Баш като камък е, няма махане...
Как се прави тунинг? Размисли и страсти...
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- SilverBullet
- Гараж: Skoda Octavia Estate SCOUT MK3 1.8TSI DSG 4X4 STAGE 3
Fabia MK3 1.2 TSI DSG 110HP - Обратна връзка:
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Значи е епоксидно/двукомпоненто лепило. Аз определено не бих заливал автомобилна електроника с нещо такова, сещам се за поне 2 сериозни причини. Но пък и не се храня от това, та може и да пропускам нещо.
Бееееее.....
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Да не се буутва се залива. Защото криптирания файл се откриптира от този който знае как. Криптирането е една заблуда в чек сумата, която се преодолява/възстановява. Има специален силикон за заливане,защо със смола го правят ![punish [smilie=punish.gif]](./images/smilies/punish.gif)
![punish [smilie=punish.gif]](./images/smilies/punish.gif)
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- todor87
- Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁
Залят е с единствената цел да не може да се прочете никога повече...
Сега, на ТВС както и почти всички тунинг фирми, файловете са криптирани. Някой, ако си мисли, че е простия "no read marker" или нещо от сорта е в голяма грешка. В новия Олс5 криптирането е във вид на пачове, а те са индивидуални за всеки юзър....с две думи, аз до сега не съм видял някой да предлага или да отключи така криптиран файл.
По принцип свързването за точно този комп става в 5 точки на платката. Идея си нямам защо не са заляли само тях поне, ами са наляли всичко така некадърно...
Мога да пиша още много по въпроса, но изпълнението е на махленско ниво...аз лично не съм очарован.
На мен ми е най-интересно как са успяли да му съсипят оригиналния комп, че се е стигнало до тук...
Софтуера им, за мен също не е изпипан до край, но това е друга тема....
- vankissa
- Гараж: > VW Golf MK4
> Skoda Superb 3 FL, L&K, 2.0TSI/272HP, Revo PP
> Renault Captur TCe 154
Абсолютно....
Първото ми предположение, като видях локвата е, че е за защита на интелектуалана собственост.
Определено можеше по-кадърно да се направи обаче!
p.s. становищата свързани с физическите характерстики на компонентите са си валидни, но тук изпълнението е потресаващо...
Първото ми предположение, като видях локвата е, че е за защита на интелектуалана собственост.
Определено можеше по-кадърно да се направи обаче!
p.s. становищата свързани с физическите характерстики на компонентите са си валидни, но тук изпълнението е потресаващо...
- lybrator
- Гараж: '16 Ibiza Cupra 1.8 192 FWD MQ350
'18 Tiguan 1.4 150 4motion DQ250
'19 Leon Cupra ST300 4drive DQ381
Ще ми се да ползвам темата, макар че като цяло в нея са намесени основно бензинови коли.
Въпреки, че съм бензинджия и аз по душа, октавията ми е дизелова - преди 3г за 6месаца не можах да намеря читава бензинка.
Както и да е, поради факта, че имам намерение да засиля колата съм започнал един дълъг рисърч какво как и защо...Моторът е 2,0 тди 150 с DQ250 кутия. Нямам претенции за мерене на пишки, състезания или каквото и да е било, всичко е в името на хобито и предизвикателството.
Имам целта да постигна между 200 и 250 коня на колянов вал, като държа въртящия момент до около 450нМ, за да не тормозя скорстите. Ще ми се колата да остане приятна за каране, да не се изсипват всичките нютони наведнъж. Затова и не фиксирам точна мощност, предпочитам някой от знаещите тука да се изкаже
Към момента съм достигнал до следното.
1. Трябва ми турбо от рода на 1756vk или 2056vk. Колектор съм намерил подходящ, даунпайп също.
2. Трябват ми дюзи. Стоковите са 04L 130 277 AC и лимитът им е 200к.с. Има ли друг модел дюза с желания капацитет, серийно произвеждана от ВАГ, или трябва да се ориентирам към афтърмаркет?
3. Добре ли е да елиминирам ЕГРа или може да си остане функциониращ?
4. На какво налягане е вероятно да постигна желаната мощност според вас и нов МАП сензор трябва ли ми? В тоя ред на мисли, стоковият МАФ дали ще се справи също?
Всякакви други препоръки ще са полезни.
П.С. Нека не превръщаме темата в бензин vs дизел. И на мен ми е ясно къде е истината, но искам да си поиграя в името на науката
Въпреки, че съм бензинджия и аз по душа, октавията ми е дизелова - преди 3г за 6месаца не можах да намеря читава бензинка.
Както и да е, поради факта, че имам намерение да засиля колата съм започнал един дълъг рисърч какво как и защо...Моторът е 2,0 тди 150 с DQ250 кутия. Нямам претенции за мерене на пишки, състезания или каквото и да е било, всичко е в името на хобито и предизвикателството.
Имам целта да постигна между 200 и 250 коня на колянов вал, като държа въртящия момент до около 450нМ, за да не тормозя скорстите. Ще ми се колата да остане приятна за каране, да не се изсипват всичките нютони наведнъж. Затова и не фиксирам точна мощност, предпочитам някой от знаещите тука да се изкаже
Към момента съм достигнал до следното.
1. Трябва ми турбо от рода на 1756vk или 2056vk. Колектор съм намерил подходящ, даунпайп също.
2. Трябват ми дюзи. Стоковите са 04L 130 277 AC и лимитът им е 200к.с. Има ли друг модел дюза с желания капацитет, серийно произвеждана от ВАГ, или трябва да се ориентирам към афтърмаркет?
3. Добре ли е да елиминирам ЕГРа или може да си остане функциониращ?
4. На какво налягане е вероятно да постигна желаната мощност според вас и нов МАП сензор трябва ли ми? В тоя ред на мисли, стоковият МАФ дали ще се справи също?
Всякакви други препоръки ще са полезни.
П.С. Нека не превръщаме темата в бензин vs дизел. И на мен ми е ясно къде е истината, но искам да си поиграя в името на науката
- BlackPearl
- Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2
На новата придобивка на бай Тодор @todor83 , мога да кажа какво е първото нещо което ще направи, след като покара!
Ще провери и ще разкара на Пинокио писанията, дори и "сток" да я е въртял. После ще и драсне нещо (лекичко) за кутия и мАтор.
![hunter [smilie=hunter.gif]](./images/smilies/hunter.gif)
Ще провери и ще разкара на Пинокио писанията, дори и "сток" да я е въртял. После ще и драсне нещо (лекичко) за кутия и мАтор.
![hunter [smilie=hunter.gif]](./images/smilies/hunter.gif)

- BlackPearl
Шшшшш, кръстя се!
Тъкмо пуснах мнението и бай Тодор ми драсна, че я написал лекичко на 1.4.
![mail1 [smilie=mail1.gif]](./images/smilies/mail1.gif)
Тъкмо пуснах мнението и бай Тодор ми драсна, че я написал лекичко на 1.4.

- todor87
- Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁
В четвътък я карах уж със стоков софт, така са казали на @odo
Нещо не ме изкефи...усъмних се...в петък записах стоков софт...тя колата литна
Ама днес си драснах едно бързо ремапче, че пуста краста![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Нещо не ме изкефи...усъмних се...в петък записах стоков софт...тя колата литна
Ама днес си драснах едно бързо ремапче, че пуста краста
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
Тва Пинокио е майстор Рейсинг Бавняр Панаир Тийма ли?
Айхахахахахахаххаха
Айхахахахахахаххаха

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
- coverdale
- Гараж: Octavia 4 FL-1,5TSI DSG 150PS MHEV, WV T-Rock 2.0TSI 190PS 4x4 DSG,M340I X Drive G21
todor87,
Браво,Тоше!
Честито!
Браво,Тоше!
Честито!
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Да, честито на Тошето.
GUNTER SERVICE

- YYakovliev
- Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm
Е пак издържа 1-2 дена на "ще се кара сток".
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
- odo
- Гараж: Х3 М40i
BlackPearl,
Искрене, честно да ти кажа, до днес след като ми писа Тодор, нямах сериозни забележки към работата на Пешо. Малко бавно и с ръчкаме се случваха с него нещата, но ставаха, така ме да се удовлетворен за моите разбирания. Не съм и нямам намерение да взимам страна във вашата неприязън един към друг.
Конкретната ситуация въпреки, че има положително развитие, за мен е изключително неприятна и доста ме натовари, защото подведох Тодор или щях да подведа някой друг, в крайна сметка продавах изрядна кола, а се оказа че не е.
Искрене, честно да ти кажа, до днес след като ми писа Тодор, нямах сериозни забележки към работата на Пешо. Малко бавно и с ръчкаме се случваха с него нещата, но ставаха, така ме да се удовлетворен за моите разбирания. Не съм и нямам намерение да взимам страна във вашата неприязън един към друг.
Конкретната ситуация въпреки, че има положително развитие, за мен е изключително неприятна и доста ме натовари, защото подведох Тодор или щях да подведа някой друг, в крайна сметка продавах изрядна кола, а се оказа че не е.
- BlackPearl
@odo, то няма неприязъм.
Ти нямаш вина, че си бил подведен.
Постът, не е за цел да се заяждам, нали все пак тук се казват нещата.
Знам маниера и начин на работа на Пинко. Има мноооого "доволни" клиенти, включително и от Шкода средите.
И като знам , как ги драска и тн., предположих, че бай Тодор (като педант)като прегледа, ще е първото нещо което ще направи.
Дори и да беше ОК и супер направен, бай Тодор пак щеше си бутне нещо свое-което е съвсем нормално. За това и съм го написал.
Е, кръсних се, така се и оказа.
Иначе, то не е тайна: бай Тодор много доволен, чного пазена си му я дал.
За на Пинко другите работи, няма да пиша.
П.С: Аз и преди съм казвал, че да си караш там колата за софт, не е много удачно... ( и на теб и на Тони), но това си е споделено лично мнение във форумна среда.
Нямам за цел на никого наклон и акъл да давам.
![kiss3 [smilie=kiss3.gif]](./images/smilies/kiss3.gif)
Ти нямаш вина, че си бил подведен.
Постът, не е за цел да се заяждам, нали все пак тук се казват нещата.
Знам маниера и начин на работа на Пинко. Има мноооого "доволни" клиенти, включително и от Шкода средите.
И като знам , как ги драска и тн., предположих, че бай Тодор (като педант)като прегледа, ще е първото нещо което ще направи.
Дори и да беше ОК и супер направен, бай Тодор пак щеше си бутне нещо свое-което е съвсем нормално. За това и съм го написал.
Е, кръсних се, така се и оказа.
Иначе, то не е тайна: бай Тодор много доволен, чного пазена си му я дал.
За на Пинко другите работи, няма да пиша.
П.С: Аз и преди съм казвал, че да си караш там колата за софт, не е много удачно... ( и на теб и на Тони), но това си е споделено лично мнение във форумна среда.
Нямам за цел на никого наклон и акъл да давам.