Свързване на видеорегистратор

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
baijoro

Škoda Ентусиаст

Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI

Мнение от baijoro »

Изображение

Тази схема ми попадна от един руски форум. Авторът е решил проблема с изтощаване на акумулатора когато си спре колата и я остави с угасен двигател и включен в запалката хладилник.
Мисля, че е идеална за използване с видеорегистратор.
Схемата пуска ток при работещ двигател и го спира при изключен (защото спада напрежението).
Успял е да набута елементите в кутийката на зарядно за телефон.
Аватар
sve

Škoda Фен

Гараж: Roomster 1.4 TDI 80 hp
Superb II 2.0 TDI 170 hp, 4x4, 6DSG
Superb III 2.0 TDI 190 hp, 4x4, 6DSG

Мнение от sve »

Колеги, тъй като търсих доста варианти за видеорегистратор, няма такъв, който да е достатъчно компактен по моите представи. Искам да няма висящи кабели и лепенки по стъклото. Гледах вариант за вграден в корпуса на огледалото, като този, който имах на предния автомобил, но цвета на пластмасата на тези, които се предлагат в Али е сива, а не бежова (салона ми е бежов и всички интериорни пластмаси също).
https://a.aliexpress.com/_mMF3zeG

Мисля вариант за видеорегистратор за мотор. Там хардуера за запис е в отделен корпус и камерата, която снима е с кабел към него. Така камерата е много компактна. Също така повечето модели са с 2 камери и ще може да се снима и назад. Свързва се на 12V към бушони/акумулатор и камерата се пали при контакт.
https://a.aliexpress.com/_mt6ACqo

Какво мислите по въпроса? Има ли някой, който да го е правил?
Аватар
radkof

Шкода Новак

Гараж: Skoda Superb 3FL Combi, 190PS 7DSG, 2023

Мнение от radkof »

@YYakovliev, Тъй като и аз се оглеждам за видеорегистратор, ми е интересно да чуя мнението ти след година ползване за модела, който писа.
Благодаря предварително!
dando

Škoda Фен

Гараж: Superb 3 1.8 TSI

Мнение от dando »

@YYakovliev, ще съм благодарен, ако можеш да качиш няколко снимки на монтирания регистратор :)
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

dando написа: 10.05.2023, 02:16:42 @YYakovliev, ще съм благодарен, ако можеш да качиш няколко снимки на монтирания регистратор
viewtopic.php?p=267242&hilit=#p267242
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
RRusinov

Шкода Новак

Мнение от RRusinov »

Здравейте колеги,
Купих си новата skoda octavia combi 2.0 TD от 2020 година (новият фейслифт) на тези модели горе до огледалото за задно виждане има usb порт. Аз искам да го ползвам за моята камера, свързах камерата ,но стигам до заключението че незахранва достатъчно камерата , реагира когато колата запали но след това камерата работи 20 минути на своята батерия и угасва. Въпросът ми е може ли този ампераж да се увеличи със смяната на бушон или нещо подобно?
П.П. Камерата има собствен кабел ,но е за запалка, която имам само в багажника. И някак  се обесмисля да прекарвам кабел при положение че има вече активен USB порт  🤣

Благодаря предварително за съветите!
Аватар
Мичев

Škoda Фен²

Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG

Мнение от Мичев »

По скоро трябва да се направят малко замервания и опити - дали наистина през цялото време има подадено напрежение и дали камерата няма някакъв дефект, да се замери консумацията също.
Аз си го ползвам това USB с 70mai a500s и не съм имал проблеми.
tuningmania

ŠKODA MASTER

Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.

Мнение от tuningmania »

До @RRusinov - Сигурно ли е, че има захранване на "USB"-то на огледалото? Някъде бях чел, че "USB"-Буксата понякога се размества. Пробвай да захраниш някой мобилен телефон за малко, да видиш дали има напрежение. Дай модела на автомобилния видео-регистратор, да се потърси информация какво захранване изисква. На оригиналното му зарядно би трябвало също да пише..
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

RRusinov написа: 01.06.2023, 18:42:51 Купих си новата skoda octavia combi 2.0 TD от 2020 година (новият фейслифт)
Вероятно имаш предвид О4, а не О3 фейслифт?

Ако става въпрос за О4, то да - USB-C портът на огледалото има достатъчно мощност. за да захрани видеорегистратор. Колегата @Eager беше замервал всички портове чрез софтуер за смартфон (виж ето тук ), според което портът на огледалото има 2500 mA при 4V, т.е. поне 10W.

Иначе, конекторът на този USB-порт на огледалото на O4 е много плитък - USB-C куплунгът на свързваното устройство не влиза целия, а от него остават 2 мимиметра отвън. На моята О4, когато натиснах куплунга да влезе докрай (когато си мислех, че не е влязъл достатъчно), портът се откачи и хлътна навътре. Наложи се да се разглобява пластмасата, за да го закачим отново на мястото му.

RRusinov, най-вероятно куплунгът на видеорегистратора ти не е направил добър контакт в този недоносен плитък порт. Пробвай да раздвижиш куплунга си леко, без да го натискаш много, че да не хлътне USB-порта навътре като при мен.
RRusinov

Шкода Новак

Мнение от RRusinov »

Благодаря ви @smoke, и @Мичев, за идеята..Направих замерването( идеята взех от @Eager, ) докато се прибирах от работа, което ми беше около 20 минути...
Забелязах че при стартиране на двигателя стартира и замерването с 2000 mA , но така остана само пет секунди после почна да слиза и стигна до периода в който през цялото време докато се прибера в къщи играеше от 250 mA до 650 mA!?!?
Изводът е че е буксата функционира но неправилно [smilie=fool.gif]
Разбира се погледнах и оригиналния адаптер както ме посъветва @tuningmania, Там изходния ампераж пише че е 2000mA....
И сега какво :)
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Тъпи въпроси:

1. Сигурен ли си, че камерата спира тотално? Защото повечето си гасят екрана след време, но продължават да записват.
2. Защо не пробваш с тривиален батери пак да го подхраниш за да видиш, че самия регистратор се държи нормално.

Както са казали и колегите, внимавай как натискаш порта на огледалото, кекави са и хлътват навътре. А това, че са махнали дупките за запалката от купето си е ... поредната новаторска тъпотия в интериора на О4.
Бееееее.....
Аватар
Мичев

Škoda Фен²

Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG

Мнение от Мичев »

RRusinov написа: 02.06.2023, 05:09:06 Забелязах че при стартиране на двигателя стартира и замерването с 2000 mA , но така остана само пет секунди после почна да слиза и стигна до периода в който през цялото време докато се прибера в къщи играеше от 250 mA до 650 mA!?!?
В моите очи това "замерване" през телефона няма да е смислено. Не виждам как биха го правили, освен да ползват батерията като товар.. което значи, че батерията ще трябва да е добре разредена.

Има едни джвъчки - USB Tester които ги водят (примерно това) - те замерват и напрежението и тока който минава през него. Аз бих замерил какво консумира камерката с телефонно зарядно (хубаво) и после бих повторил експеримента в автомобила.
tuningmania

ŠKODA MASTER

Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.

Мнение от tuningmania »

До @Мичев - Аз имам такова: Натисни Точно Тук и върши Работа. Отделно трябва разни преходници, каквито има нужда..
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
RRusinov

Шкода Новак

Мнение от RRusinov »

Цецо75 написа: 02.06.2023, 08:05:31 Тъпи въпроси:

1. Сигурен ли си, че камерата спира тотално? Защото повечето си гасят екрана след време, но продължават да записват.
2. Защо не пробваш с тривиален батери пак да го подхраниш за да видиш, че самия регистратор се държи нормално.

Както са казали и колегите, внимавай как натискаш порта на огледалото, кекави са и хлътват навътре. А това, че са махнали дупките за запалката от купето си е ... поредната новаторска тъпотия в интериора на О4.
Здравей @Цецо75, Порта не е хлътнал все още :) както и камерата работи безотказно вече 4-ри години на стария автомил, разликата е че там имах запалка и универсалният адаптер си вършеше работата. Моята камера също след 30 секунди и угасва дисплея за да пести енергия но има един диод който продължава да си мига и индикира че камерата записва. Разликата сега е че този диод спира да мига след 20 минути, на дисплея се изписва че батерията е слаба и камерата отгасва!
RRusinov

Шкода Новак

Мнение от RRusinov »

Колеги аз стигам до извода че камерата си работи и че в USB порта горе до огледалото си работи, но напрежението не е постоянно! Дайте ми съвет от къде може да идва проблема! Възможно ли е за това че акумулаторът е слаб заради старт стоп системата примерно? И това да оказва влияние върху част от електрониката на автомобила?
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”