Октавия 4 - Време за доставка (от опит)

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
skoda1914

Шкода Новак

Време за доставка(от опит)

Мнение от skoda1914 »

albertf написа: 15.03.2023, 16:03:32 Здравейте, малко добри новини и от мен.
Поръчана на 30.12.2022г. O4 Style с няколко допълнителни екстри, е произведена на 14.03.2023г. и в момента чака транспорт за София. [smilie=yahoo.gif] [smilie=yahoo.gif]

Към колегите от София, има ли такива, които са изваждали транзитни номера от КАТ, за да регистрират сами колите си и упражнението заслужава ли си?
Кой вариант е по-лесен - транзитни номера или репатрак до КАТ?
albertf написа: 15.03.2023, 16:03:32 Здравейте, малко добри новини и от мен.
Поръчана на 30.12.2022г. O4 Style с няколко допълнителни екстри, е произведена на 14.03.2023г. и в момента чака транспорт за София. [smilie=yahoo.gif] [smilie=yahoo.gif]

Към колегите от София, има ли такива, които са изваждали транзитни номера от КАТ, за да регистрират сами колите си и упражнението заслужава ли си?
Кой вариант е по-лесен - транзитни номера или репатрак до КАТ?
С каква скоростна кутия е октавията ?
kivvi

Шкода Новак

Мнение от kivvi »

Имам приятел, който работи в КАТ и той ли каза, че за чисто кови коли колата реално няма нужда да ходи до КАТ трябват им само документите от производителя.
Може да ми го е казал и само, че важи за познати не знам
icohohi

Škoda Фен

Гараж: Kodiaq FL 2.0 TSI Vision

Мнение от icohohi »

tuningmania написа: 15.03.2023, 17:25:22 До "ВСИЧКИ" - Кой носи отговорност (поне материална) за Автомобила, докато се транспортира от "Еура Тек" до "КАТ" за първа регистрация?
При мен Алианц, защото сключихме каското на база VIN и след това се дописаха номерата, като се върна от КАТ. Без каско синпредставам, че репатрака, ама без договор не си представям как ще се докаже...
Аватар
bbbkompot

Шкода Новак

Гараж: Skoda Superb III Facelift Combi 4x4 L&K

Мнение от bbbkompot »

При доставката на моята кола също ми казаха, че регистрацията от тях трае до 10 дни, но се оказа, че имат и опция за експресна регистрация, която се доплаща и аз се възползвах и колата беше готова още на другия ден. Както колегите споменаха с репатрак до КАТ и обратно е процедурата. Иначе се чака да се съберат коли и от КАТ идват и ги регистрират, нещо от сорта на минимум 5 броя. Затова ни казват 10 дни стандартно.
Аватар
v0rt3x

Шкода Новак

Мнение от v0rt3x »

Вчера дойде и моя ред да взема колата от ЕТ Варна.
Поради лични причини стоя в склада около месец преди да я взема.

ИзображениеИзображение

Колата е Edition 1.5 mHev автомат.
Поръчана беше на 31 дек. 2021.
Отне година и 1 месец да пристигне.

Основните екстри са адаптивен круиз контрол, сляпа зона, кожен салон и още дреболии.

След поръчкара добавих пакет лоши пътища и камера.
От ЕТ ме компенсираха за забавянето, като компенсацията покри цената на камерата (малко повече от това, което изчислявах аз).

Говорих с дилъра и изглежда нещата със сроковете запопват да се нормализират. Складът във Варна беше пълен с готови за издаване коли.

Квотата за седани Октавия е изчерпана до май 2024, когато се очаква да се появи facelift-a.
Така че който хванал промоцията, хванал.
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

v0rt3x написа: 15.03.2023, 23:15:37 Квотата за седани Октавия е изчерпана до май 2024. Така че който хванал промоцията, хванал.
Въх мар' майко!
Що за дистрибутор е ЕТ, каква квота са договаряли, че да се изчерпи за година и половина напред!
Егати фарса!
Аватар
fryeruk

Škoda Фен

Гараж: Octavia MK4 Edition 1.5 TSI M

Мнение от fryeruk »

Не само при ЕТ е така с квотите. Приятел искаше да си поръча Голф 8 комби преди месец и му казаха, че квотата за БГ е изчерпана и не приемат поръчки. Ако иска, само хечбек...
gmilev

Шкода Новак

Гараж: Шкода Супърб Скаут 2.0 TSI
Toyota Land Cruiser 120
Обратна връзка:

Мнение от gmilev »

v0rt3x написа: 15.03.2023, 23:15:37 Вчера дойде и моя ред да взема колата от ЕТ Варна.
Поради лични причини стоя в склада около месец преди да я взема.

ИзображениеИзображение

Колата е Edition 1.5 mHev автомат.
Поръчана беше на 31 дек. 2021.
Отне година и 1 месец да пристигне.

Основните екстри са адаптивен круиз контрол, сляпа зона, кожен салон и още дреболии.

След поръчкара добавих пакет лоши пътища и камера.
От ЕТ ме компенсираха за забавянето, като компенсацията покри цената на камерата (малко повече от това, което изчислявах аз).

Говорих с дилъра и изглежда нещата със сроковете запопват да се нормализират. Складът във Варна беше пълен с готови за издаване коли.

Квотата за седани Октавия е изчерпана до май 2024, когато се очаква да се появи facelift-a.
Така че който хванал промоцията, хванал.
Честито, колега!
Безаварийни километри и много сбъднати дестинации :)
Аватар
acronym

Шкода Новак

Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 110hp

Мнение от acronym »

В началото на тази седмица ми дадоха 23-та за производство на моя Камик. Поръчан е на 1.10.22г.
Ясно е, че нищо не е ясно. :)

Мой познат си чака Карок-а от юни. Няма никаква информация още.
Вчера ми каза, че му е писнало и е писал писмо директно на Шкода в Чехия.
Поискал е да му отговорят, дали може да получи някаква информация за етапа в който се намира поръчката му.
Защото не времето което чака е неприятно, а невидението в което ни поставят Шкода и в частност ЕТ.

Ето отговора:
Dear Mr. Todorov,
thank you for contacting us. To help you we need a commission number.
In case of any other question, please contact us.

Best regards

Langrová Romana
Škoda Auto Infoline
800 600 000
infoline@skoda-auto.cz
Сега се чудим какъв е този комисионен номер.
Явно дилърите проверяват с него и не се предоставя на клиентите. Поне не в България.
Аватар
Драгомир

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М

Мнение от Драгомир »

acronym написа: 16.03.2023, 08:50:18 Сега се чудим какъв е този комисионен номер.
Поискайте го от търговеца и ще ви го даде. Аз го исках за моята кола и ми го предоставиха.
Аватар
albertf

Škoda Фен

Гараж: Skoda Octavia IV, 1.5 TSI

Мнение от albertf »

skoda1914 написа: 15.03.2023, 17:31:52 Честито!
Двигател - бензин или дизел ?
1.5 TSI с ръчни скорости.
miraclem

Škoda Фен

Гараж: VW Golf 7 Wagon 2.0 TDI 6DSG Highline
Skoda Octavia 4 Moon White 2.0 TDI 7 DSG Edition +++

Мнение от miraclem »

acronym написа: 16.03.2023, 08:50:18 В началото на тази седмица ми дадоха 23-та за производство на моя Камик. Поръчан е на 1.10.22г.
Ясно е, че нищо не е ясно. :)

Мой познат си чака Карок-а от юни. Няма никаква информация още.
Вчера ми каза, че му е писнало и е писал писмо директно на Шкода в Чехия.
Поискал е да му отговорят, дали може да получи някаква информация за етапа в който се намира поръчката му.
Защото не времето което чака е неприятно, а невидението в което ни поставят Шкода и в частност ЕТ.

Ето отговора:
Dear Mr. Todorov,
thank you for contacting us. To help you we need a commission number.
In case of any other question, please contact us.

Best regards

Langrová Romana
Škoda Auto Infoline
800 600 000
infoline@skoda-auto.cz
Сега се чудим какъв е този комисионен номер.
Явно дилърите проверяват с него и не се предоставя на клиентите. Поне не в България.
Току що им писах и аз, относно тия доставки на произведени автомобили вече, да ми кажат каква е причината за забавянето повече от 1 месец.
Аватар
albertf

Škoda Фен

Гараж: Skoda Octavia IV, 1.5 TSI

Мнение от albertf »

miraclem написа: 16.03.2023, 09:42:59 Току що им писах и аз, относно тия доставки на произведени автомобили вече, да ми кажат каква е причината за забавянето повече от 1 месец.
Вчера говорих с моя дилър, каза, че доставките се организират от "външните фирми, с които работят", каквото и да означава това.
Аватар
LeDech

Шкода Новак

Гараж: Kodiaq FL 2.0 TSI
Octavia II 1.6 FSI

Мнение от LeDech »

Този комисионен номер какъв му е формата? Дилъра ми беше дал "Идентификационен номер в завода", който изпратих на съпорт мейла на Шкода Чехия за да питам дали не може да ми дадат информация. Уви казаха ми да си се обърна към дилъра за информация ...

Ако някой може да даде съвет как да използвам тоя 6 цифрен код (или е същия за който говорите) ?
kivvi

Шкода Новак

Мнение от kivvi »

v0rt3x написа: 15.03.2023, 23:15:37 От ЕТ ме компенсираха за забавянето, като компенсацията покри цената на камерата (малко повече от това, което изчислявах аз).
Ти сам ли попита какво се случва със парите от забавянето или те автоматично ти ги приспаднаха?
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”