Смяна окачване на Superb Scout

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
tihich

Škoda Фен

Гараж: Superb Scout 2.0 TSI 280

Мнение от tihich »

Здравейте,

От известно време съм решил да сменям окачването на въпросния Супърб Скаут 2.0 TSI. Както и друг път съм споменавал, бях подведен от търговец в Еуратек, че няма смисъл да се взима DCC защото единствената разлика е, че е възможно да потропва. В последствие се оказа, че изобщо не е така, има огромна разлика във возията със и без DCC, но както и да е. И сегашното потропва, но за сметка на това вози не много прилично. Минало.

Понеже продължава да ме дразни при всяко качване в колата вече търся накакъв вариант за смяна на окачването.
Обаче, признавам си, нямам идея каква са вариантите при Скаут. Единствено ми е известно, че колата е със повдигнато окачаване - за лоши пътища.

Писах до Bilstein понеже съм чувал доста пъти добри мнения за него:
Unfortunately we have to inform you, that we don't have a BILSTEIN solution in the catalog for the mentioned vehicle with option Scout, which is softer then series.

The BILSTEIN B6 are offered for the standard suspension only in this case.
Писах и до Eibach...нямат за Скаут.

След това до KW. От KW ми дадоха контакт на българският представител - Subaruparts Ltd (STi.bg).
Чухме се с човека, разменихме някаква комуникация и ми предложи два варианти коиловъри. Като оставим настрани сумата от 3к - 4к лева, която е доста сериозна цена като за обикновено окачване,но има и проблем с височината. Човека каза, че ще падне минимум 2см, но това е от нормалната версия. Моята е Скаут и е още по-задигната, съответно ще падне с поне 3.5см, което ми се вижда доста предвид, че умишлено съм купил кола с по-голям просвет за нашите пътища. Освен ако сегашното окачване не е с някави подложки? Ако е така може да се преместят с новото качване и да се запази височината?

KW V2 - регулираме височината и твърдостта (настройват се заедно)
KW V3 - регулираме височината, твърдостта и разгъването се настройват отделно едно от друго.

Та в този ред на нещата - може ли някой да ми предложи вариант какво други може да се сложи на тая кола,че да вози малко по-адекватно ? Иска ми се да запазя височината.

Според мен проблема се крие в така нареченето окачване за лоши пътища. Може ли някой да обясни с 2 думи с какво се различава от нормалното окачване и от къде идва разликата във височината? Има ли някакви подложки или самото окачване е с различен размер?

Окачването от една страна е супер меко - за пример давам леко докосване на педела на спирачката и цялото купе се накланя все едно спираш от 160км/ч... В същото време, всяка неравност, всяка лека дупка, се пренася в купето. Дори не мога да си го обясня как е възможно да вземеш двете най-негативни неща от мекото или стегнато окачване. Почвам да се чудя дали пък не е виновна някоя друга част от окачването а не пружини - амове?
Audirulzz

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia 3 estate 1.8tsi 4x4 stage 4 - depresses Georgi Milev
Обратна връзка:

Мнение от Audirulzz »

А що не си метнеш DCC-то направо?Вярно ще е по скъпо от KW но ще имаш това което искаш
Аватар
stefan L

Skoda Electric

Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.

Мнение от stefan L »

tihich написа: 03.05.2023, 17:04:50 В същото време, всяка неравност, всяка лека дупка, се пренася в купето.
С какви гуми си? Цолаж, височина, ширина? С какво налягане ги караш?
Последно промяна от stefan L на 03.05.2023, 18:04:34, променено общо 1 път.
Аватар
tihich

Škoda Фен

Гараж: Superb Scout 2.0 TSI 280

Мнение от tihich »

Щото преди година говорих с един от Еуратек и той след кратка калкулация ми сподели около 5к с работата :D

@stefan L, 4 комплекта гуми са минали през колата - не е като да има кой знае каква разлика.
Стандартните за модела 235/45/18 Michelin Primacy 4 - изрично ги купих след ОЕ-те щото ги водели най-комфортни...
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Според мен мисли вариант да си сложиш фабричния сет DCC. И пак не залагай кой знае какви очаквания, няма да стане Ауди [smilie=pardon.gif]

Няма как хем да си висок, хем да си устойчив, хем да не усеща дупките... и това да се направи с простоватото окачване от Голф. Става, ама с многораменно окачване, въздух и въобще много суха пара.
Последно промяна от Цецо75 на 03.05.2023, 18:47:06, променено общо 1 път.
Бееееее.....
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

Audirulzz написа: 03.05.2023, 17:59:39 А що не си метнеш DCC-то направо?
tihich написа: 03.05.2023, 18:04:20 Щото преди година говорих с един от Еуратек и той след кратка калкулация ми сподели около 5к с работата
Не изглежда да е нито просто, нито евтино. Кабели, сензори, контролер, амортисьори, адаптация ...
Ето един човек, който е минал по този път (вярно - с по-стар модел, но едва ли е много различно):
https://www.golfmk7.com/forums/index.ph ... it.378431/
Audirulzz

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia 3 estate 1.8tsi 4x4 stage 4 - depresses Georgi Milev
Обратна връзка:

Мнение от Audirulzz »

Аз бих дал 5к за DCC отколкото 4к за KW
peyopetrishki

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp

Мнение от peyopetrishki »

tihich написа: 03.05.2023, 17:04:50 Иска ми се да запазя височината.
Единствения начин да караш супърб с приличен просвет и стабилна возия е да си на големи джанти (от там просвет) и по-спортно окачване (от там стабилност). Слагаш едно КВ и двайски джанти, и си в играта.

Ако дадеш 5к за ДСС-то и не ти хареса ще си туриш ножа. А ДСС-то макар и да има голяма разлика с обикновеното окачване, не е нещо уау.
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
peyopetrishki

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp

Мнение от peyopetrishki »

Цецо75 написа: 03.05.2023, 18:12:20 Няма как хем да си висок, хем да си устойчив, хем да не усеща дупките... и това да се направи с простоватото окачване от Голф. Става, ама с многораменно окачване, въздух и въобще много суха пара.
[smilie=pardon.gif]
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Мнение от Taratajki »

Пускай супърба в мобилето и си взимай читав 'жип [smilie=sarcastic.gif] Тия извращения повдигнато комби е като тайландка с пишка, ебаси, ни женско, ни мъжко [smilie=pardon.gif]
Иначе и аз бих инвестирал в "оригиналното". Все пак ще имаш контрол с копче. Другите май са с ръчно настройване, или се бъркам?
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Нищо не пипай. Гевезиш се.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Мнение от Архимандрит Дионисий »

На какви километри е колата. Ако е над 80хил.км си за нови амортисьори. Там вече имаш опции да промениш малко стабилността.
Аватар
Мичев

Škoda Фен²

Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG

Мнение от Мичев »

Напълно споделям болката на tihich. И мен по сходен начин ме заблудиха при покупката.
За почти 2г вече свикнах и не му обръщам чак такова внимание. Ако имам възможност за друг нов автомобил след време - ще направя по-смислен рисърч. Тоя ще си го карам какъвто си е.
Публикувай отговор

Обратно към “Superb III”