Гуми/спирачка/поведение - кое как е при вас?

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аватар
zar

Škoda Ludicrous

Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx

Мнение от zar »

fallenfbsd написа:
zar написа:
fallenfbsd написа:За ECO, като чета ревютата е както казва Zar, ако чета мненията на потребители повече бият като на Svetilio :)

Ще видя със зимните като понатрупам малко повече км.

Замислих се сериозно за нови гуменетки и джанти по-висок цолаж за лятото...
Това вече ми е втория чифт ЕКО(по стечение на обстоятелствата).Първите ги взех чисто нови на другата ми кола и съм карал един сезон с тях.Преди това съм сменил 3 чифта премиум и спорт контакт.Та въпреки теориите за Еко Гумите ,имам богата база за сравнение и пак казвам ,че единственото им слабо място на Еко Контитата е ,когато вали проливен дъжд или е мокро.На сухо се държат изненадващо добре и не по-лошо от другите 2 вида ,споменати по-горе,да не говорим ,че са и по-тихи.В интерес на истината карам сигурно от повече от 10 години само Конти-та,като съм направил и две залитания към зимен Дънлоп.
Най-много си харесвам ,обаче Премиум контакта-добър компромис между спорт и комфорт.То и по нашите родни хендеци не знам къв спорт може въобще да се практикува [smilie=pardon.gif]
много полезно инфо, Zar.

аз мислех да сменям гумите другия сезон заради тези приказки, но ако ще получа сходен резултат с PremiumContact 5 ме караш да се замисля.

аз при дъжд честно казано инстинктивно намалявам независимо от гумите.
П.П:Чувал съм,но не съм се убедил лично ,че Дънлопа(летния за който питаш) е някак си доста "пластмасов".Зимните ,както ти споменах по-горе показаха много добро поведение ,особено на сняг,като аз лично съм по-доволен от 3Д-то.

Карал ли си Дълноп BlueResponse?Ако да как ги намираш към Контитата?
Радвам се ,че го оценяш,като инфо!Споделям го ,от личен опит ,а съм издевателствал доста над тези гуми със всякакви тестове при различни условия:) Дънлоп съм карал само зимен(205/55/16 Уйнтър спорт 3Д и 205/60/16 Уйнтър спорт 4Д) и двата модела се държат супер на сняг и мокро ,като и с двата съм карал по 4 зимни сезона с предно предаване,но пък "еко" гума тяхна не съм карал и не мога да ти изкажа мнение по въпроса.Според мен ,обаче по-добре си карай лятото "еко" то на Конти,но имай едно на ум ,по време на дъжд.Гарантирам ти ,че поне 3 сезона няма да те предадат ,особено на сухо!После ако искаш си купи "Премиум контакта"-това е по-добрата гума,както на мокро ,така и на сухо,а на завой е супер(редовни тестове Бургас-Варна,знаеш как е ).Така ,че ако ти са нови Еко-Контактите на Конти покарай си още с тях,за да не инвестираш напразно!Спорт контакта също е невероятен.Храктерно и за Премиум-а и Спорта е ,че возят комфортно,и за нашите дупки са супер :)Споделям опита от каране на Мондео МК3,Нисан Алмера и Октавия 2 Скаут,тоята О3 не знам как ще се държи!
Последно промяна от zar на 02.11.2016, 19:56:19, променено общо 1 път.
Dieselgate Team member
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Мнение от Sec8200 »

Благодаря! [smilie=thank_you2.gif]
Аватар
zar

Škoda Ludicrous

Мнение от zar »

Няма проблем!Тук сме за да си помагаме.Аз ти го споделям ,като опит и евентуален съвет :)
Dieselgate Team member
Аватар
stefan L

Skoda Electric

Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.

Мнение от stefan L »

Архимандрит Дионисий написа: По-малкото съпротивление при търкаляне означава и по-малко сцепление с пътя.
Това са различни свойства, които до известна степен са зависими едно от друго, но в никакъв случай на 100%. Колкото повече се развиват "гумените" технологии, толкова повече този процент намалява, т.е. съчетават се, на пръв поглед, несъчетаеми свойства.
Много съм доволен от СРС 5 и GY Effi. grip performance. Последните са клас А на мокро и клас Б съпротивление при търкаляне. На мокро са невероятни!
Аватар
zar

Škoda Ludicrous

Мнение от zar »

CPC5 ще е най-вероятно следващата ми лятна гума ,потвърждавам мнението на Бат Стефан за поведението на мокро ,но за по предни модели на CPC!
Dieselgate Team member
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Мнение от Архимандрит Дионисий »

fallenfbsd написа:
Карал ли си Дълноп BlueResponse?Ако да как ги намираш към Контитата?
Преди да мина на 17" бях с такива гуми един сезон. Нямам забележки от към поведение. Единственото което ме дразнеше в тях, че винаги изглеждаха като меки.
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia III”