППА седалките, които са 5 бона отгоре, хаха и те имат... Докато при супърб - това е сериино.
Няма такова нещо
Балатум е при Супърба
Аз харесвам простора, който ми дава Супърб, харесват ми finishing touch-овете, които от Шкода са определили.
Докато при Артеон не ми допадна тоя изкуствен карбон, двойно по-малкият подлакътник и прочее...
Единственото, заради което аз завиждам на Артеон пред Супърб-а е факта, че можеш да си избереш HeadsUp display, докато при супърб - ЙОК. Е, да бе ама не е достатъчна причина, за да си купя Артетон, било то и R-ка... Аз мога да направя 1:1 R-line, като R-ката, ако беше заради парите и пак да имам същото, но да е една идея по-бавна, обаче не е моята кола просто....
Сравнявахме ги, бях за една бройка да купя червения SB който седи в Porsche Sofia Изток, но... не я усетихме вътре с жената, опитахме се, но не е нашата... Докато, като се качихме в Супърба направо очите ни светнаха.
Изглежда съм одъртял и искам нещо малко по-комфортно, за сметка на бързо... Бързото и в момента си го имам, искам семейна каляска, а Артеона се оказа малък и тесен за целта.
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
Доставка на нов Супърб
Оффтопик ->
200+ Дизеловата Фабия ли визираш колега? Не, че нещо но 2.0тси в супърб или артеон би трябвало да са бая по-бързи от ТДИ-то. И така малко става, че семейната каляска, по-бърза от шпортната
- vRSFabia
Доставка на нов Супърб
Кой както го усеща.digitalundgrd написа: 12.06.2023, 23:41:50 Оффтопик ->
200+ Дизеловата Фабия ли визираш колега? Не, че нещо но 2.0тси в супърб или артеон би трябвало да са бая по-бързи от ТДИ-то. И така малко става, че семейната каляска, по-бърза от шпортната
Аз я усещам, като доста приятна и никак скучна кола за каране. Все пак 1250 кила е, усещат си се тия 207 коня, малко или много... Е, не са 400, но е забавно.
Иначе, семейната каляска се очаква да е също 200 коня, също така дизел и с тази разлика, че автомат. (АКО НЯКОГА ДОЙДЕ)
- sonnyer
- Гараж: Kia Sportage NQ5 1.6 T-gdi 150ps Manual-6 speed
Ex: Skoda Superb II FL CFGB
Доставка на нов Супърб
Миналата седмица, мой колега отказа поръчан Superb L&K, 2.0 TDI 4x4.
Поръчката е направена на 01.03.2022г и последната информация, която са му дали миналата седмица е, че колата няма да дойде през 2023г.
Взе наличен Tiguan със същата моторизация и оборудване R-line + добавки.![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Поръчката е направена на 01.03.2022г и последната информация, която са му дали миналата седмица е, че колата няма да дойде през 2023г.
Взе наличен Tiguan със същата моторизация и оборудване R-line + добавки.
-
standas
- Гараж: Superb 3 FL 200 hp
Доставка на нов Супърб
Викаш ти и октавийката ти слага в малкия си джоб супьрбчето а?igeorgiev82 написа: 12.06.2023, 15:47:01Гроздето е кисело,да
vRSFabia написа: 12.06.2023, 14:59:27 Единственото, което можеше да се доближи е да си викнеш НАППА седалките, които са 5 бона отгоре, хаха и те имат... Докато при супърб - това е сериино.Супърб с НАППА
![]()
Няма такова нещо
Балатум е при Супърба![]()
- Simov
- Гараж: Ex: Seat Ibiza 6l, 1.9 TDI, 101 к.с.
Skoda Octavia III 1.6 TDI, 110 к.с.
Доставка на нов Супърб
Това изречение го прочетох доста пъти, но не успях да разбера смисъла му!?