Superb 3 Защита за лоши пътища
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Aztral
Superb 3 Защита за лоши пътища
Здравейте колеги,
Карам Супърб 3 и автомобила го поръчах със защита за лоши пътища. Струва ми се обаче, че колата доста се накланя по завоите, което не ми допада. Освен това като визия леко ми бърка в очите, че е повдигната колата. На комбито не стои зле но моята е седан.
Четох по форума различни дискусии, и изглежда че смяна на пружините може да снижи просвета и да по-добри комфорта. Ако се сменят пружини трябва ли да се подменят и амортисьорите или нещо друго?
Може ли да споделите мнение със стандартното окачване какво е поведението по завоите и също дали е адекватен просвета?
Също ме блазни и идеята за пружини Eibach Pro Kit, но малко ме притеснява да не стане прекалено ниска за нашите пътища.
Не съм решил твърдо да я снижа защото си има и предимства да е по-висока, затова ще съм благодарен ако споделите опит с различните видове окачване.
Поздрави!
Карам Супърб 3 и автомобила го поръчах със защита за лоши пътища. Струва ми се обаче, че колата доста се накланя по завоите, което не ми допада. Освен това като визия леко ми бърка в очите, че е повдигната колата. На комбито не стои зле но моята е седан.
Четох по форума различни дискусии, и изглежда че смяна на пружините може да снижи просвета и да по-добри комфорта. Ако се сменят пружини трябва ли да се подменят и амортисьорите или нещо друго?
Може ли да споделите мнение със стандартното окачване какво е поведението по завоите и също дали е адекватен просвета?
Също ме блазни и идеята за пружини Eibach Pro Kit, но малко ме притеснява да не стане прекалено ниска за нашите пътища.
Не съм решил твърдо да я снижа защото си има и предимства да е по-висока, затова ще съм благодарен ако споделите опит с различните видове окачване.
Поздрави!
-
Niksan
Superb 4 Защита за лоши пътища
Здравей. Няколко неща.
Продажбата на Суперб 4 стартира догодина, моделът ще го преставят края на тази година. Вероятно караш Суперб 3 (може би фейслифт).
Защита за лоши пътища се предлага като екстра, това са подсилени + допълнителни кори. Доколкото съм запознат нямат нищо общо с возиятя или просвета.
Предлага се и ниво на оборудване скаут. Там окачването е друго, просвета е увеличен.
За кое от двете питаш или става въпрос за нещо друго?
Поздрави.
Продажбата на Суперб 4 стартира догодина, моделът ще го преставят края на тази година. Вероятно караш Суперб 3 (може би фейслифт).
Защита за лоши пътища се предлага като екстра, това са подсилени + допълнителни кори. Доколкото съм запознат нямат нищо общо с возиятя или просвета.
Предлага се и ниво на оборудване скаут. Там окачването е друго, просвета е увеличен.
За кое от двете питаш или става въпрос за нещо друго?
Поздрави.
- Erebus
- Гараж: Octavia 4 2.0 TDI
Има - увеличава се просвета.
Колегата правилно се е насочил към нови пружини. С които обаче ще са нужни и нови амортисьори.
Не са ли те предупредили при поръчката, че този пакет ще направи колата по-висока? И че амортисьорите са по-твърди?
Прави ми впечатление, че много хора се подлъгват по името на пакета, с мисълта 'о, то пътищата в БГ са ужасни, ще си го взема'.
-
Aztral
Здравей, 3 фейслифт е колата, Edition.
В конфигуратора не е описано, но във визуализацията се вижда че колата е повдигната (прилагам снимки с и без екстрата):
.
От други теми от форума също виждам, че просвета е увеличен.
Поздрави.
В конфигуратора не е описано, но във визуализацията се вижда че колата е повдигната (прилагам снимки с и без екстрата):

. От други теми от форума също виждам, че просвета е увеличен.
Поздрави.
-
Aztral
Не ме предупредиха въобще. Като цяло търговката нямаше много представа. Питах за разликата между защита за лоши пътища и подсилена защита на двигателя и скоростната кутия и тя не можа да ми отговори. Накрая взех първото защото беше с 3лв по-скъпоErebus написа: 12.06.2023, 08:27:52 Не са ли те предупредили при поръчката, че този пакет ще направи колата по-висока? И че амортисьорите са по-твърди?
- tihich
- Гараж: Superb Scout 2.0 TSI 280
Как ти се струва возията в момента с въпросния пакет? На теория и моя Скаут е със същото окачване. Тропа и клопа на всяка дупка и се усещат и най-малките неравности по асфалта. Аз също съм в дилема с какво точно да го сменям, но повечето читави варианти свалят височината на колата.
-
Aztral
И при мене тропа по дупките. А като мина по-бързо през легнал полицай цялата подскача. Като цяло най ме дразни, че много се накланя по завоите. Предната кошница беше Супърб 1 и тя също ми се струваше че се накланя, но сега още повече ми прави впечатление.
- Erebus
- Гараж: Octavia 4 2.0 TDI
Тогава решението е други пружини и амове. Ще помогнат и с накланянето.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Така е с пакета за лоши пътища, да. Няма как колата да е хем висока, хем стабилна с толкова простовато окачване (каквото е на Супърба).
Варианта е да сменяш пружини и амортсьори и да го върнеш на стандартната височина или по - ниско. И ако това не стига, разпънки. Но филма е голям, според мен не си заслужава.
Вероятно нямаш DCC, то подобрява доста нещата.
Иначе окачването на Супърб 1 е космос в сравнение с Супърб 2 и 3. Онова е многораменно, аналогично на Ауди. Тия сега са с окачване на Голф. Варианта да е стабилна е да е тръшната долу и одървена.
Варианта е да сменяш пружини и амортсьори и да го върнеш на стандартната височина или по - ниско. И ако това не стига, разпънки. Но филма е голям, според мен не си заслужава.
Иначе окачването на Супърб 1 е космос в сравнение с Супърб 2 и 3. Онова е многораменно, аналогично на Ауди. Тия сега са с окачване на Голф. Варианта да е стабилна е да е тръшната долу и одървена.
Бееееее.....
- Мичев
- Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG
със стандартните пружини и амортисьори може да подобри нещо, но накланянето - не. Явно само DCC оправя положението.Цецо75 написа: 12.06.2023, 09:43:58 Варианта е да сменяш пружини и амортсьори и да го върнеш на стандартната височина
-
ИзтрЪпнал
- Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23
Независимо задвижването на С3 фл, винаги е многораменно отзад - https://cdn.skoda-storyboard.com/2016/0 ... B-en-1.pdf 
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
ИзтрЪпнал, Е то сега многораменно викат на всичко, което не е греда.
Супърб 1 шерваше обща платформа с премиум окачването на Ауди. След това при по-късните модели ги понижиха в долния клас платформа. По-просто е, по-евтино за подръжка... Ама като возия няма общо.
В интерес на истината, има нещо недодялано в базовото окачване на Супърб 3. Когато е без DCC наистина много се мята, даже и за кола с просто окачване. Навремето така беше Октавия 2 в някой модификации подмяташе задника, в други не.
Супърб 1 шерваше обща платформа с премиум окачването на Ауди. След това при по-късните модели ги понижиха в долния клас платформа. По-просто е, по-евтино за подръжка... Ама като возия няма общо.
В интерес на истината, има нещо недодялано в базовото окачване на Супърб 3. Когато е без DCC наистина много се мята, даже и за кола с просто окачване. Навремето така беше Октавия 2 в някой модификации подмяташе задника, в други не.
Бееееее.....
- tihich
- Гараж: Superb Scout 2.0 TSI 280
Лично мога да гарантирам, че има нещо много сбъркано или неизчислено по окачването на тоя Супърб. Поне на моя Скаут и без DCC. От ден първи ми прави впечатление. Имал съм доста коли с най-различни окачвания, но такава греда не съм си помислял, че може да има...
-
Aztral
Надявах се, че само с пружини може да стане работата, но щом и амортисьори трябва не съм сигурен дали да се вкарвам в това приключение. Иначе няма DCC за съжаление. Трябваше да изчета форума преди да я поръчам, защото сега разбирам, че това е задължителна екстра...Цецо75 написа: 12.06.2023, 09:43:58 Варианта е да сменяш пружини и амортсьори и да го върнеш на стандартната височина или по - ниско. И ако това не стига, разпънки. Но филма е голям, според мен не си заслужава.
Също за Айбах Про Кит се чудя като вариант. Дали няма колега, който го е пробвал да сподели впечатление за поведение и височина?Мичев написа: 12.06.2023, 09:58:48 със стандартните пружини и амортисьори може да подобри нещо, но накланянето - не. Явно само DCC оправя положението.
- dimibo
- Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10
С Pro kit-а си трябват и нови амортисьори, стандартните не са му добре. Все пак свалянето няма да е малко и хода на амортисьорите трябва да отговаря и на хода на пръжините.
После слагаш разпънки отпред и отзад, после нови усилени стабилизиращи щанги, отпред и отзад, и тогава вече ще има някаква приемлива стабилност.
Като резултат всяка неравност по пътя ще я усещаш много много отчетливо.
После слагаш разпънки отпред и отзад, после нови усилени стабилизиращи щанги, отпред и отзад, и тогава вече ще има някаква приемлива стабилност.
Като резултат всяка неравност по пътя ще я усещаш много много отчетливо.
Günter Stg 1