Октавия 4 - Време за доставка (от опит)

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
LeDech

Шкода Новак

Гараж: Kodiaq FL 2.0 TSI
Octavia II 1.6 FSI

Време за доставка(от опит)

Мнение от LeDech »

kivvi написа: 24.04.2023, 18:03:29 С Любомир Иванов. Малко бавно ми отговаря на мейлите, иначе съм доволен
Да и аз съм с него вече. Доста добре се общува с него, но и аз основно по телефона разговарям.
Тази седмица ще му звънна да видя за моя Кодиак дали се е актуализирала седмицата след като махнах ония ужасно сложни акустични стъкла.
Дано има някакво раздвижване, че съм на края на търпението си и Теслата почва да изглежда все по-привлекателна.
amm

Шкода Новак

Мнение от amm »

LeDech написа: 25.04.2023, 09:06:37 Тази седмица ще му звънна да видя за моя Кодиак дали се е актуализирала седмицата след като махнах ония ужасно сложни акустични стъкла.
Ако не е тайна, с каква конфигурация си направил поръчката за Кодиака и какво време са ти дали за нея ?
Обмислям дали има смисъл да правя поръчка ако ще чакам около 12 месеца, пък и Peugeot 5008 изглежда симпатично също :)
tzvetozar

Шкода Новак

Мнение от tzvetozar »

amm, Извинякай, че отговарям аз, но за кодиак май вече няма как да се чака година, защото към март догодина трябва да почнат да изпълняват поръчките за новия. В Германия вече са спрени поръчките на актуалния модел.Така че според мен ще трябва да си изпълнят всички поръчки до края на тази година. И ние се замисляхме за 5008, но най-малкото за същите пари получаваш 4х4 и по-мощен двигател при Шкодата. Та поръчката е от края на януари на ниво Стайл, в началото прогнозната седмица беше 46, в момента е 28, но да видим кога в крайна сметка ще дойде.
balki

Шкода Новак

Гараж: Skoda Scala 1.0 TSI 80kW

Мнение от balki »

Колеги, колко често проверявате с дилъра дали има седмица за производство?
Аватар
neshtoZabavno

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Octavia VRS Estate 2.0 TSI 2023

Мнение от neshtoZabavno »

balki написа: 25.04.2023, 12:02:25 Колеги, колко често проверявате с дилъра дали има седмица за производство?
Аз лично веднъж в месеца подпитвам дали има някаква промяна в седмицата за производство. Не виждам смисъл да го правя всяка седмица или през ден два. Досега ми се е случвало да мръдне само с една седмица напред.
Изображение

RACINGLINE ▪️ 034MOTORSPORT ▪️ SCORPION EXHAUSTS ▪️ MILLTEK SPORT ▪️ RAMAIR ▪️ APR ▪️ KW SUSPENSION ▪️ CTS TURBO ▪️ DO88 PERFORMANCE ▪️ FORGE MOTORSPORT ▪️ WAGNER TUNING ▪️ EVENTURI
kivvi

Шкода Новак

Мнение от kivvi »

balki написа: 25.04.2023, 12:02:25 Колеги, колко често проверявате с дилъра дали има седмица за производство?
За 15 месеца съм питал не повече от 3 пъти и то по мейл.

Иначе, като един от най чакащите, май ще съм един от най-бързите за регистрация :D
Колата вчера пристигна в София и май утре ще е регистрирана и ще си я взема.
Чакам само каското и гражданската да ми кажат дали могат да ми ги направят с документите, които имам в момента.
Аватар
LeDech

Шкода Новак

Гараж: Kodiaq FL 2.0 TSI
Octavia II 1.6 FSI

Мнение от LeDech »

amm написа: 25.04.2023, 11:04:06 Ако не е тайна, с каква конфигурация си направил поръчката за Кодиака и какво време са ти дали за нея ?
Kodiaq Vision 2.0 TSI + няколко екстри като махнах акустичните стъкла понеже ми обясняваха , че бавело и т.н.
Чакам вече почти 11 месеца като реално прогнозна седмица (непотвърдена) получих чак когато смених дилъра преди 2 месеца.
Първоначално ми беше казал много груба прогнозна седмица 23та, която преди 2 седмици стана на 29та , но не бяха отразили промяната за стъклата.
Към края на тази седмица ще го преслушам да видя дали има промяна в срока от завода.
И аз преслушвам дилъра веднъж на 1-2 месеца. Напоследък по-често през 2 седмици поради гореспоменатите промени по конфигурацията.
mapto

Шкода Новак

Мнение от mapto »

ABBC3_OFFTOPIC
аз пък си му звъня за да чуя как не знаят къде е колата произведена преди 2 месеца. Да видим още колко ще се излагат. Остава им точно месец до края на допълнителните 60.
Венци76

Шкода Новак

Мнение от Венци76 »

От разговорите с моя дилър разбрах, че всеки понеделник се актуализира информацията на компютъра му така, че ако имате питания към дилърите им звънете смело всеки понеделник. Затова взимат заплата ;)
Венци76

Шкода Новак

Мнение от Венци76 »

Искам да споделя следната информация която може да е полезна на някой.
Днес регистрирах “Черната перла” като тотала е следния:
- каско и гражданска към Алианц (Надежда) - 2571 лв.,
- репатрак от ЕТ Надежда до КАТ София - 60 лв.,
- регистрация и номера - 58лв,
- около 2 часа чакане по гишетата,
- авариен комплект - 40 лв.
- номерата си ги слагаш сам.
Бях си приготвил и пари за Еко такса, но не знаех, че тя се плаща от вносителя.
Доколкото ми е известно от ЕТ взимат по 300 лева за регистрация
Това е и когато пристигнат автомобилите Ви и искате да си вземете автомобила по-рано и да не чакате, сами си регистрирайте колите.
Успех на всички и търпение!ИзображениеИзображениеИзображение
Последно промяна от Венци76 на 25.04.2023, 21:15:06, променено общо 1 път.
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Мнение от igeorgiev82 »

Венци76,
Сега си сметни и загубеното време(защото никой не го смята това :) )
Не виждам да си сметнал"Комплект пред КАТ(пожарогасител аптечка триъгълник),щото и той влиза в тези 300лв. ама явно катаджиите вече не го искат ;)
Венци76

Шкода Новак

Мнение от Венци76 »

igeorgiev82 написа: 25.04.2023, 21:11:52 Не виждам да си сметнал"Комплект пред КАТ(пожарогасител аптечка триъгълник),щото и той влиза в тези 300лв. ама явно катаджиите вече не го искат
Искат, искат, но го бях пропуснал. Сега го добавих😀.
ang909

Шкода Новак

Мнение от ang909 »

Да се похваля и аз днес получих чаканото обаждане най-накрая, почти година и половина по-късно. Колата вече е в София, след като беше произведена по-миналата седмица. В четвъртък ще отида да я видя и да уточним нещата по регистрацията. Дано всички си получите колите по-бързо, особено чакащите като мен от 2021г. [smilie=yahoo.gif]
kivvi

Шкода Новак

Мнение от kivvi »

В ЕТ продават ли аптечка и пожарогасител или трябва от друго място да се взимат?
Последно промяна от kivvi на 25.04.2023, 22:45:11, променено общо 1 път.
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

kivvi написа: 25.04.2023, 22:09:21 В ЕТ продавам ли аптечка и пожарогасител или трябва от друго място да се взимат?
Продават в ЕТ, но най-добре си вземи от друго място, тъй като пожарогасителите в комплектите на ЕТ не са много хубави (напр. са клас B + C, а не A + B + C, където A = Твърди вещества и отпадъци, B = Горими течности, C = Горими газове) и често са били инспектирани преди няколко месеца, т.е. губиш няколко месеца от валидността на 1-годишната им заверка. И аптечките в комплекта им не са върхът.

Най-добре виж на автомобилните рафтове в големите хипермаркети като Praktiker, Bauhaus, Home Max - там има добър избор на пожарогасители и добър избор на аптечки на добри цени. Не си взимай евтина аптечка - най-евтините са имитации на аптечка и съдържат само 1 бинт + 1 памук и не отговарят на изискванията, а прочети съдържанието на това, което се предлага.

В магазините за пожарогасители също има качествени пожарогасители и качествени аптечки, но там са с 20-30-50% по-висока цена.
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”