Моята сага е към края си (надявам се).
Octavia Combi Edition, 2.0 TSI / 190к.с, 7DSG, 4x4, Race Blue, с няколко малки екстри и панорамен покрив.
Поръчана - 07.06.2022
Произведена - 08.03.2023
Пристигнала - 01.06.2023
Подписан договор - 01.06.2023
Регистрирана -
??? Предстои ???
Ще споделя и малко опит, защото забелязвам, че хората имат всякакви въпроси (както и аз). В първоначалната конфигурация панорамния покрив не присъстваше, добавих го през септември и това промени прогнозата дата с само една допълнителна седмица от 5та на 6та седмица. През януари седмицата се смени на 10та, през февруари вече беше 12та, в крайна сметка я произведоха в 10та. По това време произведоха доста автомобили. От информацията, която имам се е наложило Еуратек да преместят колите от Чехия в Германия и от там е настанала сериозна бъркотия с доставчиците. Колите са доставяни без да се спазва какъвто и да е ред и по различни маршрути. Моята е прекарала някакво време и в Румъния.
Може би не трябва да се вадят изводи от моя период на чакане от производството до доставката. Доста коли произведени след март месец отдавна са пристигнали. За лош късмет, моята кола е попаднала в партида, за която много неща са се объркали при доставката. Знам че има и други колеги, които чакат, някои от тях с произведени коли преди моята.
Лично не вярвам в конспиративните теории, че Еуратек умишлено бави нещо или че има някаква схема. Според мен не са реагирали добре на непредвидена ситуация и като цяло много от проблемите им са от недостатъчно добра организация и слаб контрол над партньорите, с които работят.
Друго, което бих споделил е, че вероятно ако не следях тази тема редовно сигурно щях да изкарам чакането по-добре

Не че ѝ има нещо на темата, може много информация да се намери и да помогне да се оформят очаквания. Просто, ако се фокусира човек в това "кога ще дойде колата", се генерира доста стрес. Според мен най-добрият вариант е като поръча човек, да не се рови много и да мисли за това колко време остава, а да изчака да му се обадят когато е готово. При мен определено не се получи, но все пак мисля, че така би било по-добре.
Ще ъпдейта поста когато я регистрирам, за да има и тази информация.