Какви чистачки за Karoq?

Модел Yeti от 2009 до 2017
Karoq от 2017
Kamiq от 2019
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
tahumbata

Škoda Фен

Гараж: Karoq Style 2019 1.5 TSI DSG 4x4 лава син металик

Какви чистачки за Karoq?

Мнение от tahumbata »

Значи Денсото вече месец откакто ги сложих и са перфектни засега - имат едни допълнителни скоби на перото, които оригиналните нямат и изглеждат дори по-пипнати от ОЕМ. А иначе са 1:1 като размери. Та засега поне съм доволен. Бош ги хвалеха едно време, но знам, че качеството на стоката тук е нива надолу спрямо ако ги купиш иж същите, но от Германия примерно.
Аватар
Sheyretov

Шкода Новак

Гараж: Skoda Karoq 2.0 TDI 4x4 DSG

Какви чистачки за Karoq?

Мнение от Sheyretov »

Оригиналните, с които дойде моя Карок, изкараха не повече от година и започнаха да мажат. Старата кола я карах само с Бош Аеро и бях много доволен. Имаха допълнително метално перо, което ги натиска при движение и обира пръските. Взех уж такива и за Карока, но бяха без този метал. За моя изненада те също изкараха около година, а струваха стотина лева. Днес гледам в Кауфланд пак Бош Аеро продават, но по десетина лева бройката. Та не знам какви да взимам и аз вече. На джипа, с който ходя в гората сложих Вюрт защото такива намерих там, където го карам и със слагането започнаха да скърцат.
Аватар
blindbard

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Karoq, 1.5 TSI, DPCA, 6M, Business, MY 2020
Обратна връзка:

Какви чистачки за Karoq?

Мнение от blindbard »

Sheyretov написа: 22.05.2023, 00:50:35 Днес гледам в Кауфланд пак Бош Аеро продават, но по десетина лева бройката.
Вероятно са Aero Eco, които са пълна трагедия! Според мен значително по-качествения вариант са Aero Twin.
ЕА 211 EVO ACT, 110 kw/150 hp; тема: viewtopic.php?f=13&t=2656
petroff

Шкода Новак

Какви чистачки за Karoq?

Мнение от petroff »

И аз последните 7-8 години използвам само Aero Twin/Retrofit, но от около 2, да не кажа 3 години не издържат колкото предходните. Караха ме по 2 години и то при условие, че тогава имаше сняг, замръзи и т. н. Наистина не са толкова добри вече - сега и година не издържат. А може и да зареждат стока като за третия свят...
Аватар
spaldingrs

Škoda Фен²

Гараж: Карок Вижън 1.5 TSI DSG 2024
Ford Focus 3 1.0 ecoboost 125 кс 6M 2017

Какви чистачки за Karoq?

Мнение от spaldingrs »

И тук може да се погледне. Два пъти съм взимал на Valeo за стария ми фокус. Не са евтини, но поне първия път останах много доволен. Работеха добре 4+ години. Комплектът две предни и задна, дойдоха към 64лв. Вторият беше сравнително скоро, надявам се, да не са ги развалили.

https://m.avtochastionline24.bg/skoda/k ... chistachka
Отнасяй се с хората така, както искаш те да се отнасят с теб!
b5202s

Шкода Новак

Какви чистачки за Karoq?

Мнение от b5202s »

Здравейте!

Днес при много слабия дъжд в София ми направи впечатление, че лявата чистачка прескача. Този недъг съм го срещал на всичките си коли, когато стъклото не е достатъчно мокро. Лекувам го с пръскалките. Интерсно защо винаги само лявата прескача. [smilie=diablo.gif]

Дали се дължи на слабо затегнато рамо, на първата ми кола това прескачане беше изгладило жлебовете на рамото, като сложих ново рамо кара няколко години и пак започна да прескача. Ще карам известно време и ще ги питам в шкода. Става въпрос за нов Камик.
Аватар
spaldingrs

Škoda Фен²

Гараж: Карок Вижън 1.5 TSI DSG 2024
Ford Focus 3 1.0 ecoboost 125 кс 6M 2017

Какви чистачки за Karoq?

Мнение от spaldingrs »

Аз на скоро, декември началото, взех препоръчаните тук във форума Aerotwin на бош. Моите започнаха да скърцат много изнервящо, а задната подскачаше като ранен глиган. За сега съм доволен! Изненадан съм, че и година не успяха да изкарат "оригиналните".
На Фокуса, за 8 години, смених само задната. Отпред са още първите. Колите са ми "уличници".
Отнасяй се с хората така, както искаш те да се отнасят с теб!
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Какви чистачки за Karoq?

Мнение от skodko »

b5202s написа: 24.01.2025, 21:03:36 Здравейте!

Днес при много слабия дъжд в София ми направи впечатление, че лявата чистачка прескача. Този недъг съм го срещал на всичките си коли, когато стъклото не е достатъчно мокро. Лекувам го с пръскалките. Интерсно защо винаги само лявата прескача. [smilie=diablo.gif]

Дали се дължи на слабо затегнато рамо, на първата ми кола това прескачане беше изгладило жлебовете на рамото, като сложих ново рамо кара няколко години и пак започна да прескача. Ще карам известно време и ще ги питам в шкода. Става въпрос за нов Камик.
Случайно да си пръскал вакса на някое левче?
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
Аватар
lanshot

Škoda Фен

Гараж: Superb Combi L&K 280hp 2024
E 55 AMG 1998

Какви чистачки за Karoq?

Мнение от lanshot »

Забелязвам ,че и при мен заводски чистачки на 8 месеца , лявата прескача като е на по-голям интензитет настроен сензора. Във Варна зима нямаме - на всички е ясно , но не мога да разбера , калпави са чистачките или е нещо друго? Допълнително съм си сложил керамично покритие на всички стъкла , защото забелязах , че когато вали и стават на мокро петно всички прозорци и нямаш видимост особено на предните странични. След керамиката всичкоси си дойде на мястото - или седят на капки или се стичат и по никакъв начин не ми пречат на видимостта. Та предното стъкло въпреки ,че е с нанопокритие и дори по-рядко го ползвам , ами и взе да ми прескача дясната чистачка (пасажерската). Като чета колегите как си ползват по 3-4 години едни чистачки и съм в шок !
kolyo b8

Škoda Фен²

Гараж: Passat Variant B8.5 2.0 TDI DTSB/ DSG7
Многохилядният Сокол

Какви чистачки за Karoq?

Мнение от kolyo b8 »

lanshot написа: 24.01.2025, 23:00:40 лявата прескача като е на по-голям интензитет настроен сензора
Прескача от хидрофобното покритие нанесено на стъклото. Не е от чистачките.
Аватар
lanshot

Škoda Фен

E 55 AMG 1998

Какви чистачки за Karoq?

Мнение от lanshot »

kolyo b8 написа: 24.01.2025, 23:31:11 Прескача от хидрофобното покритие нанесено на стъклото. Не е от чистачките.

Добре де , защо тогава другата не прескача ? Също така самото покритие не заглажда ли микро драскотините/пукнатините в стъклото и съответно изглажда повърхността и не би трябвало да влоши ,а дори да подобри нещата 🤔
kolyo b8

Škoda Фен²

Гараж: Passat Variant B8.5 2.0 TDI DTSB/ DSG7
Многохилядният Сокол

Какви чистачки за Karoq?

Мнение от kolyo b8 »

Зависи как е нанесено. При мен беше от ден първи и прескачаха и двете. В слаб дъжд е ок - гледаш как капките се пързалят и няма нужда от чистачки. В силен дъжд - също е ок, чистачките работят без да прескачат. Прескача при някакъв межднен нито силен нито слаб. След това имах щета на стъклото и го сменихме с ново. На него не съм слагал покритие. От тогава никакво прескачане. Чистачки сменям преди зимата.

Сега на една нова правиха керамика, но забравих да кажа да не слагат на челното - познай дали прескача [smilie=sarcastic.gif]. Ами прескача. Чакам да се "изтрие" или да сменяме стъкло.
Аватар
krachunov

Škoda Фен²

Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4

Какви чистачки за Karoq?

Мнение от krachunov »

lanshot написа: 24.01.2025, 23:52:07
kolyo b8 написа: 24.01.2025, 23:31:11 Прескача от хидрофобното покритие нанесено на стъклото. Не е от чистачките.

Добре де , защо тогава другата не прескача ? Също така самото покритие не заглажда ли микро драскотините/пукнатините в стъклото и съответно изглажда повърхността и не би трябвало да влоши ,а дори да подобри нещата 🤔
На предната кола направих грешката да сложа покритие на предния джам. Първо полиш после импрегниране. Страшен мазаляк няма изчистване. След няколко месеца-година се поизми и стана по - добре. На сегашната тествах друго, което сложих само на страничните и задния и има много голяма разлика, положителна. На предния джам тествах само половината от към жената и положението беше същото. Яко се замацваше, просто ясно не е направено за стъкло което да го търкаш с чистачка. Но за страничните е много добре. Преди това 100-200 км магистрала да мина и страничните се зацапваха яко, точно където гледаш огледалото. След мазането е много добре, вече 1500-2000км
Аватар
lanshot

Škoda Фен

E 55 AMG 1998

Какви чистачки за Karoq?

Мнение от lanshot »

На дъртата ми Е55-ца също си обработвам стъклата с нанопокритие и там никакви ядове , даже не знам от кога не съм си сменял чистачките - bosch еди си каква серия (не са извитите) и там няма никакви грижи. Даже не се бях зачислил , добре че имам някаква база за сравнение.
b5202s

Шкода Новак

Какви чистачки за Karoq?

Мнение от b5202s »

skodko написа: 24.01.2025, 22:44:18 Случайно да си пръскал вакса на някое левче?
Мдааа. Не мога да отрека, явно трябва да я пръсна с чиста вода , но оттогава доста зимна течност е заминала би трябвало да се е измиила тази вакса.
Публикувай отговор

Обратно към “Škoda Kamiq, Karoq, Yeti”