То в сервиз ще се иде накрая ,когато се убедя ,че не мога да го оправя . И ще отида само да ми източат фреона и после да го върнат , щото нямам инструментите . Имам през годините горчив опит със сервизите и отдавна всичко си правя сам . На скоро едно Пежо на комшия го карахме на двама "специалисти" и единия коментара му беше -продавай и ела да почерпиш, другия я поогледа прочете и каза ,че не знае и да му кажем какво да смени и ще го смени . Накрая се ядосах ,закачих китайската диагностика , малко четене из разни сайтове и решихме проблема . Така ,че избягвам колкото мога сервизите . Така ,отклоних се доста от темата . А относно дали е климатик или климатроник -с чист климатик съм , така пише и в книжката към колата

Нямам дори и градуси по врътките, което е добре ,въпреки ,че клапите пак са с моторчета . Ще видим какво ще се окаже . Другото което ми направи впечатление е ,че компресора включва , тъй като ваг кома отчита обороти на компресора и след изключване оборотите стават 0 нула. Може и клапана да е ,този който е на компресора ,но защо не го хваща диагностиката ?